Македонија без ЕУ и Нато... Што после?

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Темава ја поставив поради тоа што неколку теми расправаат зошто, кој и како е крив/прав за да ни дадат зелено/црвено светло.

Јас сакам да поставам тема, што ако добиеме црвено светло, што понатака?

Јас како за почеток нема да пробам да навлезам многу, само ќе кажам мал дел од тоа што мислам.

Дали ќе крене револуција населението (ќе излезе пред собрание да превземе нешто, да се турка владата) и за ова ќе се погрижи СДСМ за да поентира, дали Груевски ќе успее да ја префрли кривицата...

Значи, кога ќе ги обработиме сите можности, сакам да се запрашаме дали е подобро да се има реформи завршени (во било каква форма) или да се тропа на седници цело време (вчера гледав малку седница на собрание, од СДСМ паѓаа тешки зборови како Фашист, Турчин, Несреќана Маневски, оној од десната страна...)

Сето затоа што едниве не изгласале еден предлог од БЦ кој бил турчин, ВМРО се бранеа дека имало 5 од потребни 4 од заедниците и дека немало потреба од уште (не гласале против, него воздржани), и СДСМ најдоа прилика да спомнуваат фашизми итн итн...

Е за вакви работи, дали мислите дека треба да се проголтаат за да не лае многу опозицјата, или да се оди доследно (а тоа значи немање политички дијалог, караници и тепачки во собрание итн..) за да се добијат некакви (условно кажано) поквалитетни реформи, поради кои ќе зависи исходот....

Но прво, што ако не не примат, па потоа да се враќаме чекор по чекор зошто би било тоа така?

Не е никаков приоритет ниту ЕУ ниту НАТО!

Подобро нека работат на економско подобрување, па после ЕУ и НАТО!

Ако крајно решение им е да не не примат ништо никој од политичките партии нема да сноси одговорност, или пак сите ќе сносат. Одделно дали некоја партија ќе собере негативни поени е ако во нејзин мандат влезот поради лошото работење се одложи (иако и самито челници од ЕУ и НАТО кажуваат дека за тоа се задолжни сите партии), но ако одлучат овие воопшто да не не примаат (што никогаш нема да биде бидејќи и онака веќеќ дадоа премногу пари) тогаш живот тера понатаму , визниот режим ќе треба секако да се либерализира сосема, а ние ќе си бараме други економски и воени сојузници, од кај знаеш може кина сака да има нога на европско тло.

После се знае бе батка. РОССИја!

Имаше една тема за евроскептицизам, заборавив да напишам таму...

Јас не сум евроскептик, јас сум евроиндиферентен, евроатеист, ме боли курац за ЕУ, колку што ЕУ ги боли за мене. Европа, Европа, Европа...

Колку и да звучи чудно ке кажам

Нас Европа не ни треба !

Ни треба само подобра дипломатија во сферата на бизнисот и подобра економија експерти не арамиии...

Информирајте се малце за Сејшелите, Панама, КАјмански острови од што и како живеат ...тоа нас ни треба да сме ко Андора, Лихтенштајн слободни зони данок никаков за инвеститори и ке цвета... Ве лажат со Европа и така никад нема да не примат.

Зашто тршаме таму ? Демек ке дадат пари ? Не даваат така лесно верујте, боље да сме економски поатрактивни ама мора да се напраи рез и да се преориентираме што побрзо !

Не е никаков приоритет ниту ЕУ ниту НАТО!

Подобро нека работат на економско подобрување, па после ЕУ и НАТО!

Eden del od podobruvanjeto doaga preku EU i NATO.

Posebno za region ko nasiot NATO znaci bezbednost, a toa znaci stranski investicij, bez nivnite investicij ikonomikata ke stagnira. Ako bide clen na NATO albancite moze pak da se bunat, no bez megunarodna poddraska se nisto.

Абе кој ти дава НАТо ... ние у Нато бајки за мали деца...у јебен регион сме ... поле од каде УСА сака да подјебава Европа ... нестабилен УСА не ни дава у НАТО и ЕУ . Ко пиуни тука нестабилни полесно се контролираме.

Ако влеземе у Нато и ЕУ што кар има УСА ?

Они хуманисти ли се ?

Не се .

Затоа ек не држат вака ко овци у трло

Е не може другар ...не е до нив ...до нас е !

Ние не сакаме тоа да ни се деси , ке избега пола Македонија тоаш кој ке робува за 150 евра ? Никој нормален , само ако мора , кој ке работи на наши политичари по фирми ... затоа ти викам НЕ Е ДО НИВ

Vlezot vo NATO zasekogas kje zapecati Golemobugarskite i Golemoalbanskite aspiracii.
Najmnogu na onie nivni podrzuvaci vnatre vo Makedonija.
Mene mi e jasno uste od vremeto na Ljubco zosto DPMNE ne saka garancii za nepromenlivost na granicite kako clenka na NATO.

Не ни треба ЕУ бе а за НАТО да треба да си влеземе таму оти отиде Македонија за секогаш

Na covekot mnogu nesta od daleku mu se gledaat rozovi,
taka i nie so EU,demek rajot e tamu, a oni uste sega si kupuvaat kukji po nasite sela za da mozat da preziveet tie, nekoi i pod mostovi na evropskite metropoli.Penzioneri i sega se naseluvaat vo Bugarija i ja cicaat taa zemja,koja e prinudena da im plakja socijalna pomos vo visina na zemjata od koja poteknuvaat.
Sme naebale ako ne primat.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom