Македонија - Австрија [ 16.01.2014 - 18:15 часот ]

Кој ќе победи?

• Македонија

Гласови: 79 60,8%
  • нерешено

Гласови: 6 4,6%
  • Австрија

Гласови: 45 34,6%

• Вкупно гласачи
    130
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Изедначени сме по квалитет со Австријциве со тоа што они играат поразноврсно и потимски. Освен тие играчи што ги набројаа Ел Нињо и Томасино, добри им се и крилата, Сантош лево и Вебер десно. Едно од нив мислам не изрешета и во двомечот Македонија-Австрија во квалификациите за светско. Мислам дека беше Сантош. Сантош е млад исто како Манасков, ама е во подобра форма од Манасков. Прв стрелец е во Гумерсбах каде што брани Борко и сигурно е подисциплиниран од Манасков.

Многу важно ќе биде да не се разбрани Мариновиќ. Чесите ги растури, ама со Данска вчера имаше лоша партија. Вториот голман Бауер е тоа педерчето што се курчеше во Борис кога ги тепавме Австријците.

Na prethodnava utakmica,Obrvan napravi 2 greski,drugoto se bese pod kontrola,so Ceska izgubivme poradi 2 pricini,prvo igracite,STOHL,da odbranis 24 suta e nevozmozno,vtoro sutevite od 9 metri,ne izbusija,imaa dvojno poveke tehnicki greski od nas i ne uspeavme da pobedime?Nema vina kaj igracite site pruzija kolku sto mozea.Trenerot ja posra so toa sto na Borko ne mu odese i ne go smeni so Divi,ne go krivam Borko uopste bidejki znam deka toj najmnogu sakase da odbrani se ama ednostavno ne mu odese,zatoa e trenerot tuka da vooci i da napravi izmena da oladi malce i da se vrati.Drugata greska e Manaskov,tipot vleze vo film,se povredi i mesto da koristi vreme za da se vrati vo forma da odrzuva fitnes setal po diskoteki zverot so stakite.Skokot na Jiha sto mu go napravi..trebase da go tresne od zemja za da mu dojde pamet.Da ne navlagam mnogu,utre mora da se dobijat Avstrijcive za da se prenesat 2 boda.Za proagjanje ponatamu ne mu ja mislam mnogu bidejki Cesive gubat od Danska siguren sum,a nie da izgubime so + 10 od Avstrija nema teorija.Igrame ednolicno,nema mnogu razigruvanja podavanja,brza igra,brz centar i toa ni e najgolem problem a imame mozebi najdobar desen bek vo svetot.Vletuvanjata na piker od krilo gi imame so godini nanazad i ni odat odlicno(vcera Georgievski gi posra dvete pred golman vo nego sutira),megjuitoa niv gi realizirase skolski Temelkov,toa e uste edna greska na Obrvan.Iskusen igrac izostavuvas od spisok za EP.Anyway,ako Mirkulovski e 100% podgotven i moze da igra gi dobivame.Borko ke vrati utre za se do sega,a koga sme vekje tuka da vi kazam deka toa sto izjavil Kire ne e nekakov vid na obvinuvanje ili bilo sto bidejki tie dvajca se golemi prijateli,kako sto veli Borko toa go pravat so cel da se motiviraat eden so drug.
Najnovata izjava bese od Borko,deka dokolku Kire saka golmanite da imaat 15 odbrani minimum toj mora da ima 12 gola vo napadot sam.
Mi se svigja hemijata vo ekipata,ke bide steta ako prokockaat vakva sansa,ne samo zatoa sto imame sansa da se plasirame,tuku i da vidime kako ke igrame vo vtorata faza so Pribak na lev bek,koj e poznat kako gramada defanzivec vo odbrana.

Нема од денеска клипче од Битолчанецов? Го следам уште од пред 1 или 2 првенства и можам да кажам дека е постручен од сите што се заминати во данска .
Она со фаулине веќе 2-3 првенства си го играме исто така да не верувам дека утре ќе се смени.

Нема од денеска клипче од Битолчанецов? Го следам уште од пред 1 или 2 првенства и можам да кажам дека е постручен од сите што се заминати во данска .
Она со фаулине веќе 2-3 првенства си го играме исто така да не верувам дека утре ќе се смени.

Mислам дека прави анализа на мечевите само за нашата репрезентација. Најверојатно утре ќе има за дуелот против Австрија.

Па треба да има,рече дека во
20-00 му се емисиете,и треба да има денеска анализа за утре.

Mислам дека прави анализа на мечевите само за нашата репрезентација. Најверојатно утре ќе има за дуелот против Австрија.

На минатото првенство секој ден имаше емисија ако не се лажам.Правеше анализи и за др репрезентации тогаш

Сунѓерот Боб е обратниот Нострадамус. Од кога ќе каже дека ќе победиме, секад не победуваме.

Сунѓерот Боб е обратниот Нострадамус. Од кога ќе каже дека ќе победиме, секад не победуваме.

Сеа ќе му го избришам мислењето.:icon_mrgr:
Само да не треба на крајот цела тема да ја бришеме.:rolleyes:

Австрија ќе тепа, Данска ќе тепа, ќе поминиме со 0 бода.
Фала, чао, пријатно.

Имаше емисија и денес , ја гледав али ја немат уште постирано на страната.

Тешко, тешко ми мириса на пораз, многу побрзо играт од нас, ние во напад незнајме шо прајме, се чека само Лазаров да шутира, другите како да немат мадиња и 6-7 гола даваме од пенали и то е се...

П.С. На страната на Тера прикачено е видеото и анализата на Стефановски

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom