Stefus Corp.
Рационална Коза
- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 2.097
- Поени од реакции
- 1.821
Слабо нема шанси за дивиденда незнам лани дали навистина исплатија ама оваа година слаби се.Што се случува во топлификација има ли некој информации ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Слабо нема шанси за дивиденда незнам лани дали навистина исплатија ама оваа година слаби се.Што се случува во топлификација има ли некој информации ?
Слабо нема шанси за дивиденда незнам лани дали навистина исплатија ама оваа година слаби се.

jas mislam nisto posebno. Premnogu e potceneta i normalno e da raste. Mislenjeto na lugeto e deka toplifikacija propadna deka ne postoi, a vsusnost cel sistem e niven balkan enerdzi samo naplanka smetki i odrzava...Што се случува во топлификација има ли некој информации ?
P/B na TPLF e 0.29 bese i 0.25 sto e mnogu nisko. Firmata ima dolgovi okulu 40% od kapital...Da gi vidime slednite izvestai. Biznis modelot e mnogu prost. Imot i kirija. Taka da ako se stabilizira i pocne da pravi pari moze da e interesno. Vo 2013 se na 0. Doduse posle lanskata prevara so dividenda...tesko mi e da gi svatam seriozno.jas mislam nisto posebno. Premnogu e potceneta i normalno e da raste. Mislenjeto na lugeto e deka toplifikacija propadna deka ne postoi, a vsusnost cel sistem e niven balkan enerdzi samo naplanka smetki i odrzava...
What about TE-TOP/B na TPLF e 0.29 bese i 0.25 sto e mnogu nisko. Firmata ima dolgovi okulu 40% od kapital...Da gi vidime slednite izvestai. Biznis modelot e mnogu prost. Imot i kirija. Taka da ako se stabilizira i pocne da pravi pari moze da e interesno. Vo 2013 se na 0. Doduse posle lanskata prevara so dividenda...tesko mi e da gi svatam seriozno.

Економска експанзија е добар знак зошто растат профитите на компаниите. Ова погоре е особено добро за банките. Сите тие депозити се актива и приходи. Тоа што наместо да одат пари на берза во депозитит е додополнителен мотив за купување на акции.А зошто оваа е добра вест за Мк берза? Напротив, 60 нови милони евра пари во банка се сигурен знак дека берзата нешто не ја бива.
Ова погоре е особено добро за банките.
Сега им е страв на банките да кредитраат ама пополека се отпуштаат кредитниот раст започна. Најбитно е да се има профит. А ако има профит ќе има и дивиденди. Само трпение.Би рекол добро за буџетот, бидејќи овие пари банките ги пласираат во записи со мизерни камати. А за акционерите пак нема ништо реално (читај дивиденда).
"This time next year we'll be millionaires!" - Del BoyСега им е страв на банките да кредитраат ама пополека се отпуштаат кредитниот раст започна. Најбитно е да се има профит. А ако има профит ќе има и дивиденди. Само трпение.
И мене не ми е баш јасно ама нето мислам дека е окулу 27-28.Колку му доаѓа нето? (ако добро сватив ова е пред одбитоците)?