Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Тешко ми е да разберам зошто при толку добри можности за инвестирање во странски инвестиции, некој би сакал кај нас да вложува...

Тешко ми е да разберам зошто при толку добри можности за инвестирање во странски инвестиции, некој би сакал кај нас да вложува...
Искрено, никогаш не можам да ги разберам овие што инвестираат на МК берза.

А зошто да не се инвестира на МК берза? Кога имаме добри компании кои остваруваат солидни резултати и добивки.

А зошто да не се инвестира на МК берза? Кога имаме добри компании кои остваруваат солидни резултати и добивки.

Одговорот ти е неколку поста поназад. Патем, никаде не рековме дека има лоши Македонски компании, туку дека на друго место има подобри опции.

Генерално земено бидејќи шансата за раст е неколкукратно поголема во пазари каде има подобра, едукација, инфраструктура, закони итн.

Инвестирање во локални компании би било чисто поради некаков вид на патриотизам ама и за тоа ако размислиш подобро е да направиш многу пари на странски пазари па да ги вложиш кај нас отколку само така да им ги дадеш на домашни компании.

Само будала би вложил во Македонска берза

Back
На врв Bottom