Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто? Има некоја посебна причина?
Dekemvri dividenda 6.7% plust rast
Автоматски споено мислење:

Dividenda 6.7% vo dekemvri plus stabilen rast

Moze da se proveri istirija na ovas akcija nlbr i da se donese berzanski zaklucok

Dokupeno 100 parcinja

Dekemvri dividenda 6.7% plust rast

Dividenda 6.7% vo dekemvri plus stabilen rast

Moze da se proveri istirija na ovas akcija nlbr i da se donese berzanski zaklucok

Dokupeno 100 parcinja

Attachments

• Screenshot_20251006-104515.jpg
    Screenshot_20251006-104515.jpg
    210,4 KB · Прегледи: 38
Последно уредено:

Оилко на големо купуваат акции од Макпетрол, како некој предзнак за нешто да е.....

Zdravo, imate Li Problem so najavuvanje na mtreider, jas OD vcera nemam pristap
Pozdrav
Види си со брокерот, мислам дека на една година нешто како обнова да не се правеше на user name, така нешто беше.

Златото и денес руши рекорди,какви акции само злато е лекот ќе иде уште многу нагоре ,a добро е да се почне и со инвестиција за купување сребро.

Petok 10.10.2025 svetskive berzi vo crveno

Voren Bafet veli - vreme za kupuvanje koga site prodavaa jas kupuvav

ОК, ова е тема за Македонска берза, а НЛБР може да се дискутира на странски берзи. Вака е збунувачки за што збориме.
п.с. споменатата акција има моментална цена 175 евра, а ти предвидуваш дека ќе скокне до 480?

Predviduvav i za Nlb 70.000 mkd koga bese 14.000 mkd ; za Komercijalna 50.000 koga bese 6000 mkd negde krajot na 2019 godina pa sega se tuka negde inaku Zoraxe tocno ova e tema za Makedonska berza se slagam ,ama informacija plus ne e za frlanje

Voren Bafet veli: " Ne prodavajte nitu edna akcija pred da istece edna godina pa bila taa i najlosata"

Со огромна возбуда го најавуваме лансирањето на нашата официјална веб-страна!

Иако сме горди на нашето преубаво седиште во срцето на Дебар Маало во Скопје, и однапред се радуваме на скорешното отворање во Битола, нашата суштина отсекогаш била дигитална. Како „digital native“ компанија, веруваме дека најважниот простор е оној кој е достапен за сите, секогаш.

Токму затоа, оваа веб-страна е нашето ново, централно седиште. Таа ќе биде примарниот канал преку кој најбрзо и најтранспарентно ќе ги комуницираме сите нови информации, проекти и новости со нашите тековни и идни клиенти.

➡️ Ве покануваме да ја истражите и да се пријавите на нашата мејлинг листа. Така ќе бидете први што ќе дознаете за сите наши идни планови и ќе добивате ексклузивни понуди.

Кој е најефикасниот начин да започнам со тргување на македонска берза?

Мислам на технички прво, никогаш не сум го правел. Знам дека оди преку брокер, ама дали има начин сето тоа да се води исклучиво електронски?

Гледам дека има апликација за давање налози, па веројатно тоа е можно.

Се обидов НЛб да ги контактирам (имам трансакциска таму) за да ми кажат кои се првите чекори што треба да ги направам, не ми вратија повеќе од месец дена на меил, после ми се јавија ама немав време за по телефон.

Ќе бидам благодарен за некое корисно инфо за брзо и ефикасна поврзување со брокер, па да видам прво технички да поставам/инсталирам/склучам договор или што и да треба за старт.

Веќе го знаеш првиот чекор, но ете си немал време. На меил или телефон контактирај ги брокерите, ќе ти објаснат се за на старт, ќе склучеш договор и ќе ти дадат пристап до апликацијата. Тој е полесниот дел. Вториот дел е да прелисташ тука наназад учебникот и да си тргаш белешки.

Веќе го знаеш првиот чекор, но ете си немал време. На меил или телефон контактирај ги брокерите, ќе ти објаснат се за на старт, ќе склучеш договор и ќе ти дадат пристап до апликацијата. Тој е полесниот дел. Вториот дел е да прелисташ тука наназад учебникот и да си тргаш белешки.
Вториот дел ќе си листам и читам, гледам дека од овде може многу работи да се видат.

Нејсе, пак им пишав меил, јасно и убаво што ми треба. Ако не ме средат за брзо, ќе ми препорачате некои други.

Forumov Makedonska Berza e najdobar ucebnik
mladive znaat sto pravat i kako da investiraat i toa me veseli i informaciite sto gi plasiraat se dobredojdeni za sekoj sto e akcioner ne e bitno vo koe akcionersko drustvo e . Samo taka devojki i momci .

Eve informacija od mene moe portfolio :
NLB Ljubljana 60%
NLB Skopje 10%
Komercijalna banka10%
Uni banka 10%
ostanatite 10% eterium Nvidia i drugi

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom