Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој се држи добро Стефус? Не те разбрав добро? Еврото се држи добро во однос на Доларот? Зошто мислиш уште да паѓа во однос на УС валута? Па и американците се во лајна сеуште..... И уште нешто би те прашал: Дали ова ти изгледа поголема криза во однос на 2007-8 онаа со хипотеките.... иако никој незнае до кога, што мислиш ќе трае ли оваа криза уште долго?МБИ10 на 1988 -1,7%. Како убаво си паѓа берзата. Уште да можеше шротови да се купат. Како и да е кога ќе се опраат светските берзи и МБИ ќе се опраи нема баш скоро да биде тоа се додека е фрката со ЕУ долгот. Само Еуро/долар добро се држи очекував повеќе да падне. Ќе видиме.
Незнам на што се чека од страна на пазарите. Кризата со долгот ќе трае со години нема од денес за утре да помине. Ќе има долги години на штедење и никаков економски раст од страна на земјите кој се најзафатени со кризата на пример Грција Италија Шпанија Ирска итн. Доларот е 1.34 што не е многу јако во 2008 и 2010 кога беа кризите дојде до 1.20. Јас мислам дека ова ќе потрае година две е дури тогаш за бадијала ќе може да се купат акции.Кој се држи добро Стефус? Не те разбрав добро? Еврото се држи добро во однос на Доларот? Зошто мислиш уште да паѓа во однос на УС валута? Па и американците се во лајна сеуште..... И уште нешто би те прашал: Дали ова ти изгледа поголема криза во однос на 2007-8 онаа со хипотеките.... иако никој незнае до кога, што мислиш ќе трае ли оваа криза уште долго?
Време за продавање сигурно не е. Јас лично мислам дека уште ќе паѓа берзата барем уште некој месец. Може и сега да се купат но, подобро за некој месец.Во меѓувреме може УСдолари да се има. А кои? моментално би избегнувал банки може било што од поликвидните акции компоненти на МБИ 10.Едно слично прашање и од мене како од "mma" а упатено до "Dr Zmigo" , "Stefus-Refus" i "ceasar" како дискутанти кои повеќе од очигледно се доста упатени во тргувањето на берза така што нивните дискусии-ставови секако заслужуваат должна почит од една страна и се доста корисни за нас почетниците од друга страна.
Прашањето ми е доста конкретно: Време ли е за купување на евтини акции сега ( и ако е кои ??) или пак попаметно е да се продолжи со мудро чекање на уште побагателни цени ??
Секако и една голема благодарност за Вашите корисни дискусии кои со задоволство ги читам.
Јас лично мислам дека уште ќе паѓа берзата барем уште некој месец..
Јас мислам дека ова ќе потрае година две е дури тогаш за бадијала ќе може да се купат акции.
Малку сме во паника дома со падот на акциите на Комерцијална.
Сакам мислења од Вас,......
имаме 550 акции од Комерцијална земени по скоро 3000 ден. а сега паднаа на 2500време за продавање не е,, ама ако паѓаат уште.....
Изгледа дека ќе трае и година две, за неколку месеци сигурно се зависи што ќе решат ФЕД и ЕЦБ ако се решат за печатење пари тогаш тоа ќе ја покрене берзата нагоре. Сега за сега ФЕД е на стенд бај за печатење ако ситуцијата се влоши. А во Европа Германците се категорички против печатење очигледно имаат сеуште кошмари од Вајмарската Република од пред 80-90 години.со мислиш колку ќе потрае некој месец или година две ?
![]()
fearlesshttp://forum.kajgana.com/threads/Македонска-берза.6013/members/fearless.11763/
не ги продадовме денеска иако тргнав натаму. сега веќе гледам отишле нагореи тоа ме радува