Maкедонија - БиХ, 05.09.2011 20:00

Статус
Затворена за нови мислења.
Гледам сте плукале на полувреме по нашиве. Срам да ви е.
Како да ти кажам, стана навика веќе... полувреме пред да заврши... кикс!
Потоа второ полувреме... малку инфаркт меч... и на крај дали инфаркт или како денес...сепак победа!
Мислам дека дури и со Грчка чим така беше на полувреме... немаме старт добар и тоа е дефинитивно!
Па дури кога поведовме со 7-2 денеска а? Си велам леле леле овие денеска партал прават чим имаат старт... но малку траеше тоа 11-7 одма набргу стана па и Гечевски се повреди малку... тоа е менталитетот малку не јаде но МАКЕДОНЦИТЕ се борат до крај како НИКОГАШ и во НИКОЈ спорт до сега ( со секако огромен исклучок до кометал на времето кога диригираше ноти во ракометот ( а ако сака некој кој навива за др земја да коментира ајде и за ракомет можеме нели момци а?:vozbud:)(Малечка шега ) .

Честитки за ГОРДОСТА наша .. и еве еден виц:

309468_10150304264124839_738234838_7685014_8092477_n.jpg

и Македонецот победил! :pos:

Уште еднаш оваа бидејќи е многу јако и плус:

Skopje calling:
И 12 ПОЕНИ ОД МАКЕДОНИЈА ОДАТ ЗА .... БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА!!!
smiley4.gif
smiley4.gif

Ние уствари финта им направивме на почеток на првенствово, изгубивме од Црна Гора и сите се опуштија мислеа слаби сме и оп ги тепавме ситеееее.
И сега одеднаш сите се Македонци во државава, сите се горди. А во Македонија има најмалце Македонци, зашто преовладуваат србомани, бугари, албанци. Ама радувајте се, затоа што успехот е за Македонија, не за Македонците, само ве молам не се декларирајте како Македонци, зашто Македонец си 365 дена, а не еден месец.
Јас во ниеден момент не ја потценив оваа репрезентација, во ниеден момент не реков дека ќе изгубиме, изреволтирана бев од поразот затоа што не играа со срце, ама сепак верував. И сигурна сум дека ова чувство што ја го чувствувам во моментов, го чувствуваат само 25% во цела држава.

Гледам сте плукале на полувреме по нашиве. Срам да ви е.

Да му се смачи на човек од вакви ''патриоти''...значи сега секој критицизам е плукање и нашите не подлежат на никаква критика.Кога играат супер,сите ги фалиме ама кога прават почетнички грешки треба да ќутиме и да се правиме на луди.Па каде живееш ти?Во Ирак?

Денес Илиевски беше страшно слаб,не можеше да погоди положување и тоа цело време кога се кршеше резултатот,тоа што е критикуван не ја намалува неговата вредност на претходните натпревари,ниту пак ја намалува одличната игра на Бо/Војдан/Антич.

Не си поголем/а Македонец/ка ако само ги фалиш...треба да се биде и реален инаку нема да никаков напредок.Без критика ке си шутира Антич тројки од 10 метри како против Црна Гора,ке играме недисциплинирано и ке се вратевме дома многу брзо.

Е ај не претерувајте сеа,отпосле сите знаеме највеќе,некои не ни коментирале на полувреме дали негативно или позитивно.
Сигурно ако играме добро никој нема да збори контра.

Видете ги хрватине е тоа се вика плукање по сами себе,ние сме за милина.

А и не е ни битно важно победивме на крај.

Пак Илиевски 40 минути.Не требаше ни 20 да игра али ајде.Изморен е и денес беше слаб во споредба со другите утакмици.Ја да играв денес ќе имав боље шут искрено.Па уште и коа го направи бунарот од 2 метра.Требаше да се даде шанса на друг.

За Македонија да победи коефициентот изнесуваше 4, но нашите кошаркари се упорни и ќе ги затворат кладилниците !!! :pos::pos::pos:

a
Каде сам кажувал лошо за репрезентативците ви. Не знам. Jaс не разбирам зашто е ваква омраза кон нас и то без аргументи. Само плукате без да сакате да се аргументирате. Зашто мислите дека многу се волнувам од спорт коj не многу популарен тука. Каj нас кошарката не е толку популарна зашто не ни е интересна толку. Тука от индивидуални спортове, одбоjка и футбол се интересираме. За нас е успех да имаме две победи со ова неазинтересираност на лугето кон кошарка. Секи има спортови во кои се интресира повеке.
da znae6 tuka vo sofija kakva omraza ima kon makedoncite tek togas ke svatis sto ti se slucuva....ne rugate kako gomna pa posle se cudite zosto sme ve mrazele..pa ke ve mrazime i tocka...prifatete go faktot deka sme makedonci i prekinete da se inaetite...ajde sikter

А во Македонија има најмалце Македонци, зашто преовладуваат србомани, бугари, албанци.
Значи вака сега, да ти објаснам нешто. Постојат и мешани бракови каков што е на моите родители (мајка Србинка, татко Македонец). Тоа мене не ме прави србоман туку половина Македонец, половина Србин. Ти горе во постот пишуваш за србомани , Бугари и Албанци. По која основа тие се Бугари и Албанци а јас србоман. Тоа е исто ко јас за тебе да речам дека си македоманка. Јас ги сакм и двете земји со мала наклонетост кон Македонија (доколку овие две репрезентации би се сретнале) зошто тоа е мојата татковина, тука сум роден, тука живеам. Секако, не мразам ниедна држава и ниеден народ освен грчкиот. Секако не ви го ускратувам ни правото да ја мразите Србија или српскиот народ ама правете разлика помеѓу србин и србоман.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom