Македонија го менува името и нацијата

• Креатор на темата Креатор на темата bezvezen
  • Време на започнување Време на започнување
SDSM officially accepted a name change
SDSM, led by ZZaev, proclaimed after today's meeting of the top leadership that the party accepts a compound name with geographical prefix, blaming the VMRO-DPMNE Government for isolation of the country from EU and NATO.
The internal chaos in FYROMIan political scene keeps escalating...

Секоја цена: 5 и пол милиони...ги побарав од Конкрит, ми калкулира. А јасен есап му дадов. Парадоксално? Не....

Продолжуваме.

Mnooogu kvlaiteten tim, navistina kvaliteten, presmeta, deka za toa sto ti bi go "realiziral" za 5,5 mil.evra trebaat nekade okolu 90-100 pati poveke.....
...vaka sekoja para pomala od toa e frlena niz prozor...dzabe...
....bidejki znam kolku sme samoziv, skrzav i beden vo duhot narod...jasno mi e deka toa nema nikogas da go napravime....da zadvizime takva logistika....

......NAROD KOJ DOPUSTA DRUG DA GO KRSTI, DA MU "NADENE" IME.......DA PRIFATI TAKVO NESTO....POKAZAL DEKA E KURVA...SEGA SE PAZARI CENATA... :)...sto toa tolku se femkate...i na vrapcite toa im e jasno.....odamna :)

Дали би сакале некој ден да се разбудите овакви наслови по весници?! Епа ќе се разбудите пошто кај и да е имево е при крај. Овој последниот предлог на Нимиц е чисто технички. Инаку да сублимираме:

1. Држава - Северна Македонија со (домашно Македонија), а на пасоши и све други северна.
2. Нација Makedonska, Македонска.
3. Јазик Makedonski, Македонски, постои можност и за Macedonian.
4. Јеби га, тоа јет!

Да по се изгледа ова ќе биде конечниот предлог од Нимиц кој и поради силниот притисок од САД ќе треба да биде прифатен од двете страни. На крајот на краиштата ги содржи и барањата на двете страни. Од една страна содржи географска одредница што го бара грција,а од друга страна не чепка во историјата и идентитетот,а јазикот и националноста остануваат македонски,а тоа е она што го бараме ние.Јас мислам дека и на пасошите ќе си пишува само Република Македонија, а и меѓународниот код и натаму ќе биде МКД.Тоа нашиве ќе го прифатат меѓутоа да го стават на референдум пред нас граѓаните,што е многу нормална работа и не е никакво бегање од одговорноста (б.ц .може да мрчи колку сака ама само тоа му преостанува,јер сарајевчанин полако губи тло под ногама).
Значи по се изгледа ваков ќе биде испитот пред кој ќе бидеме исправени сите ние.Ете ние сме таа генерација што ќе ја има обврската да каже дали вредела сета македонска крв пролеана низ историјата,и дали сме горди на тоа што ни било оставено како свет аманет (мислам дека сваќате што сакам да кажам и што мене ми значи името).

Грујо не прифајкаа!!!!:baeh::baeh:

И овој МЕтју фукинг Нимиц ке рече:SHIT OUT OF LUCK and im out of here!!
НИЕ си останувааме кој што сме Оут оф Нато оут оф Еу и Хаппи енд Ч:kez::oeoeoe:

Ubavo vika prof.D-r Ferid Muhic koj e sovetnik na Branko Crvenkovski ZA IMETO NE TREBA DA SE PREGOVARA, DA SE PREKINAT SITE PREGOVORI ZA IMETO,DA NE SE SMENI NI EDNA BUKVA OD USTAVNOTO IME REPUBLIKA MAKEDONIJA ili vo megunarodna upotreba republic of Macedonia, ama na vremeto Muhic vel.ese i znameto da ne se smeni possto nikoj nema monopol na simbolot na staroto nase zname , ova sega se smeni pod pritisok i toa pred se poradi popustanje, ama politicarive se mislat poumni pa popustaat, a treba da se znae kako sto so teroristi ne se pregovara taka i za osnovni simboli koi se stolbovi na nasiot identitet kako sto e ime,da ne se pregovara bidejki pregovaranjeto vo start znaci prifakanje na kompromis i otstapki od principielnosta.

некој претходно спомна
овде нема народ
:vozbud:
нема револуција
ја губиме и државата и името и се
гледајте телевизија и смејте се :pos2::pos2::pos2:
ајде бе!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom