Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Етничка Македонка е спречена да си го види синот од страна на Бугарската про Фашистичка влада само поради тоа што се чуствува како Етничка Македонка, а не како Етничка Бугарка.
Докладваjте на европските институции. Веднага ке се вклjучат. Ние сме членове на ЕС, нели?
Ке ни покажат отгде изгрева сонцето, ако е вистина.
А таа ми прилича на мнооооогу лоша актриса. Трагедиjа. :pos2:
Нема коj да jа осуди на 3 мес. затвор.
Прочитај ми го потписот и кажи ми, колку деца Македонски имаме и треба да си ги видиме во Вулгарија?Докладваjте на европските институции. Веднага ке се вклjучат. Ние сме членове на ЕС, нели?
Ке ни покажат отгде изгрева сонцето, ако е вистина.
А таа ми прилича на мнооооогу лоша актриса. Трагедиjа. :pos2:
Нема коj да jа осуди на 3 мес. затвор.
1:03
Престојувала со привремена бугарска лична карта.
Наровоучение???
За да земеш бугарска лична карта, мора да се пишеш како бугарин.
Сега, се прави тука поголем католик од папа. Абе ај????
Наровоучение???
За да земеш бугарска лична карта, мора да се пишеш како бугарин.
За да земеш привремена бугарска лична карта не ти треба ниту да се декларираш како бугарин ниту да се истакнуваш ( истакнуваш:pos2: ). Секој странец може да извади таква додека престојува во бугарија на одреден период.
За конкретнава ситуација би требало да е поинаку бидејќи странска државјанка е омажена за бугарски државјанин и би требало да има олеснувања. Значи за престој на подолг рок секако ти треба лична карта. Според логиката на Румз и Албанка омажена за Бугарин ли би требало се пише бугарка за да добие привремена лична карта?