Македонија во 2015 стана ПРОТЕКТОРАТ

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Двеста илјади евра подоцна, прегледот на Рамковниот стана ревизија
Не би да ја расипувам забавата хајката, дека тука што смрди - смрди, но од каде излегоа овие „двеста илјади евра“? Нешто поконкретно, извор можеби, откаде излезе таа информација?

Не би да ја расипувам забавата хајката, дека тука што смрди - смрди, но од каде излегоа овие „двеста илјади евра“? Нешто поконкретно, извор можеби, откаде излезе таа информација?

Знаеш да го лоцираш проблемот, нема збор. Во 200 000 евра е проблемот. Толку кошта едното маде на Букефал на плоштадот.

Знаеш да го лоцираш проблемот, нема збор. Во 200 000 евра е проблемот. Толку кошта едното маде на Букефал на плоштадот.
Ова изгледа е премногу „длабоко“ за мене. Можеби ако објасниш, ќе успеам некако да разберам каква е корелацијата со тоа што јас го напишав. ;)

Ова изгледа е премногу „длабоко“ за мене. Можеби ако објасниш, ќе успеам некако да разберам каква е корелацијата со тоа што јас го напишав. ;)

Mоже, откако ќе објасниш како се тие помочани 200 000 евра важни во целата приказна.

Vanlok насмеј ме друг пат пак молимте со тоа како ти се грижиш за интересите на Македонија.

Тезата е дека некој платил некоја сума, за нешто. Мене ме интересира изворот на сето тоа, пошто немам обичај да градам став врз основа на предизборна рекла-казала, и последната (нечитлива) страна од некој документ кој не го ставаат достапен за во целост да го прочитаме.

Vanlok насмеј ме друг пат пак молимте со тоа како ти се грижиш за интересите на Македонија.
Порасни малку. Можеби тогаш нема да те с’скаат како загар.

Ne se soglasuvam deka Republika Makedonija stana protektorat ovaa 2015 godina. Dokolku politicarite vo edna drzava nemaat kapacitet samite bez nikakva stranska asistencija da se dogovorat i da gi lociraat i na najbezbolen i najkorisen nacin resat problemite togas najnormalno e da ni doagjaat tuka razni Jenki kako i EU faci, razno-razni diplomati i olesnuvaci za da im objasnat na nasite politicari i od vlasta i od opozicijata sto e toa diplomatija i kako se kreiraat dogovori pomegju politicki zavojuvanite strani. Plus Makedonija kako zemja kandidat za clenstvo vo NATO i EU kolku i toa nekomu da ne mu se dopagja mora da bide pod nekakov monitoring od zapadnite centri na mok bidejki ocigledno e deka Makedonskite politicari imaat slabi demokratski kapaciteti. Nemoze opozicijata da bide napagjana za se i sesto koga koncite vo sekoja drzava gi drzi vlasta/pozicijata. Ne deka sum nekoj ljubitel na opozicijata i nivnite mediumi koi se pominorni vo sporedba so pro-vladinite mediumi koi se daleku pomokni i finansiski i vo sekoj drug pogled i so edna ista retorika go trujat narodot skoro cela edna decenija a tvrdat deka tokmu oni bile za demokratija i mediumska nezavisnost, a drugata strana se zalagala za celosen mediumski mrak ... non-sens !

фактички се уште не сме протекторат, но владее безвластие ....двовластие, наметнато од странски притисоци.. партискиот војник, министер на МВР си зема право да НЕГИРА судски пресуди !!
Па прво обжали ги пресудите, рехабилитирај ги луѓето, потоа унапреди ги, не може да се работи овака.
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=26640
А имаше случка и за новиот зам.министерот Кирацов кој има пресуда од 2001, од судија близок на СДСМ, ама нема гајле ни тоа...

Да не сме протекторат, веднаш Собранието би ги сменило овие министри... Патем, не верувам дека со договорот во Пржино е забрането парламентот да ги сменува техничките министри ?? Едно е договорот опозицијата да партиципира со министри, друго е ако се кршат закони...

Безвластие е 25 години, како тоа одеднаш се освестивте право чудо е :)
не ја извртувај работата...проучи што значи закон, пресуда, жалба, ревизија...
зевзекот го сменил началникот на МВР зошто дозволил полициска асистенција при сечата на дрвата кај факултетите а за изградба на нови факултети со барокни фасади...
http://vecer.mk/makedonija/univerzitetot-ima-potreba-od-novi-objekti-za-fakultetite
кој е МВР да одредува какви фасади ќе бидат ?? Си има постапка, си има методологија, нема надлежност МВР да креира политика.. од ова поголем дебилизам здравје...

Озбилно прашуваш кој е МВР или било кој со власт во земјава што прави своеволие веќе 25 години? Сакаш да те прашам кој е премиерот да преговара за промена на име? Кој е Коце Продиџи заедно со министерката за култура и Тинекс да го менуваат обликот на центарот на Скопје без да се конслутираат со станарите таму за да им удоволат на одредени целни групи кои Скопје до тогаш го гледале на разгледница? Ајде те молам, па за башибозукот на секоја власт се зборува веќе 25 години, ама убаво што се разбудивте после 10 години иако и тоа е со партиска позадина.

фактички се уште не сме протекторат, но владее безвластие ....двовластие, наметнато од странски притисоци.. партискиот војник, министер на МВР си зема право да НЕГИРА судски пресуди !!
Па прво обжали ги пресудите, рехабилитирај ги луѓето, потоа унапреди ги, не може да се работи овака.
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=26640
А имаше случка и за новиот зам.министерот Кирацов кој има пресуда од 2001, од судија близок на СДСМ, ама нема гајле ни тоа...

Да не сме протекторат, веднаш Собранието би ги сменило овие министри... Патем, не верувам дека со договорот во Пржино е забрането парламентот да ги сменува техничките министри ?? Едно е договорот опозицијата да партиципира со министри, друго е ако се кршат закони...

Друже, не оди оф топик зашто ќе добиеш перманетен бан. Сериозно ти кажувам дека претеруваш.
Почнуваш реченица со не сме протекторат во тема Македонија стана протекторат и продолжуваш со дневно политичка пропаганда. При крај сум со толеранцијата.

Македонија е протекторат од 2001 година па наваму, до пред 2001 година имаше некој добар степен на демократија, натпревар помегу власта и опозицијата( и тогаша имаше делење брашно, полнење кутии ама тоа беа ситни и примитивни начини да се фати некој глас повеке). Победникот можеше да си дозволи да формира коалиција со тој што сака. После 2001 год ни е наметнато правило 2 најголеми партии на Македонскиот народ и албанското малцинство да формираат влада. Многу работи ни се наметнати, да не навлегувам....
Само едно ме фрустрира(можеби некои нема да се согласат) а тоа фактот што примаме наредби од ЕУ и некои си нивни бирократи ни делат памет(како оној Ван Хујте од Белгија,која со години има политичка криза, нас ке ни ги решава проблемите). Америка во нашиов случај некако изгуби интерес, ги остави Европјаните да се замараат со нас, истата таа Европа во која владее безаконие, истата Европа во која секој џихадист,исламист, индијанец падобранец може да си дојде и да си живеее таму на државен буџет како бег. Европа која веке никој не ја гледа како сериозен играч и која го губи своето политичко влијание се повеке и повеке, и нејзиниот распад е неминовен...Ете на таква Европа и станавме протекторат.Тоа кажува за нашата мок како општество и држава. За 25 години не успеавме да изградиме нормална држава, иако ги имавме сите услови за тоа. Во овие 25 години отидовме 100 години назад,и сеуште одиме назад...Кога имаш 600 000 иселени луге од Македонија, една од најголемите Администрации во Европа,луге кои работат привремени работи во странство, по бродови, по арапските терористички земји и ПАК тие што останаа во МК мака мачат да најдат една обична работа, тоа е показател дека нашата земја е сведена на ниво подоле од протекторат која зависи од Кинеските и Европските кредити за да намири своите обрврски на име плати, пензии и сл.
Најтешко ми паѓа е тоа што никој ама баш НИКОЈ во општеството не сака да се обиде ја промени ситуацијата. На секој целта му како да се смести во некоја државна фотелја и да ја тера нишај врата земај плата.Опасноста да исчезнеме како нација е голема,но можеби и тоа го заслужуваме затоа што сепак,колку и да ни се допага или не, факт е дека сме Егоистичка нација.

Кој од нас е воспитан дека сам мора да се избори за нешто во животот? Па нашите мајки да можат со папочна врвца ќе не врзуваат од 40та година. Недајбоже некој се ожени или омажи и се пресели во друг стан, обавезно мајките мора да носат ручеци вечери да им помогнат на младите. Од тука натака има потреба да правиме муабет за некој да се обиде да промени нешто? Нашите родители не воспитале да бидеме безкичмењаци за основните работи во животот не па за нешто повеќе.

не ја извртувај работата...проучи што значи закон, пресуда, жалба, ревизија...
зевзекот го сменил началникот на МВР зошто дозволил полициска асистенција при сечата на дрвата кај факултетите а за изградба на нови факултети со барокни фасади......
Претпоставувам зборуваме за истата држава во која партијата на власт за избори си има цел спрат во МВР и во која судијките излегуваат од шлицот на првиот човек на УБК и во која истиот тој човек заедно со најголемиот полтрон буричкаат во избирачките вреќи како во свој џеп.
Или за некоја друга земја збориш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom