Abe ve citam i vi se cudam na pametot.
Aj da vidam koj kje mi odgovori na ovie prasanja :
- Dali Makedonija dobi pokana ?
- Dali Grcija stavi Veto ? (imase nekoe glasanje kade sto bea site ZA osven Grcija ? )
- Dali ova moze da se tretira vo sudot vo Hag kako neispolnet uslov na patot kon nato.
Obidete se da odgovorite kako bilo koj graganin na svetov a ne kako makedonci.
Da ne se razbereme gresno. Mojot licen stav e ist kako na povekje od pola chlenovi na forumov. Fuck NATO i EU, ama koja e alternativata i kako ponatamu ?
P.S. Do ova nemase da dojde ako ne se smenese vlasta vo 2006. Ova e odgovor na redicata provokacii pocnuvajki od aerodromot preku skulpturite pred vladata pa se do znameto na Golema Makedonija pred koe se pokloni licno premierot na grobot na Goce i grckoto zname so kukast krst postaveno niz celo Skopje na tri dena pred samitot. Nam, odnosno nim mislam na patiskite poslushnici na DPMNE so osmo oddelenie im ostana samo ona " ej so ubavo im napravi Grujo", " lee coece ama im go spusti ", "car e ej , stvarno gi supci kako mali deca" itn. itn.
Istoto se slucuva i poslednive meseci so "pismata do nepoznato drugarce" i kapakov so tuzbata.
Neli im bese jasno vo vladata svetot na cija strana e posle debaklot so pismata za egejcite ? DA bea na nasa strana sega CNN i BBC kje verglaa turbo vo nasa korist kako 99 za Kosovo.
Shupaci partiski mozhat li da go razberat ova ?
Твојот личен став го адаптираш по потреба, немој да ти чепкам по постови и пак да ти се смееме како тоа 26 земји од ЕУ не признале под Уставно име, и останатите глупости.
Што имаат врска скулптурите пред Владата, за кои иако не треба да се правдаме бидејќи се дел од нашето наследство.. само како илустрација за недоветните глави ко твојата, скулптурите се од Римскиот период во Македонија.
Значи ако некој треба да се буни за нив, тоа е Италија.
За тајмингот со аеродромот можам до негде да се сложам, само неможам да ја разберам логиката според која Грците го преименуваа Солунскиот аеродром во Македонија во почетокот на 90тите а никој не го спомнува.
Неможе и несмее друг да ти кажува што можеш а што неможеш да правиш во сопствената земја.
Во врска со поклонувањето пред картата, забораваш пред чив гроб всушност беше тоа. Гоце Делчев.
И ајде да не ги набројувам сите грчки провокации преку нивната црква, армија, политичари ,партии како ЛАОС кои повикуваа на истребување на македонското малцинство итн.
Излишна ти е теоријава дека се ќе било поинаку доколку не се сменела власта, знаеме како ќе било, ќе станевме Северно Дупенци од Северно Дупенија и ќе си праевме муабет на севернодупенски јазик.
Во врска со правната основа за тужба, сигурно нема тебе да ти веруваме, туку на оние на кои им е тоа работа.
А во врска со образованието, баш ме интересира што образование имаш ти завршено па си нашол памет да солиш?