Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.348
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Оние од (грчката) платформа....
Македоноидите?
Абе ајде!
Македоноидите?
Абе ајде!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
МургоДШит, гарант и ти имаш земено пари од Грците!...би сакал да влеземе во ЕУ, и не- не ми е сеедно што се оддалечуваме од таа цел. Тоа конечно отвара шанса да се приклониме кон некој блок кој ќе го загарантира ако ништо друго, тогаш нашиот опстанок.
Не разбирам каде тоа јас го изгубив дигнитетот... Дали со тоа што не сум индиферентен околу фактот што Европа мање-више не одјебува?
Па ај онда да влеземе у државна заедница со Хунзите.
Фондовите кои сега можеме да ги користиме и оние достапни после пристапување кон ЕУ се неспоредливи.
Во визната либерализација ќе верувам кога ќе ја видам. Добиваме ние позитивни оценки јаче од деценија.
У 99та бевме фактор за стабилност у регионот. Две години подоцна се деси нешто што тешко ми факторира како стабилност.
Ме курчат двојните стандарди секаде. И во ЕУ, а богами и во Мк.
Пример:
Цмиздриме што ни окупирале и одзеле територија, а учествуваме во окупаторски мисии во странство.
Не сакаме влез во НАТО по секоја цена, а се проституираме со тоа што праќаме наши деца у воени конфликти без воопшто да ни е загарантиран било каков влез.
Се' тоа настрана, би сакал да влеземе во ЕУ, и не- не ми е сеедно што се оддалечуваме од таа цел. Тоа конечно отвара шанса да се приклониме кон некој блок кој ќе го загарантира ако ништо друго, тогаш нашиот опстанок.
Ставовите и реториката ви се идентични.Ме провали. Јас сум Ерол Геровски a.k.a. ЉДФ Антевски. Олицетворение на се што е труло во Македонија. Све друго е прескрасно и клизи.
Марш бре. Нема услови за влез. Убо рече Гардијан. 2015-20та. Толку од ЕУ. Туку јас викам дека не ми е сеедно што е така. Мрско ми е, уствари, ако треба да го гледам тој смрдежот боксерски на ТВ следниве 20 години со истите 100 чекори напред, 100 чекори назад. Јака реформа на орото наше традиционално.
Подобро да се пуни кеш и врски Хунзите, пошо инаку наебавме.
Брееее... Јака кампања, Мерсел Биљали ќе ни кажува кој сме и што сме, гледам човекот станал професор, кој уште не стана професор во државава... За Геровидакис и неговите компањони нема што да додам, се пењават веќе од Букурешт за да ги оправдаат парите што ги земале од своите ментори... Нема да видат многу алал од тие пари...Пак-ти-стани
Македонското влегување во ЕУ е загрозено од актуелната власт
Македонското зачленување во Европската унија е загрозено со политиката на актуелната власт. Ова е главната порака на Граѓанскиот манифест за Европска Македонија, поддржан од четириесетина невладини организации и индивидуи.
„Ние сме тука само да укажеме дека бродот наместо кон Европа, плови кон Индија и Пакистан и поминува низ Островите на сирените каде се слуша еротскиот глас на сирените, за жал тоа може да биде многу трагично за нашите граѓани“, рече Мерсел Биљали, професор на ФОН.
Во екот на предизборната кампања за претстојните локални и претседателски избори, креаторите на Манифестот ќе разговараат со граѓаните низ цела Македонија. Тие велат дека со критиките кон власта нема да бидат политички инструмент на опозицијата.
„Ќе поминат овие избори, ќе дојдат други, ние пак ќе мораме да се бориме за истите вредности. Според тоа, немаме никакви посебни секирации, ни некое посебно чувство на грижа на совест, па поради тоа што нашата кампања, а ова е кампања за вредности, доаѓа во еден предизборен период“, изјави Бранко Геровски, новинар.
Кампањата на учесниците на граѓанскиот Манифест ќе трае до 2 март, кога ќе се почекаат резултатите од претседателските избори, по што активностите за промоција на демократските и граѓанските вредности ќе продолжат.
Дали ова значи дека Груевски (со прифаќањето Република Македонија (Скопје)за време на самитот) земал пари уште пред Букурешт ?Брееее... Јака кампања, Мерсел Биљали ќе ни кажува кој сме и што сме, гледам човекот станал професор, кој уште не стана професор во државава... За Геровидакис и неговите компањони нема што да додам, се пењават веќе од Букурешт за да ги оправдаат парите што ги земале од своите ментори... Нема да видат многу алал од тие пари...
Знаеш што ич не ми се свиѓа? Тоа што земате неколку јавни фигури, ги претворате у бабароги, и секогаш кога некој ќе изрази став различен од оној вмровскиот- дека и со ЕУ и без ЕУ ќе се искобељаме некако, па макар направиле некои "потребни жртви", ги етикетирате како Геровисти, Фрчковци итн.Ставовите и реториката ви се идентични.
Кога се работи за набројаните јавни фигури, тоа не се лични навреди.Знаеш што ич не ми се свиѓа? Тоа што земате неколку јавни фигури, ги претворате у бабароги, и секогаш кога некој ќе изрази став различен од оној вмровскиот- дека и со ЕУ и без ЕУ ќе се искобељаме некако, па макар направиле некои "потребни жртви", ги етикетирате како Геровисти, Фрчковци итн.
Ај наречи ме и Милчиновец. Тоа уште толку ќе ме оцрни.
Заради тоа што покажувам некоја доза на еврооптимизам? Или пак затоа што се сомневам во владината способност да не ископа од кризата без надворешна помош?
Еве, ќе ти помогнам со уште некое buzz зборче. Предавник, одродник, квислинг, итн. Хау абаут КОМУЊАРА? Дупло лупа тоа зборче, пошо од една страна ме поистоветува со левицата, која не е на цена деновиве у Мк, а од друга ме сомничи за припадност на архидушманот СДСМ.
Тоа не се аргументи. Тоа се навреди. И смешно е кога ги супституирате наместо поенти.
Треба да ја ревидирате реториката, пошо оваа станува излитена и неубедлива.
Протекторат од наш тип има во многу, многу земји на светот...Јас ти зборам за премин од независна држава во некоја недефинирана област со автономија. Тоа е една од заканите ако ни се избрише името, заедно со јазикот и народот (како што веќе направија во стилскиот водич на ЕУ).А да ја споредуваш Турција со Македонија на било кое поле е како да споредуваш мамут со мрмот. И двајцата се цицачи, ама првиот е некако поопремен за опстанок од првиот.
Факт е дека не во ЕУ не цветаат љубичици, ама барем постојат некои гаранти дека нема да ти биде дозволено да потонеш, бидејќи ако потоне и се дестабилизира една нејзина членка, тогаш тоа негативно се одразува и врз Унијата и нејзиниот имиџ, а во некоја мера и на заедничката економија.
Ќе се обидеш да ми контрираш дека и во ЕУ не се сосема солидарни, и дека кога се случи економската криза, неколку земји превземаа мерки на штета на нивните соседи. Фер инаф.
Но потоа, кога видоа дека не можат сами, се обединија околу bailout платформа во износ од над 2 факинг трилиони долари.
Што се однесува на името, не верувам дека треба да го шитнеме за било какви придобивки, од друга страна пак, би било подеднакво смешно да тврдам дека не верувам дека треба да се обидеме да влеземе во ЕУ со сите ОСТАНАТИ средства кои ни се на располагање. Ќе повторам, не ми е сеедно што сме далеку од членство во ЕУ.
Со тоа губиме, и тоа губиме многу.
Велиш ќе станеме протекторат? Мало, протекторат сме нешо као декада ипол. Само без оној, protective делот.
Ќе додадам дека мојот став околу членството во НАТО е дијаметрално спротивен на оној за ЕУ. Тоа е анахронистички воен сојуз кој служи како платеничка војска на САД и нејзината "надворешна политика", и верувам дека од членството таму, навистина многу повеќе губиме, отколку што добиваме.
Се' тоа настрана, би сакал да влеземе во ЕУ, и не- не ми е сеедно што се оддалечуваме од таа цел. Тоа конечно отвара шанса да се приклониме кон некој блок кој ќе го загарантира ако ништо друго, тогаш нашиот опстанок.