Мaкедонија - Исланд [ 20.01.2014 - 16.00 часот ]

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Каков ќе биде конечниот исход?

• Вкупно гласачи
    136
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Уште неможам да се помирам со поразот оти ништо посебно не изигра екипата на ГАЈТАН ВЕЃИ !
Убо почнавме 4:0 заводивме, добар старт се држевме до кај 15та минута негде после од ко ни напраја серија 7:1 како да пропаднаја сите надежи !

Боркооо :facepalm: Овај 1 брани 5 не брани. Незнам шо толку трга во напад, ќе земи топка и оди во нивната половина, истата приказна секогаш ! :mad: Толку сака гол да дај ? Па тебе професијата ти е голман и нема шо кур да бараш напред, ќе си седиш во твојата половина ! Ако сакаш толку голој да даваш шо не почна да тренираш пикер дебел еден !!! Па тргна уште ја еба акцијата со додавањето на Георгиевски ни дадоја гол од нивната половина и се смеј уште :notworthy: тогаш нерви искинав!
Па кога ќе имаме пенал нека му ја дај Лазаров него нека мава пенал нека му се напрај ќефо и нека не трга напред поќе свинчето!
Стоилов продолжува со слабите игри...
Конечно разработија крилата ! На Манасков му тргна со пеналите, Георгиевски со најдобра партија на Европското !
Ангеловски се подобар и подобар, сега читам Обрван дури бил тренер нема да сметал на него највероватно поради изјавата после мечот со Исланд, епа нека си игра сега Ивица со Прибак кој е изгубен германец во екипата, неможи да се вклопи уште и само е од штета моментално ! Ангеловски за Прибак за на европкото е измислен !
Јас сум сигурен дека нештимат многу работи во репрезентацијата повторно...Ништо чудно и утре Лазаров да не ни игра и да почнат плукачите да го прават издаица....Сигурен сум дека приказната ќе има подолжение Само Бранче напрај грешка на сред првенство со изјавата требаше да издржи па после првенство да распука...Најдобро е да се воздржат сите уште овие две утакмици па после нека расчистуват...
Кире Лазаров нема да може да тренира бидејќи одново има проблеми со препоните. Ќе видиме каква ќе биде неговата состојба утре, но искрено се надевам дека тој ќе може да настапи бидејќи е јасно од колкаво значење е капитенот за нашата репрезентација. Се мачиме и со други повреди, тоа е нормално кога ќе се игра во едно вака пеколно темпо. Дуелот со Шпанија ќе ни биде шести за десетина дена, се надевам дека сите играчи ќе бидат во можност да настапат и дека достојно ќе му се спротивставиме на светскиот шампион“ – изјави Обрван.

Го пуштија како пробен балон Бранче, не им успеа. Само го наместија. На него и така кариерата му е во залез во репрезентација, но секако не е исто да ја заврши достоинствено или како плачко.
Морам да констатирам дека во репрезентацијата владее некој хаос, толку недисциплинирани играчи... Еден тренира, друг не тренира, втор си заминал порано од тренинг, трет дава некои "божествени" изјави, остава слика на самоволни играчи што е лош пример за спортисти. За момент помислив како се осекал Прибак покрај Бранче и останатите што мислат како него, а требаше да играат заедно... А Лестер што играше Бог не не казни? ... Отидоа како што отидоа требаше таму да бидат едно.
Нека се приберат и нека го завршат првенството коректно.

Прибак ќе испадне 'глуп' ако не си замине.

Иначе примерот со Бо 'не е ист',бидејќи тој правеше растур за нашата репрезентација,овој ги упропастил и не им дозволил на играчиштата да играат полуфинале.Така испаѓа муабетот после изјавава на Лазаров.

Логичен потег на еден селектор без разлика дали е македонец или странец. На сред првенство да ти кења некој идиот што не му било по кејф, не оди. И онака кретенов не ни требаше да биде викнат ама ја искористи повредата на Номче. Ако бил Вугринец немало да игра Митков:facepalm:. На кур да ве ставам и тебе и Митков!!!

Прибак ќе испадне 'глуп' ако не си замине.

Иначе примерот со Бо 'не е ист',бидејќи тој правеше растур за нашата репрезентација,овој ги упропастил и не им дозволил на играчиштата да играат полуфинале.Така испаѓа муабетот после изјавава на Лазаров.

Срамота е да се збори кога една акција не изработија за Прибак, ако си следел внимателно. Тогаш да не споредуваме кошарка и ракомет, ако е така.
Да не го тупиме, многу е дебилна изјавата. Патолоѓијата во однос на странци е од поодамна не е од сега и не е од Бранче. Бранче го наместија. И јас велам подобро да се земеше некој наш ракометар но кога веќе се одлучило и идеш со тоа што си одлучил изиграј ко професионалец и како човек .
Бранче ли треба анализата да ја прави дали требало или нетребало Прибак да го земат? Или РФМ?
Прибак не им дозволил да играат полуфинале?:facepalm: Со таков лош процент на шут, полуфинале "NEXT TIME".

Во однос на Вугринец и Митков... Мислам што да се каже... Вугринец немаше да му земе место на талентиран наш ракометар, ќе му земеше место на ракометар кој нема скоро никаков придонес у репрезентација. Толку е просто.
Мене исто ме интересира кога Ф.Лазаров ќе се опорави, дали Пецаковски ќе се најде на список, што мислиш ти?:свиркам:

Логичен потег на еден селектор без разлика дали е македонец или странец. На сред првенство да ти кења некој идиот што не му било по кејф, не оди. И онака кретенов не ни требаше да биде викнат ама ја искористи повредата на Номче. Ако бил Вугринец немало да игра Митков:facepalm:. На кур да ве ставам и тебе и Митков!!!
То бе царе! Митков органски не можам да го поднесам. Трупец невиден е и уште се шета со репрезентацијава на 35 години и никаква ракометна интелигенција.

Срамота е да се збори кога една акција не изработија за Прибак, ако си следел внимателно. Тогаш да не споредуваме кошарка и ракомет, ако е така.

Да не го тупиме, многу е дебилна изјавата. Патолоѓијата во однос на странци е од поодамна не е од сега и не е од Бранче. Бранче го наместија.

И јас велам подобро да се земеше некој наш ракометар но кога веќе се одлучило и идеш со тоа што си одлучил изиграј ко професионалец и како човек .

Мене исто ме интересира кога Ф.Лазаров ќе се опорави, дали Пецаковски ќе се најде на список, што мислиш ти?:свиркам:

1.Точно.Јас не памтам да биде изработена акција за Прибак,а човекот може да стегне добар шут..

2.Ако го наместиле,тој е најголемиот дебил на планетава.На тие години и искуство,такви глупости на незавршено европско да збори и со цел памет се фрла во оган ?
Бетар од иванче исцелителон е,господ ги казнил поради натурализирањето.:facepalm::pos:
Во паралелен универзум замисли Прибак да ги решеше Унгарија или Исланд,замисли.Ехх бе копуци.

А замисли женската селекција години,години играше со натурализирани и сега пак ќе има нов бран..Никој се нема побунето за нив..

3.Кој друг ? На прсти се бројат.:)

4.Ќе го избркаат Прибак припадниците на чистата македонска раса,па ќе има место .:LOL:

Лазаров: Сите се правиме задоволни поради „мир во куќата"

„Натурализација? Ние без натурализација стигнавме до вториот круг играјќи со срце. Во вториот круг се уште ништо не направивме. Играчите не се согласуваат со тоа, но системот е таков каков што е, па мора да се молчи и да се мрмори во себе. Не се наоѓаме на вистинскиот пат. Да даде Бог да не сум во право" – додава Лазаров.

Бранче доби засилување :D :facepalm:
Како знаев дека ова не е дело на Бранче. Киро е умот на ова.
Демек со Шпанија Бог ќе ни каже дали си у право?:pos:
РФМ нетреба да им попушта, затоа што од 2009 наваму ова се прави со репрезентација, само уценуваат. Наместо играчи имаш филозофи, теолози, тренери и сл.

Инаку нека заврши првенствово па ќе пишам зошто мислам дека е добро Вугринец да се натурализира. А исто и Прибак. И како на Светското во Катар, здравје боже ако се пласираме како до повисок пласман, со посолидна селекција од онаа во Србија.
И зашто му се брза на Кирца да го испртали Обрван, пред да се натурализира, посебно Вугринец.
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 11:15 ---
Ние без натурализација стигнавме до вториот круг играјќи со срце. Во вториот круг се уште ништо не направивме. Играчите не се согласуваат со тоа, но системот е таков каков што е, па мора да се молчи и да се мрмори во себе. Не се наоѓаме на вистинскиот пат. Да даде Бог да не сум во право" – додава Лазаров.

Заборавив да пишам дека се истите играчи од првиот круг, само што на местото на Стојчевски кој се повреди, влезе Прибак. Каде им отиде срцето?

Ја ви реков дека нема да пројде ова со натурализацијава добро и генерално сум против такви работи.
Само што и играчиве испаднаа педерчиња вака и не знам со кое лице ќе можат да му погледнат во очи и на Прибак и на Обрван.
Што не се бунеа пред да се натурализираат играчите него тек сега на сред ЕП ?

Конечно асален тренер а не марионета имаме на клупа кој не е како предходниот да кажува тактики “клавајте голој“ и на говедава одма не им одговара, според мене исправна одлука направи Обрван и нека си продолжи со иста филозофија како и до сега. Со здрав Наумче и здравје подобро воиграни во Катар ќе биде подобро

И очекувам денеска Прибак да здиве па да им ги затне муцките на сите ;)

Се распаѓаме, нема поголеми ѓупци од нас...сега излегуваат пичињата.... како и фудбалот
Се сложувам, и јас бев против натурализација ама Киро и онака си над се, шо не излезе да кажиш вака и вака и сега ништо чудно да речи од утре не играм поќе за репрезентација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom