Славјански Грција не е привилегирана НИЕ моментално(по распадот СФРЈ) бевме во расчекор па Грција искористи...инаку никој не може да ти Смени име
Или никој нема да те по*бе ако не потпишеш,а според ООН има доволно држави кои не признаа под уставно и реално гледано ЗНАМ кој сум...
Сите држави на балканскиот полуостров кои имаат потенцијал на идни сојузници на Русија мора да бидат од внатре разбиени и слаби.
Колку и да сакаме да избегаме од тој знак ние сме жигосани како такви и ни стои на челото и тоа тежи.
А апсурдот е што го носиме тој товар а во исто време се правиме поголеми енглези од англичаните.
Нас ќе ни се раздени кога на западот ќе му се стемни.
За Русија и НАТО.
Крајната цел на НАТО бандата се богатствата на Русија.
Ирак, Сауди, Авганистан да не е демократијата на НАТО ?
Зошто Русија рапидно ги модернизираше сите балистички ракети од среден и долг дострел, интезивно работи на модернизирање на руската армија.
Планот на западот е Русија да се подели на 5 региони кои ќе се дадат на различни големи сили под влијание.
Дрогата од Авганистан го преплави рускиот пазар и го подрива руското опшество на што руското раководство остро реагираше со тонови дека тоа може да биде повод за војна.
Не значи ако се поздравуваат и си миавтаат дека се партнери.
Не.
Тоа е предигра за нешто поголемо.
За ракетниот штит да не објаснувам зошто мора да биде во Полска, кога јужното крило е прво на удар од иранскиот нуклеарен потенцијал.
Каде ние сме тука нормално ќе се праша човек.
Славјанството братство не ти е гаранција за ништо.
Прво, свеста на сите славјански народи е толку ниска да тешко ни е да бидеме пријатели камо ли браќа.
Но интересно е во сите општења кога ќе стане збор за славјанските народи, сите па си се ословуваат како браќа, од каде тој порив.
Јас одам од познатите вредности во формулата.
НАТО и ЕУ > Рамковен и територијална поделба.
Тие два вируси ја јадат македонската држава од внатре.
Во моментот процесите кои се случуваат во неа се федерализација.
Грција само купува време до моментот на пукање по шавовите на федералните единици.
Ако НАТО и ЕУ сум ги детерминирал како пазачи на процесот на распадот на мојата држава, тогаш логично е да барам спас кај тие кои се опозит НАТО.
И кој прв ти паѓа на ум а со кого делиш цивилизациски вредности ?