Maкедонија - Португалија, U-21

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ako ne si znael druze Prilep ima najdobar trevnat del na stadionot vo Makedonija!Pa celo predpladne vrneshe vo Prilep,a na terenot nemashe ni kapka voda,ima nenormalna drenaza,mislam deka zaedno so tetovskiot imaat najdobra drenaza!Zarem gradski vo sk podobar teren ima?Procitaj Makedonski sport i izjavata na Pandev,ke ti stane jasno!!!
Sto se odnesuva do igrata,realno tolku ni e silata..Imavme sansa i da tepame,ali nasive ne znaat bas da se branat..Odbrana nikakva nemame,ne samo deneska...Pa na site 5 natprevari dosega primivme najmalce po eden gol..dodusha na site i davavme golovi...Taka da mora da se poraboti na odbranata!!

Не го сфаќај лично, не зборев само за прилепскиот. Општо зборим, предност ни е тревата :) Научени се нашиве по ниви да играат не им е проблем тоа. Него треба овие од ФФМ да ги средат соблекувалните во Тетово, стадионот е топ, тревата е супер за наши услови...ем блиску до скопскиов аеродсром е. Ама ги боли овие од ФФМ за тоа...

Не не убедувај сега дека денес теренот беше добар. Катастрофа беше теренот, тапа е и во Скопје, тоа е, кај нас секогаш кога ќе заврне се расипува теренот, не се обрнува многу внимание на оддржување ни на стадионот ни на теренот, нема прави домаќини. Далеку сме ние од добар терен, се надевам дека Филип Втори ќе го дотераат како што треба.

Ne kazav deka e dobar,ali momentalno e eden od podobrite vo Makedonija toa sigurno!!!

Ne kazav deka e dobar,ali momentalno e eden od podobrite vo Makedonija toa sigurno!!!
Стадионот е добар, може да биде одличен со добра инвестиција, ама на онаква нива да играш фудбал, нишо чудно и сениорите да почнат да играат во Прилеп.

Стадионот кој е сув е добар, кој врне не катастрофа... тоа е во цела Македонија... Штета што не тепавме денеска, Португалија ништо не покажа све шансите што ги напраеја беа на наши грешки:toe:

100 % ne e podobar od Mladost vo Strumica !! ebaniot vas sograganin Hari stalno ja nosi mladata selekcija vo Prilep,sepak treba da se menuvaat gradovite na sekoja utakmica,barem ke ima poveke atmosfera,se sekavam pred 2-3 godini vo Strumica igravme so Finska stadionot bese ful,7000 gledaci,dvete tribini polni !! uslovi za megunarodni utakmici ima i na stadionite vo kumanovo i tetovo,vo tetovo da se sredi samo potribinskiot prostor,i redno vreme e veke da se odigra nekoj mec vo Tetovo,ako ne starata barem mladata selekcija,da se znae deka Tetovo e Makedonski grad !!

Интересна утакмица. На Крајот можевме и да се радуваме и да тагуваме. Промашија 100% шанса португалците,а нашите пред самиот крај Урдинов ако не се лажам ја однесе над стативата топката. 1-1 со црвен картон нашите играа 15тина минути по исклучувањето на Алиу.

100 % ne e podobar od Mladost vo Strumica !! ebaniot vas sograganin Hari stalno ja nosi mladata selekcija vo Prilep,sepak treba da se menuvaat gradovite na sekoja utakmica,barem ke ima poveke atmosfera,se sekavam pred 2-3 godini vo Strumica igravme so Finska stadionot bese ful,7000 gledaci,dvete tribini polni !! uslovi za megunarodni utakmici ima i na stadionite vo kumanovo i tetovo,vo tetovo da se sredi samo potribinskiot prostor,i redno vreme e veke da se odigra nekoj mec vo Tetovo,ako ne starata barem mladata selekcija,da se znae deka Tetovo e Makedonski grad !!

Tolku stalno sto ova se prvite 3 megunarodni utakmici na Makedonija (do 21) sto se igraat vo Prilep vo negovoto 8 godisno vladeenje + ednash seniorite prijatelska so Albanija...I pred toa uste 3 pati (so Finska,Malta i Albanija pak )..Za trevnatiot del i drenazata jas ti garantiram deka zaedno so tetovskiot e najdobbar vo Makedonija..Stom ti kazuvam deka celo predpladne vrneshe,a i sam vide deka nemahse nitu eden vir so voda,mozes da zamislish kakva drenaza ima!Za razlika od nekoi drugi staidoni vo Makedonija,vklucuvajki go i Gradski vo Skopje!

Стадионот можеби тревата тоа се убаво добра дренажа,ама изгледот му е :tapp::tapp::tapp: Толку неможат да го средат малку од малку бе :toe::toe:

Се гледа дека играат борбено а немаат искуство и среќа.Пкажавме дека можеме да играме и со репрезентации од рангот на Англија и Португалија.Па со малку среќа, повеќе до година.:helou:

Дренажа и Прилеп ги кажувате во иста реченица? Вие скроз сте отишле со паметот...

Коњи нејќат да пасат на тој стадион, резил сме цел свет не гледа.

Абе и во репрезентацијата важи рамковен?:pos::pos:

Те молам, биди реален и признај дека не заслужуваат да играт за репрезентацијата Ибраими, Муарем, Алију, Фазли(денеска не беше не знам зошто)? Па првите тројца што ги спомнав беа меѓу најдобрите во овие квалификции ок Бетим Алију ја посра работата со црвениот денеска но беше меѓу најдобрите до тој момент. Значи заедно со овие тројца одлични беа и Димитровски, Наумовски голманот и тој 6-ката не му го знам името.

Абе може да збориме што сакаме, ама овие што ги набројавте горе заслужуваат да играат за репрезентација. Него зошто е Бериша земен не ми е јасно? За таа позиција ќе го спомнем Мирослав Јовановски од Тетекс, најмладиот играч на Тетекс а еден од најдобрите. Ги помина сите младински категории на Македонија, после тоа имаше повреда на коленото и така заврши. Незнам зошто пак не го викаат за репрезентација...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom