Мaкедонија - Исланд [ 20.01.2014 - 16.00 часот ]

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Каков ќе биде конечниот исход?

• Вкупно гласачи
    136
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не направеше Миркулоски без везе пробивање на крај ќе имавме многу поголеми шанси за нерешено. Одбраната преслабо денес иако нападот беше добар, плус и имавме среќа Палмарсон шо се повреди, ама и покрај тоа не успеавме да ги запреме бековите. Борко мизерија како стално, една утакмица избрани, малце и против Данска, другите утакмици го избушија, преслабо за него. Лазаров малце деклинира во форма, ептен малце, што е доволно за да губиме ептен тесно од овие репрезентацииве шо до негде се у наш ранк. ТОП 10 ќе сме на крај, не е неуспех. :)))

Миркуловски да не се изнервираше на крајот можеби ќе имавме шанси да се одбраниме, вака со играч помалку одма направија вишок. Зато се игра до крај, Филипче, а не дур ти си мислиш дека е крај.

Polosha odbrana ne pamtam da sme imale nekogas, pocnuvajki so Jonoski, pa Velko, pa golmanov pa kurov. Svetla tocka na celovo prvenstvo igrata vo odbrana na Stoilov, borbenosra na Zuti i napati dobrata igra na krilava...

Ма да со ладни глави волку се очекуваше од нас на првенствово. Здравје боже да се квалификуваме на СП па таму со пар помлади играчи би можеле да се надеваме можеби за некој си топ 8 пласман можеби. Во меѓувреме и Вардар и Металург ќе играат ЛШ тамам пар играчи ќе можат да добијат искуство плус

Таман ќе можеме уште пар играчи да натурализираме. Да видиме кој како ќе се покаже, за со време да почнеме постапка, не вака да не сјебат.....

Не сакам да коментирам за денешниов меч, е вака се осеќам:
09e79632d321.gif

Урлам хахаххаха :pos::ROFLMAO:

Немаме бекови шутери да распалат. Од старт се форсира акцијата да се заврши со удар од 6, затоа и толку грешки се прават.

Ма да со ладни глави волку се очекуваше од нас на првенствово. Здравје боже да се квалификуваме на СП па таму со пар помлади играчи би можеле да се надеваме можеби за некој си топ 8 пласман можеби. Во меѓувреме и Вардар и Металург ќе играат ЛШ тамам пар играчи ќе можат да добијат искуство плус
Кој ќе добие искуство? Кај може у Вардар некој млад играч да го замени Прибак ака Балиќ/Рутенка/Карабатиќ. Озбилно Вардар не ги гледам ич, годинава немав време да пратам многу ЛШ ракомет, ама коа читав мислења на вардарциве добив очекување големо, мислев некое засилување ќе биде а не на рангот на Митков. :)

Не ми е јасно шо сака Борко да постигни со истрчувањата напред не е ова ревијална утакмица па да изиграва ракометен Рене Игита. Таква недициплина не смее да се толерира, голман си седи на гол ќути и брани, а не да ми трчаш напред да го оставаш голот празен. Тешка глупост најмногу од се тој момент ме изнервира.
Нашите солидо изиграја само многу зицери промашивме на сите утакмици другите екипи таквите ситуации ги користат и тука ги губиме најголем дел од утакмиците или ги добиваме со 1 гол разлика наместо со 5 гола разлика.

Гоце морковот нека иде у Белимбегово да сади моркови, три кафиња испи со линискиот судија за време на утакмицата.

Ти изгледа си испил три кафиња па бладаш сеа, Џомба се надмина себеси денеска, освен со проклетите зицери.

Не се баш намерни според мене, од недоволно залагање се.

Па незнам баш тоа е мое мислење. Видовте една акција изработена за Прибак? Го заглавуваа де на лево крило, де на десно. Среќа па тој нема мана како Киро па проигрува со крило, па дадовме неколку гола така.
Во секој случај подобро издание од со Унгарија за цел тим.

Проблемот е што нема вакви помлади играчи немаме квалитетни млади играчи на возраст од 20-25 години за да ги сменат овие постарите.

Не ми е јасно шо сака Борко да постигни со истрчувањата напред не е ова ревијална утакмица па да изиграва ракометен Рене Игита. Таква недициплина не смее да се толерира, голман си седи на гол ќути и брани, а не да ми трчаш напред да го оставаш голот празен. Тешка глупост најмногу од се тој момент ме изнервира.
Нашите солидо изиграја само многу зицери промашивме на сите утакмици другите екипи таквите ситуации ги користат и тука ги губиме најголем дел од утакмиците или ги добиваме со 1 гол разлика наместо со 5 гола разлика.
Борко беше на времето у и поголем филм, нон стоп праеше муабет со судијата позади гол, и барем 1-2 шутираше од гол на гол. Инаку баш денес не промашивме многу зицери, солидна реализација, е сега ние не сме криви шо голманите наши неможат топка да фатат и си добиваме нереални очекувања за тоа што треба да го прави нашиот напад кој денес се надмина.

Битно е шо ХЕРОЈСКИ нижиме ПОРАЗИ бравос момци само така продолжите херојски и шпанија нека му ја мисле !!!

Премногу сум разочаран од исходот на овој меч, можевме и моравме подобро. Исклучувањето на Прибак поради погрешна замена мислам дека ја сврте средбата, ни ги запре добриот ритам. Евтино ја продаваме националната гордост, прелесно ги даваме местата во репрезентацијата. Ова мислам и на Вугринец и на Прибак, кои однапред ги имаа обезбедено местата во репрезентацијата, а играчи како Пецаковски и Митков беа на работ на отстранување уште од подготовките во Пореч. И, Господ како да не казни за сите овие постапки со повредата на Мојсовски. Криво ми е што лесно го продадовме петтото место на претходното првенство односно го девалвиравме со некои чудни потези. Сега би сакал да чујам како на српско-хрватски јазик звучи ’Клавајте голови’“, ја отвори душата Ангеловски по мечот со Исланд.

не бре другар, пак истиве ке фаќаат место :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom