Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Аууу, ама е штама на форумов, добивам впечаток дека сите сте отишле на консултации со МинФин за новиот буџет.

Не видов никакви коментари за новите мерки предвидени во буџетот од преку една милијарда денари за поддршка на претпријатија. Па нели и овие чии акции ги разменуваме на берза може да користат од овие програми за поддршка.

Плус убиството во Аеродром, се спомнува дека е внатрешна битка меѓу „интелектуалните“ крила блиски на новата власт кои сакаат да завладеат со бизнисот со обезбедување, нешто како наследници на СГС му доаѓа тоа?!?

Едно лаичко прашање.

Зошто вредноста на акцијата на СТБ стагнира ако се знае дека има редовна дивиденда и продажбата е неминовна.

Едно лаичко прашање.

Зошто вредноста на акцијата на СТБ стагнира ако се знае дека има редовна дивиденда и продажбата е неминовна.

Nitu ima Redovna dividenda, nitu prodazbata e neminiovna, nitu rezultatite segarantirani. samo spekulacii forumski nema nisto nee sigurno zatoa nee cudo da paga

Nitu ima Redovna dividenda, nitu prodazbata e neminiovna, nitu rezultatite segarantirani. samo spekulacii forumski nema nisto nee sigurno zatoa nee cudo da paga
Pravnick pred faktite i bogovite molcat, a rezultatite koi se postignati se FAKTI.Sto se odnesuva do prodazba ima megjunarodni dogovori sto mora da se ispocituvaat.Dividenda zemavme i toa dvapati a idnata dividenda moze da spagja vo onaa tvoja kategorija'forumski spekulacii'. Zosto cenata pagja jas ne znam no bi sakal da procitam od onie sto se poupateni.

...
Плус убиството во Аеродром, се спомнува дека е внатрешна битка меѓу „интелектуалните“ крила блиски на новата власт кои сакаат да завладеат со бизнисот со обезбедување, нешто како наследници на СГС му доаѓа тоа?!?
битка е ако двајца пукаат меѓусебно еден на друг, а тие бизниси не се преку МСЕ , не ги пишувај тука...

http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?docID=42193
Добро утро...60 мил ден за кв3 лани 150 мил за кв3 ОХБ...лошо. Ги убиваат лоши пласмани. Сега за сега ТНБ најдобра од банките...ја чекам СТБ.:coffee:[DOUBLEPOST=1510049706][/DOUBLEPOST]Знае некој кај е најдобар курс за странски валути? УСД,КАД,ЈПЈ,ЦХФ,ГБП не е евра?

Последно уредено:
Ispravka na vrednosta kajOHB. iznesuva 456.4 mil. den. i vikat deka se dolzi na kreditiranje na dve kompanii koi ne se vo moznost da gi otplakaat kreditite ,ednata znaeme deka e STTB. ,amoze li nekoj da mi kaze koja e vtorata kompanija.Znam deka dolgot na STTB. e 10mil .evra a kolku e dolgot na drugata kompanija ?Dali i narednata godina ke im pomine vo tnr.'ispravki na vredosta' ili ke zavrsat so 4kv?

Forumot poleka zgasnuva........Pa ako sega nemate temi za pisuvanje ne znam koga?Kvartalnite rezultati na OHB,STB,ALK, PKB,USJE izgleda nikogo vise ne go interesiraaT a site se zestat na politicki temi, smeni na rakovodstva,koj na koja partija e poblizok etc.a faktickite rezultati nikogo vise ne go interesiraat.Zalosno, zalosno.........

Forumot poleka zgasnuva........Pa ako sega nemate temi za pisuvanje ne znam koga?Kvartalnite rezultati na OHB,STB,ALK, PKB,USJE izgleda nikogo vise ne go interesiraaT a site se zestat na politicki temi, smeni na rakovodstva,koj na koja partija e poblizok etc.a faktickite rezultati nikogo vise ne go interesiraat.Zalosno, zalosno.........

Типично македонски, и секако дека берзата ќе остане селска томбола во вакви околности.

Eve jas ti ja kazav vtorata problematicna kompanija na ohb, fala ne kaza... kako sega besplatni analizi na forum da davam??? ;)

Eve jas ti ja kazav vtorata problematicna kompanija na ohb, fala ne kaza... kako sega besplatni analizi na forum da davam??? ;)
FALA DEKIS,Izvini za ovaa ;fala' si vo pravo:facepalm:.Nikoj ne bara besplatni analizi tuku samo razmena na mislenje sto e i celta na postoenje na sekoj forum na bilo koja tema(y)

СТБ исто ко лани, зголемена исправка на вредноста (ваљда ради Фени).
Намалени троѓоци за камата доволно да ја покријат резервацијата, да видамм 1 банка која е слична а има зголемено или исто кредитирање. Инаку се гледа дека се спремале за 2милиарди на 3 тромесечје што не е недостижно за крајот. дивиденда бар иста ке има.

Намалени троѓоци за камата доволно да ја покријат резервацијата, да видамм 1 банка која е слична а има зголемено или исто кредитирање. Инаку се гледа дека се спремале за 2милиарди на 3 тромесечје што не е недостижно за крајот. дивиденда бар иста ке има.
Ако е така тоа значи дека тоа е пикот на СТБ, нема простор за нагоре, односно има ама само за moderate growth.
Како и да е СТБ бар за мене е на BUY страна се уште, останаа малку стабилни друштва со релативно добро корпоративно управување кои исто така мислат и на акционерите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom