Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Сите сте надвор од темата. Темава се вика Македонска берза. Но регирам на лоша употреба на изразот ПОПУЛИЗАМ. Нашиве политичари го користат овој израз за да кажат демек - овој е популист и е лош а ние не сме популусти и сме добри.
Популизмот е нешто сосема друго. Популизмот е спротивен на елитизмот, аристократијата
Кај нас нема популизам, нема ни аристократија - има само лажење од политичариве
http://en.wikipedia.org/wiki/Populism#History_in_Europe

Типот е од опозиција и шири не реални песимистички сценари од политички причини.

Типот бил гувернер на НБМ, ваљда повеќе има увид во состојбата од мене или тебе. Да ширеше вакви сценарија пред избори па да речеш, ама изборите колку што знам поминаа.

Типот бил гувернер на НБМ, ваљда повеќе има увид во состојбата од мене или тебе. Да ширеше вакви сценарија пред избори па да речеш, ама изборите колку што знам поминаа.
Човек кој зборува за „фамилијата“(термин користен од СДСМ) и Гини не го сваќам сериозно и дефинитивно има политичка агенда.

Последно уредено:
ALK. vs TNB. Kade e popametno da se investira vo momentot od ovie dve kompanii ?:confused::confused:

ТНБ не била 6.000 ни во златното време кога целата добивка ја делеле како дивиденда, сега планираат само половина од профитот да го распределат како дивиденда. Единствено иклучок е ако решат словенците да ја продадат, ама тоа е малку веројатно.

Pa zatoa i napisav od 4500 do 6000.[DOUBLEPOST=1400704273][/DOUBLEPOST]A i za 2-3 godini profitot kje im bide x2 vo sporedba so "zlatnite vreminja".

Последно уредено:
Branchez ja prodade pa porado bi ja videl DOWN. :pos::pos::pos:

Една исправка Блејд, јас ја продадов затоа што итно ми требаа пари.
ТНБ е акција која е доста неликвидна и тешко да ја купиш и продадеш, неа би требало да ја преферираат луѓе ко Бафет, купуваат за после 10, 20 години можеби за да до пензија. За помлади ко мене што секојдневно сенешто им испаѓа не е баш како вадење и ставање пари од/во банка. Такви би биле АЛК, КМБ, ГРНТ.

Плус прљавиот веш за ТНБ сеуште не излегол како кај КМБ, имаат за плаќање 20 милки за управната зграда чија половина зјае празна и уште толку за субординираниот долг. А нефункционалните кредити во банкарството и натаму растат, цитирам:

„Во исто време, регистриран е раст на нефункционалните кредити и тоа во исто време и кај девизните и кај денарските кредити. За еден месец износот на сомнителните и спорни побарувања се зголемил за 10 милиони евра и во април достигнал ниво од 428,5 милиони евра.“

Да не спомнувам меѓуетнички тензии кој секој момент може да пукнат и наместо со кеш под перница да се остане со куп хартии од (не)вредност.

Ако решил Lucky да инвестира во било која од овие две јас му посакувам среќа, не сум од оние што фрлаат клетви против козата на комшијата.

Едвај чекам да го видам ветувањето дека ке даваат пак дивиденда, едвај, за мене ке биде 3 светско чудо во ваква состојба каква е банката.

ALK. vs TNB. Kade e popametno da se investira vo momentot od ovie dve kompanii ?:confused::confused:

во нитуедна. ако стигна да собираш памет од форуми поарно држи се на страна и вложи ги некој занат да научиш.

Likvidnosta e edna od rabotite sto i mene me zamisluva kaj TNB. Taa akcija se trguva 1-2 x nedelno itoa vo pomali kolichini pa ne znam kolku vreme bi mi trebalo da prodadam 100 akcii dokolku bi mi trebale tie pari. Sto se odnesuva do ucenje zanat,toa neka go pravat nekoi drugi jas imam diploma za zavrsen fakultet(drzaven) i za sega ne mi paga na pamet da ucam zanat.Vo sekoj slucaj blagodaram za sovetite.

Likvidnosta e edna od rabotite sto i mene me zamisluva kaj TNB. Taa akcija se trguva 1-2 x nedelno itoa vo pomali kolichini pa ne znam kolku vreme bi mi trebalo da prodadam 100 akcii dokolku bi mi trebale tie pari. Sto se odnesuva do ucenje zanat,toa neka go pravat nekoi drugi jas imam diploma za zavrsen fakultet(drzaven) i za sega ne mi paga na pamet da ucam zanat.Vo sekoj slucaj blagodaram za sovetite.

Хехе, кое годиште си дете ?

Сигурно си од 1990-ти години, бидејќи кога би бил постар, би знаел дека факултетот од поодамна престана да биде билет за загарантирана работа или за загарантирана заработувачка.

Барем во Македонија, во странство е друга приказна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom