Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Zatvaram berza do sreda .... Uuuuuu.....Aaaaaa..... MAKEDONIJA......⚽

Каков резултат на Бетон, цццц

Државен рекет на дело.
Автоматски споено мислење:

The billionaire investor and head of Icahn Enterprises was among the first to pioneer activist investing as a bonafide strategy. Beginning in the 80s, his firm started building stakes in companies and aggressively pressuring them to improve their value or buy back his shares at a premium to make him disappear.

Последно уредено:
Prv pat otkako pratam berza, Repl nema da dade dividenda...:eek:

P.s. Aj moze koga kje im trgne so naplatata na dolgovi od Rusija kje dadat vonredna dividenda po edno 10.000 rublji... :drk:

P. P. S. A koga kje mi tekne deka iscistiv posledno se na 100.000 den... :цицки:

P.s. Aj moze koga kje im trgne so naplatata na dolgovi od Rusija kje dadat vonredna dividenda po edno 10.000 rublji... :drk:

P. P. S. A koga kje mi tekne deka iscistiv posledno se na 100.000 den... :цицки:
Вообичаен транзициско-профитерски игроказ. Ја рокнаа компанијата во завршна сметка за лани за да се дочепаат до конкурентен бајбек од 10% од вкупен број на акции :aplauz:

Последно уредено:
Вообичаен транзициско-профитерски игроказ. Ја рокнаа компанијата во завршна сметка за лани за да се дочепаат до конкурентен бајбек од 10% од вкупен број на акции :aplauz:

И овие прават Итар Пејовски марифети.

Мислам дека некој може да го изеде непланирано.

Pobaruvanja vo stranstvo 131M. Nekako ne veruvam deka se vo Svicarska tie plasmani

Ne e mnogu ama ne e ni malku. Pogolemiot problem e naogjanje alternativni pazari. Da bese lesno sigurno nemase da zaglavuvaat na edno mesto.

So eden zbor, tesko na taa firma vo slednive 4-5 godini. Sell

Државен рекет на дело.

Рекетот им беше направен пред повеќе години, сега само го плаќаат цехот. Си напишале убаво во објаснувањето на резултатите што е причината.

KMB ja otvori sezonata za dividenti, 6 litri maslo x akcija:) se ceka TNB na poteg
Според oбјавениот финансиски календар ТНБ треба наредната недела да го објави повикот за годишно собрание.
Проценките се дека за дивиденда ќе се издвојат 70% од добивката за минатата година, што му доаѓа негде окулу 1800 ден по акција, што пак изнесува 6.5% DY споредено со 4.9% DY на КМБ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom