МАКЕДОНИЈА-Иран 17.01. (33-31)

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување

Со колку разлика ќе победи Македонија против Иран?

• Вкупно гласачи
    87
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кире кога ќе се пензионира слободно може да отвори саатџилница. :icon_mrgr:
Јаки4ко ќе му биде.:icon_mrgr:

Иначе ме нервираа на моменти со глупи грешки, Козла е неповторлив, таков човек нема да се роди и да постои никогаш во светот на ракометот, а во понеделник идеме на 3 од 3, але, алееееее...

Мислиш на него до Македонија му е...до сатовите му е затоа се труди толку :pos:
Значи саати биле..па добро, интересна работа, замисли вака во фудбал да даваа..Меси и Роналдо цело село у Африка ќе опремеа со саати

Ја да сум камерман, и коа ќе се интонираат химните коа ќе ги снимам играчите, ушлево ако ми намигне коа ќе му залепам еден шамар ќе мисли дека у Дизниленд е. :boksix:

Јакиот шмекер, пее химна, одеднаш прекинува и шмекерски намиг на камерата, ти ебам тоа глушецот како цунами да преживеал. Му поништија гол, па се буни на судијата. :pos:

Мора играта во одбрана да ја подобриме пред се рано на девет десет метри да правиме фаули врз бековите а не да одиме на блок... Најголема мана во одбраната ние покривањето на пикерот не отепаа и денес и вчера како прв пат да играме одбрана...Среќа шо функционира нападот инаку ако од другата страна има расположен голман и фластер врз кире губиме посебно на вака брза игра со бркање по теренот... Не смееме да играме брзо ние никогаш тој ракомет не сме го знаеле само на долг напад имаме шанси иако прибак дава надеж за брз центар може да изигра. .. Миркуловски нека е среќен шо не го знаат судиите оти ниту еден фаул нема да му судат многу се преправа...Да не пишам поединечно ама играта ние иста како и порано не видов ништо ново ниту во напад ниту во одбрана дури во одбраната сме послаби од порано!

giaea.jpg

А шо е финтава иначе со Мојсоски ? Као демек очекувавте од него да ни зависи играта ? Као демек еј овој цело време го форсираат секоја утакмица игра а врска нема ? Пошто ни тоа не е.

Не знам што очекувавте.

А шо е финтава иначе со Мојсоски ? Као демек очекувавте од него да ни зависи играта ? Као демек еј овој цело време го форсираат секоја утакмица игра а врска нема ? Пошто ни тоа не е.

Не знам што очекувавте.
Очекуваме да не го зимаат повеќе во репрезентација, срамота е. :D Но сега не е време да се внесува негативна атмосфера (y)

На времето ни оддалеку Козла не беше толкаво дрво..
Во Пелистер кога играше беше доста солиден,пред тоа во Струга исто,и во Вардар изигра неколку добри сезони..
Ама наместо како шо старее да созрева дечкото се упропасти....
Никој од него не очекува да дава по 5 гола,да влечи контри,и слично,но барем во една ебана контра да не се изглупира и да не се закопа вво шестерец со тоа ножињата негови пред да ја исфрли топката....:)
Така го научија во нашата чудесна Македонија...
Зачи нашата лига е најотепана кога се работи за престапи,кај нас вакви работи поминуваат...
Не паметам јас кога некој судија поништил гол ако играчот згазне во 6метри пред да ја исфрли топката,престапи судат ако се нагази линијата...
А по правило секое нагазување на просторот во 6 метри е чист престап,па не е ни чудо шо на СП,ЕП ќе се најдат судии кои имаат грам мозок и ги почитуваат правилата...
Доста е веќе ракомет со одење,сакаат со топка во гол да влезат и после се бунат..
Јас да сум судија еден гол нема да признаам,а на секој меч има барем по некој играч кој си гази во простор и потоа исфрла топка...
Но никој не му е ни до забите на Козла...
Козла ака Кајмакот...
Гарант роднини се...:pijani:
Ѕе....:D

daniel-kajmakoski-1395875482-469229.jpg
B.jpg

Малку морал да имаше Златче, сам ќе се се откажеше од репрезентација. Ама види го бе на сликата погоре... кога го гледам жал ме фаќа :icon_lol: Повлекувам се што сум рекол за него.

Не знам што очекувавте.
Очекуваме да некој што тренира ракомет 20 години по 3 саата најмалце на ден да знае основни движења по терен, а камоли за репрезентативец на Македонија. Не брат, свети брат нека е, мене срам би ми било вака цела Македонија на мемиња да ме реди, ќе земам ќе фатам по цел ден ќе тренирам или па на крајот ќе се откажам од репрезентација.[DOUBLEPOST=1421527014][/DOUBLEPOST]пренесено за намигнувањето :blablab:

http://ekipa.mk/kire-lazarov-treba-site-da-stavime-prst-na-chelo/

Мислам дека нема потреба од овакви изјави. Се кладам дека сите репрезентации у групава нема лесно да ги победат Иранците. Посебно не со втора постава.
Во ниеден момент во второто полувреме не ни беше загрозена победата. Солидно изиграа дечките, ме радува Прибак што конечно почна да погодува. Мора и Јоноски да го пофалам, одлична одбрана игра. За разлика од него Велко е дупе невидено, непрепознатлив. И брат му денеска слабо.
Сите останати сосем солидна партија.

За разлика од претходните првенства каде што 1 постава ги играше сите натпревари, овој пат сите добија солидна минутажа и покажаа дека може и на нив да се рачуна во некои наредни потешки натпревари.
Добро, сите освен Козла. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom