Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Имаат некој нивен систем, само што се плаќа за пристап
http://www.bestnet.com.mk/HomePage.aspx

БестНет

- Претплата за 30 дена изнесува 1.000,00 денари + ДДВ.
- Претплата за 90 дена изнесува 2.500,00 денари + ДДВ.
- Претплата за 180 дена изнесува 4.500,00 денари + ДДВ.
- Претплата за 360 дена изнесува 8.000,00 денари + ДДВ.

Благодарам за информацијата, ама много је куме. :)

јануари 2017 ●

„Националната банка на Грција “ (НБГ) започна постапка за продажба на нејзината филијала во Бугарија, „Обединетата бугарска банка“ (ОББ), јави БТА, повикувајќи се на информација на грчкиот економски портал „Банкуорс“.

Според истиот извор, НБГ ќе ги продаде 99,1 отсто од акциите на ОББ, како и нејзиниот оддел за лизинг „Интерлиз ЕАД“ на белгиската банкарска групација „КБЦ Груп“ за 610 милиони евра. Консултат при продажбата е швајцарската банка „Креди Свис“.

Порталот наведува дека продажбата на ОББ е во рамките на плановите на НБГ за нејзино преструктуирање, кое покрај на бугарската филијала, ќе опфати и продажба на нејзините банки во Кипар и Романија

Се чини како и инвеститорите да го чекаат формирањето на новата влада

Изгледа распродажбата кај STB заврши.

Па ако збориме дека дивиденда е сигурна,продажбата исто така тогаш се исплати ли да се докупува на цена од 800ден.? Што мислите ?!!!!

Има манџа ама не превише.можда до 950 со дивиденда нормално. Да не заборавиме дека ништо не е сигурно.

Што мислите ?!!!!

Не ни гледам причина да мора да се продаде се' додека даваат фини дивиденди. Мене не би ми правело разлика дали Грци, Австрици или Кинези ми носат ~10 % дивиденден приход.

Па ако збориме дека дивиденда е сигурна,продажбата исто така тогаш се исплати ли да се докупува на цена од 800ден.? Што мислите ?!!!!
Па може да има дивиденда 70-80 денари по акција

Па и 80 ден. да биде пак е 10% принос на сегашната цена, ама мислам дека ке биде 100-120ден.

Не ни гледам причина да мора да се продаде се' додека даваат фини дивиденди. Мене не би ми правело разлика дали Грци, Австрици или Кинези ми носат ~10 % дивиденден приход.
За ова се потребни 2 услови
1. Да има одлука за исплата на дивиденда и во следните години
2. Да има иста или раст на добивка
Можно е ама далеку од сигурно.

Добивката оваа година ќе биде максимална до сега, тука нема дилеми, и најверојатно ќе стагнира во следните 2-3 години. Точка 1 е енигматична, дивиденди ќе има, само што не го знаеме колкав процент од добивката ќе биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom