E pa dobro,kupuvajte si so zdravje.....sekoj so svoj pamet.Tolku za toa.....Pa eve ti ne se lakomi i ne kupuvaj sto beres gajle za drugi
Автоматски споено мислење:
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
E pa dobro,kupuvajte si so zdravje.....sekoj so svoj pamet.Tolku za toa.....Pa eve ti ne se lakomi i ne kupuvaj sto beres gajle za drugi
![]()
Јас па мислам дека е обратно, додека имаше нагол, па потоа и стихиен пад неколку денови по ред повеќето луѓе беа упрпани, некои од упрпаност продаваа, некои уплашено само чекаа. Сега кога почнаа да се следат светските трендови на раст, почна и курчењетоПрашањето е, на кое ниво ќе се вратат откако ќе пукне балонот. До небо оделе и порано, само никој не ги збори бунарите додека летале среќни нагоре.
Јас па мислам дека е обратно, додека имаше нагол, па потоа и стихиен пад неколку денови по ред повеќето луѓе беа упрпани, некои од упрпаност продаваа, некои уплашено само чекаа. Сега кога почнаа да се следат светските трендови на раст, почна и курчењето.
Е сега, дали тој раст е оправдан или не, не е битно, Бафет купува кога се лее крв по улиците, без разлика колку е тоа оправдано, важно е да легитимно и да носи принос..
Секој има свои очекувања и тоа е убавината, некој има на пример и низок просек КМБ па не му е проблем на 13к да купи. Секој со своја ситуација и памет. А за Бафет било кој овде да го користи за споредба е смешно. Во неговата игра он добива иначе не би бил тоа што е. Во тоа портфолио он и лепешки да купува ќе прави пари, а тоа не важи за нас инвеститорите на мак берза.
Не ти е ова Фејсбук па да си пишуваш конспиративни фантазии.Мое мислење дека банкиве ке го изедат мислам дека не е паметно инвестирање во банки но за жал тоа е мометално друго нема на мсе во мкд за инвестирање , некаде средина на април светски ресет на банкарски свет глобално. а тнб,кб не верувам дека ке издржат долго пошо прашање е коа ке се изнесат милиончиња од тука и ова моментално ке секне ко бунар за одредени кои си ги перат пари на тој начин ...
Jas prodadov FZC na 4.500 denari. Sto sekako ne e loso, ama znam deka podobar od mene e eden CIGO ( ne, ne e nadimak nego e stvarno cigan, takozvan rom ) od naselba Sredorek Kumanovo sto gi prodade svoite nasledeni 50 akcii na 6.100 denari. Ovaa prilika sakam da go pozdravam i da mu kazam, svaka cast cigo, bolji igrac na berza si od meneХа-Ха-Ха.Лаки не е дефанзивец.Тој е само стара школа кој знае дека лакомоста е погубна за оние што тргуваат со акции.
Лаки знае луѓе што не продадоа МПТ на 320.000 ден.,што не продадоа ФЗЦ на 6.100 ден. и ред други.
Лаки е сеуште присутен на МСЕ само што продаде ГРНТ на 1350. и дел од МПТ на 80.000.Се испостави дека тие цени со месеци не се вратија,и којзнае дали ќе се вратат.
Запомнете една работа, на берза не губат оние што касно влегуваат во некоја акција туку оние лакомите што касно излегуваат.
Инаку секако дека ќе ги надополнам продадените акции,ама таму негфе у октомври,ноември по10-15 % пониски цени.
Пушти број од Циго да даде некој хинтс шо да праам со моиве 400 комада. Ни у донирање не ми ги примаатJas prodadov FZC na 4.500 denari. Sto sekako ne e loso, ama znam deka podobar od mene e eden CIGO ( ne, ne e nadimak nego e stvarno cigan, takozvan rom ) od naselba Sredorek Kumanovo sto gi prodade svoite nasledeni 50 akcii na 6.100 denari. Ovaa prilika sakam da go pozdravam i da mu kazam, svaka cast cigo, bolji igrac na berza si od mene![]()
Pa toa e lesno, ne ti go treba Cigo, toa mozam i jas da ti go kazam - ke gi cuvas za vnuciteПушти број од Циго да даде некој хинтс шо да праам со моиве 400 комада. Ни у донирање не ми ги примаатСо mishevski останавме ласт мохиканс у ФЗЦ.
![]()
Ke gi ostavel na vnucite.....ccc..cuvaj boze.Pa toa e lesno, ne ti go treba Cigo, toa mozam i jas da ti go kazam - ke gi cuvas za vnucite![]()
Mislam deka bese ironicno prethodnovoKe gi ostavel na vnucite.....ccc..cuvaj boze.
Pa ovaa ne e Svajcarija,a akciite ne vi se na ROCHE tuku na FZC.
Pogolema e verojatnosta so tie akcii vo nasata drzava na vnucite da im ostavi dolgovi otkolku profit.
Ne mozete da priznaete deka se zaebavte so FZC pa sega vnucite na pomos.
Ako se za** avte vie ne gi lazete nerodenite vnuci.