Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Ја не добивам писмо од ЦДХВ и тоа одамна
Можеби престанаа да доставуваат, не се сеќавам добро. Јас сум неколку години излезен од МСЕ па не следам баш...

Bravo!!!! Treba da imas nesto na M za da gi sledis svoite sonista.Sekoja cest!!!

Хелп Хаслер, прати линк лепи бато дати даи Господ здравје, не ми праќа шифра на телефонски број да се логирам на налогот тхереалгрим

Хелп Хаслер, прати линк лепи бато дати даи Господ здравје, не ми праќа шифра на телефонски број да се логирам на налогот тхереалгрим
Не ти праќа код за да се логираш на постоечкиот налог или пробуваш да направиш нов корисник со истиот телефонски број зашто не можеш да пристапиш на стариот ?

Изгубена ми е генерираната лозинка од налогот тхереалгрим и не сака да ми прати код на телефонскиот број да турам нова

Изгубена ми е генерираната лозинка од налогот тхереалгрим и не сака да ми прати код на телефонскиот број да турам нова

Нешто буревесник почна да лае на ФБ, ѓоа планирале газдиве од МПТ да соберат 51% и да го продадат по3-4000 3вра акција, а другите к@р...дали има Закон дека при преземања мора да се даде јавна понуда со иста цена на сите акционери ???

Го читав и јас, тие документи што го објавува се од 2007год., не знам колку е сето тоа важечко сега и веродостојно исто како и наводите за продажба.

Не верувам дека само поради со Оилко бизнисите е доволно да ги натераат да ја продадат Макпетрол, ама и ние не ги знаеме сите информации така да се е можно.

Нешто буревесник почна да лае на ФБ, ѓоа планирале газдиве од МПТ да соберат 51% и да го продадат по3-4000 3вра акција, а другите к@р...дали има Закон дека при преземања мора да се даде јавна понуда со иста цена на сите акционери ???
Ако се сеќаваш, имаше веќе пред година-две јавна понуда. Не се собраа доволно акции. Не дадов согласност тогаш.

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:
Известуваме дека, согласно членот 28 од Законот за преземање на акционерските друштва, Управниот одбор на „МАКПЕТРОЛ“ А.Д. – Скопје, на ден 21.2.2024 година, доби Понуда и Проспект за преземање од ОИЛКО КДА – Скопје, за сите обични акции со право на глас, издадени од „МАКПЕТРОЛ“ А.Д. – Скопје, со обврска да ги откупи по цена од 67.001 денари за 1(една) акција.
Објавено на: 22.02.2024 08:37:41
Документ бр.: DOC_10191-119/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации​
Автоматски споено мислење:

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:
Известуваме дека, „МАКПЕТРОЛ“ А.Д. – Скопје, на ден 4.4.2024 година, доби Решение со кое се утврдува за успешна понудата за преземање на обични акции со право на глас издадени од Макпетрол А.Д. Скопје, од ОИЛКО КДА – Скопје, издадено од Комисијата за хартии од вредност, бр. УП1/РА1 10-205 од 1.4.2024 година.
Решение од КХВ за успешност на Понудата за преземање дадена од ОИЛКО КДА Скопје примено од Макпетрол АД Скопје на 04.04.2024.pdf
Објавено на: 04.04.2024 15:29:46
Документ бр.: DOC_10191-311/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации​

Back
На врв Bottom