Македонска андерграунд сцена?

• Креатор на темата Креатор на темата kojoti
  • Време на започнување Време на започнување
а шо ми е криво шо сум роден андерграунд тип
Али сепак, работам се што е во моја моќ за да ја истакнам оваа сцена, начинот на живеење и сл.

Андерграунд сцената во македонија постои и тоа многу,а тоа најмногу го знаат тоа луѓето што ја пратат и идат по тие свирки или шо ти ја знам...Во Мк постојат толку многу групи на кои не им е важно колку ке заработат на првата нивна свирка,а да основаш бенд само за да заработуваш е лицемерно,зашто музиката се свири од љубов а не за материјални богатства.

иаме ние све бре...:)само пари неаме:)...а да бидиме искрени без пари не мојт...зато често неаме свирки и албуми...
...иначе DFL најмногу си ги љубам...

нема врска анд. сцената со пари
Поентата е во пораката што сакаат да ја изнесат (Пинк Флојд - Велком то д машин)
То е то
не дозволовајте да ве земе машината и преработи во безумни дронови

po pravilo drzavnata televizija bi trebalo da gi promovira undergraund bendovite no kako sto znaeme kolku e mtv nesposobna?

da no na drzavnata televizija treba da se davaat dokumentarni emisii vo vrska so underground scenata pa nekakva emisija za promovirane na underground scenata.
pa i mladinski kulturen centar e drzaven.

Koga undergroundot bi bil premnogu vrten po tv i emisii poveke ne bi bil underground tuku komercijala..

Немора да значи дека ако се врти по телевизија ќе сстане комерцијала пошо ако ти неќеш да го слушаш тоа колку и да го гледаш нема да ти текне да тргнеш по тоа

има има андерграунд
дека го следам рапот во секој вид
андерграунд журки имаме скоро секој викенд рап
и доволно добро е развиен и тоа многу ме радува
се надевам ќе продолжи со овој пријатен развој и понатаму :helou:

Андерграундот и кај нас полека го снемува (не оти бил кој знае што :icon_lol: ). Денес секој бенд, пејач, проект, диџеј...колку и да се прокламира како андерграунд и шо ти ја знам таму, наоѓа начин да се промовира во јавност и нормално "да се шитне" преку сите можни средства, доволен пример : мај спејс. Ако е тоа веќе андерграунд, тогаш дај нека извадат нова дефиниција за истиот поим и тoa дека денес сите се андерграунд уствари :pos: LOL

za underground scena postoi, ali kolku e ceneta toa e drugo
kako prvo ne im se dava moznost da se vidat nekoi kvaliteti, da izvadat nekoj album, toa e dovolno za se da bide spreceno

...сега ми завршува времево на нет..Ај со здравје

Брат ти си андерграунд у душа! I can smell it :)

Како гледате на андерграунд / комерцијала? До пари е? Или како што јас мислам текстот си го прави своето (за рап зборам). Секој кој прави музика денес гледа некоја шанса да заработи денар за живот оти тоа е тоа што сигурно тој знае да го прави најдобро. А има и такви што за душа свират и пеат али малце се :music2:

абе барем да пуштеа некој кеш жици да си купевме, нешо така, не бараме многу пари. а да не збориме за опрема, бас, гитара, појачало, кабли, микрофони, бубањ и сите други ситници што се потребни. на крај се се сведува на „колку пари, толку музика“. доколку ниеден организатор не е спремен да одвои барем по 500 за луѓето што свират никогаш нема да видиме развиена underground сцена во македонија. а имаат пари, не дека немаат.

абе барем да пуштеа некој кеш жици да си купевме, нешо така, не бараме многу пари. а да не збориме за опрема, бас, гитара, појачало, кабли, микрофони, бубањ и сите други ситници што се потребни. на крај се се сведува на „колку пари, толку музика“. доколку ниеден организатор не е спремен да одвои барем по 500 за луѓето што свират никогаш нема да видиме развиена underground сцена во македонија. а имаат пари, не дека немаат.
шо свирите вие?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom