Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 27.855
- Поени од реакции
- 37.228
Прво, не патронизирај. Авторитет на форум не се постигнува со старосна статистика. Впрочем од каде знаеш дека не сум доволно возрасен за да можеш да ме викаш „Тате!!! (ти ли си)“.тоа пошто никад не си видел војна и толку разбираш. ти мислиш така е лесно да се елиминираат екстремисти, без да има цивилни жртви... абе дечишта бе, мислите кантерстрајк е ова.
Второ, да ги искинеа копитата уште кога се појавија на граница, сега немаше да зборуваме ни за цивилни жртви, ни за војна. Ама изгледа толерантни биле нешто како тебе, тие што одлучувале тогаш (читај предавници).
Навистина?Македонците во Албанија, нажалост се премалку, и затоа си играат курташак со нив, колку и да е тоа срамно. исто ќе беше и овдека Албанците да беа 5 посто наместо 20 посто.
Македонците од Егејска Македонија тотално не се согласуваат со тебе.
Добар пример, сите видовме колку добро заврши тоа на Петок 13ти.и во Франција шетаат вооружени формации, па никој не вика дека нема суверенитет.
Но тие нам ни кажуваат како е правилно да се прави, без разлика што ти сметаш што е правилно или не.не ме интересираат американците како прават, ме интересира како е правилно да се прави.
Розовата приказна НИКОГАШ не е реалност, поради овие или оние причини. Сеедно е ако се обидуваш да ја скриеш главата во земја, како ној. Реалноста има незгодна навика да те мава по глава (или ако ти е главата во земја, погоди што ти е горе и во соодветна поза).розовата приказна не е реалност, нажалост поради такви како тебе кај нас
Како ти мислиш дека сакаш да биде, е поточно. Најпосле сеедно е што ти си во заблуда дека ти не си дел од „тој круг“ (читај, светот) затоа што, да повторам, реалноста има незгодна навика силно да те мавне по глава кога не ја гледаш. Неизбежно е, порано или подоцна.јас зборам за како треба да биде, а не како е. идиоти има насекаде, дали има повеќе кај нив отколку кај нас ми е целосно ирелевантно. омразата раѓа омраза, а нема да дозволам јас да бидам дел од тој круг.
Една работа сепак се согласувам со тебе, идиоти навистина има насекаде.
Лека ноќ, и добри розови соништа......поздрав и добра ноќ.