Македонија VS Шпанија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonia>>Europe
  • Време на започнување Време на започнување

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро беше на стадион.
Тој Трајанов мислам ушиве ни ги дупна и малцее досаден.Али боље он него ли свињата 13.Атмосферата беше добра али далеку подобра беше во прво полувреме каде Пандев ја дигна публиката на нозе.
Е сеа во второ Шпанците ни одржаа лекција за 5 минути и сите не заќутеа.
Како и да е јас сум задоволен од играта сепак европски прваци се им се држевме добро.
Ние да сме во група за квалификации со првите 6 европски земји иаме поголеми шанси него ли со екипи на пример од 20-25 место пошто со јаки само играме добро.

Пасивен офсајд..

Не е тоа пасивен офсајд, тоа е чист офсајд. Во пасивен офсајд на пример беше другиот играч до кој не дојде топката, не знам кој беше.
На стадион не приметив, ама сега на снимки се гледа дека е 2 метра во офсајд. Што гледал помошникот не ми е јасно.

Офсајд чист, топката е упатена кога истиот е во офсајд и автоматски ако игра играчот со топка, се досудува офсајд. Ова беше офсајд со рогови, ама ајде...

И нешто што многу ме изнервира на стартот. Што ја викаат Каролина или било кој да ја изведува химната не ми е јасно. Тоа беше фарса. Ја тегави, ја тегави не можев чоечки да си ја испеам. Барем да ја пуштеа музиката во позадина да може човек да се ориентира, а вака почињаш да пееш, па застануваш и чекаш оваа да испее до кај што си стигнал и да продолжиш. Срамота, али тоа е многу амерички филмови гледаат.

Да брат, таа кога ја пее химната мене ми се чини дека дошол крајот на светот и химната е се што останало. Страшна работа.

BTW, не се занесувајте со местењето, Шпанија е ова не е Боранија. Имаа гол разлика 15-0 на последните 5 пријателски, не ги викаат за џабе Црвена Фурија. Тие додадоа гас, ние паднавме. Десно излезе Седлоски, почуствуваа дека сме слаби таму и не наполнија експресно. Тоа се вика класа.

Затоа не тупете. Одигравме колку што можевме, не се посрамотивме. Покажавме дека имаме играч од светска класа а и неколку други се прикажаа во вистинско светло. Со послаби репрезентации од Шпанија можеме да се носиме. Шпанија е пресилна не само за нас туку и за многу подобри репрезентации од нашата. Тоа е реалноста и нема ништо срамно во тоа.

Леелеее луѓе што зборите бе ... како може да ја наместиле 1-2???!!!! Пријателска утакмица колку што знам не им е од корист да ја местат ... ако ја местеле ќе ја наместеле да победиме зашто славиме јубилеј, а не Шпанија да победи ... нон стоп бурек да се јадело ... ццц
А иначе нашиве прво полувреме беа супер, зашто Торес и другарчињата не трчаа ... на полувреме беа искарани во соблекувална и се заинатија и ни дадоа 3 гола. Епа тоа е

А оној Наумовски под итно да си оди сам од репрезентација ... како си дозволува така да се однесува со играчи од А - класа (он може да сонува да биде таков играч).

Што бе, Наумоски си изигра топ! А ова е за со Пујол? Па кој кур е Пујол? Или треба да му го испуши ако игра у Барса? А - класа, како да не!!! Нашиве се копачи од село, а тие играчи од А - класа биле! Виде Чави како му ги скрши нозете на Илчо?

Многу убаво дечки . Прекрасно =)

Со поголем стадион до повеќе успеси !

Многу сум задоволен, највеќе сакав да има неисвесност и така си беше цела утакмица . Секоја чест за Пандев, имам информација дека Реина и Пујол имале проблеми со кичмата ... :)Тоа е кога играш со голем репрезентација, само 10 минути им требаше за да не решат . Убаво навивање, без пцовки, убав прием према Шпанците . Једино имаше малце свирење кога изглуми Пујол . :)

Дајте ми ако имате некое сликиче кога Пандев клизаше по страната кога го даде првиот гол . Фала :)

www wintip tk напиша:
за да победиме вечер ,треба овај орјаков седлоски да ги отепа и торес и виља,да се игра цврсто и поостро оти иначе сме ја наебале
п.с мислам дека има шанси и да испадне 1 во 2 утакмицава или 1 - 1 конечен резултат

кога ви реков дека ќе се реди утакмицава:kesa::kesa::kesa:срамота е ова:kesa:

Брилијантно прво полувреме,второ тапа како и секогаш...мислам дека играчите дадоа се од себе и се гледаше дека беа многу мотивирани...сепак Шпанија беше во прашање

Не ми беше едно нешто јасно?!?!?!Како можеа да аплаудираат на 1 минута молчење?

ТОЛКУ ОД МЕНЕ НЕКА СЕ ЗАСРАМАТ СИТЕ ШТО АПЛАУДИРАА.!:pusk:

Истото и мене не ми е јасно.Ни 10 сек. не издржаа.

На полувреме мислев дека ќе ги посрамотиме,и ќе ми беше ептен мило,ама ништо.
Не сум којзнае колку разочаран,затоа што не изгубивме многу,дадовме два гола,секоја чест за Пандев,а примивме три,Јане трупец.
Како и да е,да се дадат два гола на европскиот шампион,и репрезентацијата која е прва на ФИФА ранг листа не е мала работа.
И не се залажувајте дека е наместена,зошто не е..паднавме психички после првиот гол на Торес,и после набрзина ни дадоа уште два.
Исто така и да го пофалам Мирсад за тактитката,и за играта..зашто стварно беше на ниво.

Па секаде во светот кога се оддава почит со минута молчење навивачите аплаудираат. :toe:
А за Трајанов не знам што ви пречи човекот кога во странство луѓе по цело богатство плаќаат само да го слушаат како пее опери а тука ви пречел :(

Се гледа колку вредиме затоа и не можеме да идема напред у ништо не па у спорт исти курац.:tapp:
Прво со картите после со Ролекс иљада евра и што??

ДО КОГА ВАКА?

Што бе, Наумоски си изигра топ! А ова е за со Пујол? Па кој кур е Пујол? Или треба да му го испуши ако игра у Барса? А - класа, како да не!!! Нашиве се копачи од село, а тие играчи од А - класа биле! Виде Чави како му ги скрши нозете на Илчо?

А што нашиве не се копачи од село а???? Абе бегај таму, па треба малце респект да се покаже, сепак се светски прваци. И не беше само со Пујол тоа туку и после цело време се занесуваше, ни сам не беше свесен што прави.
И они имаа нечиста игра, не реков не, почнувајќи со кинењето на дресот на Попов мислам дека беше.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom