Македонија го менува името и нацијата

• Креатор на темата Креатор на темата bezvezen
  • Време на започнување Време на започнување
Za 10 god etapno praam Makedonska Makedonija ... ni krv ni nisto ... nenasilno sve po propis ... sve Makedonec do MAkedonka arievska loza ...mene moze me staite ko kum onaka cisto proceduralno...mada i ne mora :smir:

...spomnav negde ovde; Problemot so PARALELNITE SVETOVI e sto , ako vlezes na pogresna vrata...SI SE ZAEBAL ZA MNOOOGU DOLGO VREME....10 god. se trepnuvanje na okoto ...vo toa vreme... :)

........znaci uste ednas vecerva : dobar dalje...

Aj sea ...NE GO TUPI ...ne sum jas kriv sto si se rodil u kjuse...so facki kako BC i Gwujo........u komsii

Баце Пејо, ти дадов план?
Дај поубав, не ми пречи.

И искеширај, крај краева.

Абе кога ќе видам вака од страна подобро да не потпишеме ништо во врска со идентитетот одколку да си потпишеме makedonci. Така во иднина ќе имаме право да си се одзиваме како македонци, кога некогаш ќе бидеме во поповолна ситуација од сегашнава. Подбро ништо да не потпишеме одколку да си се крстиме сами makedonci. Најдобро дај северна македонија за комплетна употреба освен домашна и ајт у пичку матер. Предлог со една реченица и крај!

Абе кога ќе видам вака од страна подобро да не потпишеме ништо во врска со идентитетот одколку да си потпишеме makedonci. Така во иднина ќе имаме право да си се одзиваме како македонци, кога некогаш ќе бидеме во поповолна ситуација од сегашнава. Подбро ништо да не потпишеме одколку да си се крстиме сами makedonci. Најдобро дај северна македонија за комплетна употреба освен домашна и ајт у пичку матер. Предлог со една реченица и крај!

Слушај ваму, ако ти заедно со бранко и груевски си спремен да потпишуваш да ти се менува име на земјата на која си роден и со тоа да ја предадеш, јас и уште еден друг куп луѓе не сме, и пре би издржале повеќе години живот со послаб шивотен стандард, наместо некој да ме мисли за кловн и да може да ми кажува од денес не смееш вака да се викаш, така че се викаш пошто мене така ми одговара.
Што сакаш и ти и сите политичари правете, јас и понатаму ќе пишувам државјанство Македонско, а јас ќе бидам и остананм, и етнички и национално Македонец, бидејќи никого нема да признавам кој ќе се обиде да го смени името.

Па и јас ќе си останам македонец како и ти, само што ќе живеам во северна маккедонија. Башка нас повеќе ни одговара северна Маккедонија, а на гррција повеќе и одговара само Македонија. Сите овие години некако обратни улоги играме. Кај Гррција прави глупост на своја сметка со проблемот па ние уште поглупи излеговме. Северна Маккедонија е првата етапа од обединета Маккедонија, само што тоа нити ние ниту гррција сеуште не сме го сватиле.

Уште да разбереше/вте по не знам кој пат откако е напоменато, дека ИМЕТО како такво е од второ значење за Грците, она што сакаат да го постигнат е да ја избришат Македонската нација.

А запомнете, Македонштината мора да се зачува по СЕКОЈА цена.

Добро бе брат јасно ни е тоа, ама кога сме ташаци тоа е. Абе ние сега треба да си прифатиме северна, ама во предлог пакетот да нема ништо освен има на држава. И после тоа влези у еу влези у нато, а со само влагање во еу загартирано* ти е декларирање како македонец.

*како што наи направи услуга романја пред некое време, по исти принцип. После од сосема друга позиција можеш да ртазговараш.

Уште да разбереше/вте по не знам кој пат откако е напоменато, дека ИМЕТО како такво е од второ значење за Грците, она што сакаат да го постигнат е да ја избришат Македонската нација.

А запомнете, Македонштината мора да се зачува по СЕКОЈА цена.

Секоја цена: 5 и пол милиони...ги побарав од Конкрит, ми калкулира. А јасен есап му дадов. Парадоксално? Не....

Миша, те чекам да дојдеш.
Продолжуваме.

Добро бе брат јасно ни е тоа, ама кога сме ташаци тоа е. Абе ние сега треба да си прифатиме северна, ама во предлог пакетот да нема ништо освен има на држава. И после тоа влези у еу влези у нато, а со само влагање во еу загартирано* ти е декларирање како македонец.

*како што наи направи услуга романја пред некое време, по исти принцип. После од сосема друга позиција можеш да ртазговараш.

Имаш право, ташаци сме.

Затоа што не ги следиш грчките потези, кои се секогаш 10 чекора пред нас.

Никогаш не верувај на грчки кучиња

When the countries name changes, Greece will look at sorting out the language/ethnicity issues that will arise.
This will be stage 2 of the Macedonian question that is being played out here.

Имаше некој во потписот овде на форумот.

ГЛУП СИ КО ЗА ДВАЈЦА МУТАВИ!!!

А1 пишува

Тоа ќе биде основа за референдумско гласање и согласност од народот дали е прифатлив пакетот на посредникот, во замена за членството во НАТО.

И толку години не мафта цела заедница а ни еднаш не доаѓа да ни кажат во очи ИМЕ за ЧЛЕНСТВО. Еве сега имате 100% доказ (не дека ни требаше) ама ај да е така офицјално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom