Македонците од Западна Македонија се жалат дека се обесправени

• Креатор на темата Креатор на темата Verdict
  • Време на започнување Време на започнување
@.:makedonec:.

Пријателе, за некои работи @PIRATIC е во право. Чувството на супериорност некогаш заслепува и оглупува.
Има многу примери низ историјата за лидери (Милошевиќ, Хитлер, Ханибал) кој биле пресамоуверени во своите сили, до степен на глупост, за на крајот многу да изгубат поради тоа.

Јас сум Македонец и сум горд на тоа, но исто така знам дека во светот, се оди напред со итрина и способност, не со гордост.
Мене ми е чудно како некои луѓе, толку беа и сеуште се самоуверени во воено решение на ситуацијата,
демек САД ако не пуштат, ги газиме Албанциве за 2 недели.
Работава е држ ме, брат, го убив.
От каде таа самодоверба, искрено?
На Балканов има едно 6 милиони Албанци и да речеме 1.5 милиони Македонци.
Бројно се повеќе, финансиски се подобри во моментов, а за тоа вината е кај нас.
Ние трајно се иселуваме, ние продаваме станови, ние правиме по 1 дете.

Поентата ми е оваа. Албанците да ги испоубиеме или да ги избркаме, тоа тешко.
Во 21 век дури и големи сили како САД и Русија не би се осмелиле да извршат толкав геноцид, денес е време на медиумиски битки и интернет.
Некој ги спомна Русите и Чеченците. Чеченците се 0.8% во Русија, но имаат поширока автономија и чеченскиот е официјален јазик.
Никој не помислил, зошто не влезат русите се' да испоколат или да ги иселат чеченците?
Зборуваме за Русија, земја со нуклеарки. Затоа што никој не сака да стане новиот Хитлер.

Со тоа ни остануваат, две решенија. Или да се разделиме или соживот. Третата е, да си ја уништиме татковината со војна.
Провокации секогаш имало и ќе има. На некои не им одговара мир и соживот во Македонија. Грчки, бугарски, српски тајни служби, на пример.
Секогаш кога има некој поголем меѓуетнички инцидент во Македонија, во помалиот круг на осомничени ми се или тинејџерски хормони или соседни служби.

Ова е само мое мислење.

Последно уредено:

Пријателе, за некои работи @PIRATIC е во право. Чувството на супериорност некогаш заслепува и оглупува.
Има многу примери низ историјата за лидери (Милошевиќ, Хитлер, Ханибал) кој биле пресамоуверени во своите сили, до степен на глупост, за на крајот многу да изгубат поради тоа.

Јас сум Македонец и сум горд на тоа, но исто така знам дека во светот, се оди напред со итрина и способност, не со гордост.
Мене ми е чудно како некои луѓе, толку беа и сеуште се самоуверени во воено решение на ситуацијата,

Во 21 век дури и големи сили како САД и Русија не би се осмелиле да извршат толкав геноцид, денес е време на медиумиски битки и интернет.
Некој ги спомна Русите и Чеченците. Чеченците се 0.8% во Русија, но имаат поширока автономија и чеченскиот е официјален јазик.
Никој не помислил, зошто не влезат русите се' да испоколат или да ги иселат чеченците?
Зборуваме за Русија, земја со нуклеарки. Затоа што никој не сака да стане новиот Хитлер.

Со тоа ни остануваат, две решенија. Или да се разделиме или соживот. Третата е, да си ја уништиме татковината со војна.
Провокации секогаш имало и ќе има. На некои не им одговара мир и соживот во Македонија. Грчки, бугарски, српски тајни служби, на пример.
Секогаш кога има некој поголем меѓуетнички инцидент во Македонија, во помалиот круг на осомничени ми се или тинејџерски хормони или соседни служби.

Ова е само мое мислење.

Го почитувам твоето мислење (иако поголем дел од вас моето не го почитувате ;), без разлика што не е антимакедонско) но по некогаш можеби и треба да имаш малку самодоверба во себе оти ако си па ептен песимист ЌЕ ИЗГУБИШ 101 % ! од друга страна точно е дека некој светски луди глави изгубиле од таа самодоверба ама конкретно за трите примери што ги смомена ти им нанеле огромни загуби на своите противници , кои истотака биле самоуверени (исклучок се тука римјаните кои и не биле толку самоуверени против Ханибал се бореле оти морале овој им освоил третина од империјата) а сеа за Милошевич незнам конкретно за која војна збориш (али беше самоуверен човекот точно, ама и како да не биде кога имаше 100 000 -150 000 војска, е сеа изгуби оти цел свет ги помагаше хрватите, бошњаците и на крај албанците на косово ) , а за Хитлер за него си во право можеби и 99 % ... точно е бе дека се 6 милиони албанци на Балканот ама збориме за Македонија не збориме за албанија или за таканаречената држава кос*во ... а кога сме кај твојот пример чеченија тоа е друга работа брату, таму русите избутаа и запалија се што можеа според некој статистики пред почетокот на војната (во 1994г.) соодносот на мажите и жените во чеченија бил 51 % со 49% а после завршувањето на вооружените судири соодносот бил 48 % со 52 % ако пресметаш со оглед на тоа дека Чеченија има околу 1 100 000 народ ќе видиш дека се во прашање околу 40 000 мажи или некоја цифра околу таа ... и така да по толку голема загуба за толку мала територија и население мораа да излезат некој проруски политичари како фамилијата Кадиров (Ахмет и син му Рамзан) и да им речат на русите ''доволно е браќа, не сакаме да се делиме веќе, со вас сме'' !... е сеа има некој фракции уште што неможат да се помират ама ќе ги средат и тие... а која опција ќе ја одбереме ние дали соживот или војна, незнам времето ќе покаже, ако некој од вас мислат дека сме одбрале соживот, јас не би рекол оти нон стоп има тепања до смрт помеѓу двете етнички заедници, убиства за кој знае која причина (и тоа карактеристично е што во 80 % од случаите напаѓачи се албанците) итн...итн.... тоа не е мирен соживот? ...барем јас мислам дека не е ...позз до тебе царе;)

Последно уредено од модератор:
Патриотизам за што ... пријателе земи ја Историјата патриотите секогаш ама баш секогаш го јаделе подебелиот крај и во поодамнешната Историја како и во поблиската а и во денешнината ... факт со кој мора да се согласиш со мене !
Комитите биле предавани на Турците од блиски сонародници а не од туѓинци/странци, во времето на СФРЈ исто така Македонските патриоти т.е. Анти-Комунистите исто така биле издавани/предавани/кодошени на тогашните државни органи за жал од своите блиски сонародници, да ја земеме и поновата Историја на Македонија и Македонскиот народ од независноста па наваму оние кои се бореа за оваа држава отидоа во гроб премлади многумина од нив оставија зад себе и сирачиња од друга страна оние кои дигнаа бунт против државата(без разлика дали бунтот бил оправдан или не тоа е веќе друга тема за дискусија) седат во фотељи иако рацете им се валкани со крв и барут ... прехлани кога излегоа на протест Комитите пред влада после ден-два откако се случи масакрот кај Смилковското езеро гледајќи од снимките на ЈуТјуб беа експресно смачкани од полицијата за пар минути ... земи ги сите овие работи сума-сумарум и постави си го самиот на себе прашањето зашто да бидам патриот ?!
Јас барем си признавам не сум патриот ниту пак сум предавник повеќе се гледам себеси како некаков нем посматрач на процесите во државата и општеството најдобро кажано неутралец и повеќе не ме засега ништо што биде нека биде купи ден помини што би рекле старите и онака знаеш и самиот т.е. знаеме добро сите дека се отишло во три лепе ... позз
Зашто ако удреа по брачата ке се сереше низ цела европа дека мак.полиција го тепа малцинството, дека има полициска бруталност, додека тие превртуваа коли и запалија автобус и никому ништо. Вака ако неможеш по магарето удри по самарот.
БТВ земи на нетов побарај и види полицијата кога тепа емигранти низ ЕУ-држави какви гомна се јадат од ООН,мегународни заедници,судови за човекови права. А кога се штрајкуваше за рецесијата во еу,за невработеноста и за анти-имигрантските закони, види полицијата што им прави.( да те потсетам емигрантите кршеа и палеа зашто полицијата презела активност против нивните криминалци,а другиве мирно птрајкуваа за подобро утре на својата држава и народ).[DOUBLEPOST=1395958591][/DOUBLEPOST]
Ау ау ау ... јас и ти имаме комплетно различни ставови и размислувања,незнам како да го искоментирам целосниот твој цитат, едноставно боде во срце ... викаш дека патриотите го јаделе подебелиот крај??? :tapp: , па човеку ако овие луѓе не биле и ако биле сите како тебе неутралци и предавници, денеска ние ќе сме биле најверојатно или поделени помеѓу соседите или ќе сме биле некој протекторат под управа на меѓународните сили при што во касарните наши ќе има илјадници белосветски таканаречени мировници,... наместо да си им благодарен на тие што непокорливо и неуморно се бореле против тиранијата ти викаш дека го јаделе дебелиот крај само, абе човеку па го јаделе дебелиот крај за да можеме јас и ти денес да седиме мирно на компјутер и да си пишуваме на кајгана форумот без да се плашиме дека некој може да ни фрли бомба во дворот или да ни влезе од кај сака и да не испоубие за ништо, да испаднеме да се прошетаме низ град слободно да одеме каде сакаме и со еден збор да го живееме животот слободно, додека некој како тебе пред 100-200-300 и повеќе години се криеле по подрумите и шталите и бегале од државата, оние луѓе кои ги нарекуваш дека го ''јаделе дебелиот крај '' со пушка во раце се бореле против несразмерно надмоќниот непријател, нивните а и наши предци пред 600-700 години се бореле со голи раце или со нож против суровите тирани само за нивните потомци да живеат убав и раскошен живот ако тие неможеле, се жртвувале, ги жртвувале нивните животи за нас, ним не им било толку многу гајле дали ќе умрат и ќе ги растргнат кучињата или ќе преживеат им било гајле дали ќе успеат да допринесат за слободата на Македонија ... и по толку време денес иако 99 % од нив не се живи сепак можеме да кажеме дека нивната жртва не била залудна, оти Македонија е суверена и независна држава, има свој јазик, нација, претседател, војска, полиција и еден куп други институции ... слава им на тие што ги дале животите за Македонија оти тоа не било залудно, се бореле за подобро утре, а тие што се неутрални и што чекаат некој да се бори за нив , нека не чекаат туку нека се освестат и нека го подржат својот народ, а предавниците ... предавниците секогаш на крај биле сместувани таму каде што треба ... 4-5 метри под земја !
fuck-calm-die-in-battle-and-go-to-valhalla-1.png

;)[DOUBLEPOST=1395959152][/DOUBLEPOST]
Aууууууу абе вие каша попара сте направиле на темава ... :)
Во Македонија има многу проблеми луѓе не се само меѓу-етничките ...
Јас мислам дека денеска просечниот граѓанин Македонец во државава повеќе страда во целокупното свое секојдневие од своите отколку од некои други било да се граѓани на државава но од некој друг етникум, било да се некакви странци или странски сили ...
Повеќе боли кога со камен самиот себеси ќе си се удриш по главата отколку некој друг да те удри ... ние самите т.е. не ние ние сме само граѓани на државава статистика(овци) и не сме никаков одлучувачки фактор за ништо и во ништо и никој ниту не прашува нешто ниту пак му е гајле нашето мислење, зборам за нашите политичари Македонци по род кои работите ги отераа во три лепе и двете политички гарнитури кои се борат само за власт ...
Македонија има висок процент на малцинства тоа е факт реалноста е таа од која нема бегање сакал нејќел човек секојдневно мора да дојде во близок контакт тет-а-тет со лица од други етникуми било во образовниот процес, било во работниот процес, било во општ животен друштвен поглед и.т.н. и.т.н.
Животот, биолошкиот животен век на човекот е премногу премногу краток за да се помине во омраза и поделби ... кога секој од глава ќе ги исфрли националистичките, идеолошките, расистичките и религиските догми и кога секој еден ќе почне да ги гледа другите луѓе исклучиво како луѓе а не како припадници кон некоја група само на тој начин може да завладее мирот и спокојот ... чувањето на мирот и безбедноста со пендреци, пиштоли и пушки на подолги временски стази не вродува со никаков плод бидејќи ниту еден проблем на планетава невозможно е да се реши со сила туку само со разум !
Болдов иди на брачата да им го елаборираш и кога ке те сфатат и ке почнат да се однесуваат така ,ја прв хипик ке станам .:coffee:

Последно уредено:
Го почитувам твоето мислење (иако поголем дел од вас моето не го почитувате ;), без разлика што не е антимакедонско) но по некогаш можеби и треба да имаш малку самодоверба во себе оти ако си па ептен песимист ЌЕ ИЗГУБИШ 101 % ! од друга страна точно е дека некој светски луди глави изгубиле од таа самодоверба ама конкретно за трите примери што ги смомена ти им нанеле огромни загуби на своите противници , кои истотака биле самоуверени (исклучок се тука римјаните кои и не биле толку самоуверени против Ханибал се бореле оти морале овој им освоил третина од империјата) а сеа за Милошевич незнам конкретно за која војна збориш (али беше самоуверен човекот точно, ама и како да не биде кога имаше 100 000 -150 000 војска, е сеа изгуби оти цел свет ги помагаше хрватите, бошњаците и на крај албанците на косово ) , а за Хитлер за него си во право можеби и 99 % ... точно е бе дека се 6 милиони албанци на Балканот ама збориме за Македонија не збориме за албанија или за таканаречената држава кос*во ... а кога сме кај твојот пример чеченија тоа е друга работа брату, таму русите избутаа и запалија се што можеа според некој статистики пред почетокот на војната (во 1994г.) соодносот на мажите и жените во чеченија бил 51 % со 49% а после завршувањето на вооружените судири соодносот бил 48 % со 52 % ако пресметаш со оглед на тоа дека Чеченија има околу 1 100 000 народ ќе видиш дека се во прашање околу 40 000 мажи или некоја цифра околу таа ... и така да по толку голема загуба за толку мала територија и население мораа да излезат некој проруски политичари како фамилијата Кадиров (Ахмет и син му Рамзан) и да им речат на русите ''доволно е браќа, не сакаме да се делиме веќе со вас сме'' !... е сеа има некој фракции уште што неможат да се помират ама ќе ги средат и тие... а која опција ќе ја одбереме ние дали соживот или војна, незнам времето ќе покаже, ако некој од вас мислат дека сме одбрале соживот, јас не би рекол оти нон стоп има тепања до смрт помеѓу двете етнички заедници, убиства за кој знае која причина (и тоа карактеристично е што во 80 % од случаите напаѓачи се албанците) итн...итн.... тоа не е мирен соживот ...барем јас мислам дека не е ...позз до тебе царе;)

Војна примарно се води во твојот дом,твоето семејство,твоите соседи,твојата населба,твојот град.
Знам,смешно е ....“дивото племе од планина“ ве надвладеа.Заебено е кога имаш држава полна со самопрогласени патриоти,доктори на науки,инжињери и еден куп философи,а ве надмудри едно навидум “неинтелегентно“ племе симнато од планина.
И тоа со нивниот “застарен“ начин на живеење.Со работа,со правење деца,со заедништво,со јасна цел,работа за таа цел и нивниот несекојдневен национализам.
Се жртвуваа/т ама на крај жртвата им се исплати.
Додека на другата страна,Македонската ароганција,егоизам,патриотското чукање во гради без никаков дипломатски сенс и “следењето на Европскиот тренд“ направи од вашата иднина мочковци,бескичмењаци и политички полтрони.
Во самата држава со обостраното политичко “чукање у гради“ се успеа хејтот Македонци-Албанци да се подигнете на навистина високо ниво а ,ради верски причини голем дел од Македонското население да си го отфрлите и оттуѓите оставајќи им ги на Албанците (кои си го користат моментот.Еве ги,си го ставаат својот јазик во школите и слично....кај и да е, за 20 години тотално ќе ги асимилираат).
Политичкиот врв за овие 20 години постоење држава успеа да направи повеќе непријатели отколку пријатели.Немате добри односи со соседните држави,нити Европа нити пак големите држави Македонија ги засега многу(дури би рекол обратното).
Утре војна да се отвори,се плашам дека за краток период ќе биде очистена од мапата(и тоа не од Албанци туку од вашите “истоверски соседи“ кои едвај чекаат само пиштол да пукне и се ќе направат само да ве скинат од мапата на светот).
Со војна,ќе им направите услуга на Албанците и секако на Грците,Бугарите,Косоварите,Србите,Турците,Европјаните и многу други.

Војна примарно се води во твојот дом,твоето семејство,твоите соседи,твојата населба,твојот град.
Знам,смешно е ....“дивото племе од планина“ ве надвладеа.Заебено е кога имаш држава полна со самопрогласени патриоти,доктори на науки,инжињери и еден куп философи,а ве надмудри едно навидум “неинтелегентно“ племе симнато од планина.
И тоа со нивниот “застарен“ начин на живеење.Со работа,со правење деца,со заедништво,со јасна цел,работа за таа цел и нивниот несекојдневен национализам.
Додека на другата страна,Македонската ароганција,егоизам,патриотското чукање во гради без никаков дипломатски сенс и “следењето на Европскиот тренд“ направи од вашата иднина мочковци,бескичмењаци и политички полтрони.
Во самата држава со обостраното политичко “чукање у гради“ се успеа хејтот Македонци-Албанци да се подигнете на навистина високо ниво а ,ради верски причини голем дел од Македонското население да си го отфрлите и оттуѓите оставајќи им ги на Албанците (кои си го користат моментот.Еве ги,си го ставаат својот јазик во школите и слично....кај и да е, за 20 години тотално ќе ги асимилираат).
Политичкиот врв за овие 20 години постоење држава успеа да направи повеќе непријатели отколку пријатели.Немате добри односи со соседните држави,нити Европа нити пак големите држави Македонија ги засега многу(дури би рекол обратното).
Утре војна да се отвори,се плашам дека за краток период ќе биде очистена од мапата(и тоа не од Албанци туку од вашите “истоверски соседи“ кои едвај чекаат само пиштол да пукне и се ќе направат само да ве скинат од мапата на светот).
Со војна,ќе им направите услуга на Албанците и секако на Грците,Бугарите,Косоварите,Србите,Турците,Европјаните и многу други.
Ова е типично муслимански аспект. Секако, не базиран на реалноста, туку на влажните соништа.

@SHANE Те читам вака и едно ме интересира. Ти зар не се гледаш себе си како државјанин на оваа земја? Како државјанин на Македонија? Остај тоа што си Албанец по етникум. Претпоставувам оти си роден и живееш во Македонија.

Na bog sme mu dragi , a vie koi storivte loso milsete mu ja ... ovde sekoj zivee po 80 godini vo prosek pod zatocenistvo na sejtanot , sto pravime posle za vecnosta ... kazanite ke gi lepat so vas i " EVROPJANITE " a nas ortodoksite koi sme silni vo ljubovta kon edinstvenata PRAVA VERA ne se plasime da umrime vo imeto na HRISTA ... i napomenuvam deka so sekoj padnat MAKEDONEC ke povleceme po 100 drugi .

Na bog sme mu dragi , a vie koi storivte loso milsete mu ja ... ovde sekoj zivee po 80 godini vo prosek pod zatocenistvo na sejtanot , sto pravime posle za vecnosta ... kazanite ke gi lepat so vas i " EVROPJANITE " a nas ortodoksite koi sme silni vo ljubovta kon edinstvenata PRAVA VERA ne se plasime da umrime vo imeto na HRISTA ... i napomenuvam deka so sekoj padnat MAKEDONEC ke povleceme po 100 drugi .
Не знам со што ве дрогираат, ама и јас сакам.

@SHANE Те читам вака и едно ме интересира. Ти зар не се гледаш себе си како државјанин на оваа земја? Како државјанин на Македонија? Остај тоа што си Албанец по етникум. Претпоставувам оти си роден и живееш во Македонија.

Лоши предпоставки.Роден сум во Македонија но не живеам во Македонија(веќе одамна).Не сум Албанец ,нити Македонец и не верувам во национализам нити во етничка припадност.
Мене еднакво одбивни ми се фановите на “голема Албанија“ со фановите на “Македонија на Македонците“(исто гомно друго пакување).
Јас сум обичен муслиман.Исламот е мојот начин на живеење.Не го наметнувам,го споделувам.
Ги почитувам луѓето кои ме почитуваат мене и она што сум(оние другите,како ќе се постават така ќе се поставам).

Она што го пишував во горе наведениот текст беше само непристрасен/објективен осврт.
Мој поглед на работите во Македонија.
Но,гледајќи како напалени национал пубертетлии мастурбираат на војни, на Берик и остали абортуси им посакувам една голема и долга војна,во духот на “голема албанија“ и “македонија на македонците“.[DOUBLEPOST=1396017988][/DOUBLEPOST]

Не ми прави мене разлика,сам избираш како ќе умреш и зошто умираш.
Наполеон рекол “Светот пати не поради злобните луѓе туку поради тоа што добрите молчат“ но јас искрено не би се сложил.
Според мене “Светот не пати поради злобните луѓе туку поради фактот што повеќе не постои разлика измеѓу злобен и добар човек“.
Не си ми ништо различен од “бомбашките самоубици“ кои дефинитивно многу ги мразиш.

Последно уредено:
Хуху :tapp: ... глупо мислење имаш ... незнам што човек си :pos:,.... далеку од тоа дека сум истрескал глупости (извонредно ја познавам историјата) ти трескаш глупости за кои треба да ти е срам што си ги напишал човеку кутар, оти ако во Македонија немало вооружен отпор (без разлика колку бил силен) соседите без никакви проблеми ќе го присвоеле ова парче земја на кое живееме... оти гласот од тие кои се бореле а биле македонци понекогаш и стигнувал до големите сили (за тоа барем има безброј докази кои укажуваат на тоа дека англичаните, французите, русите знаеле дека во Македонија борбите помеѓу турците и ајдутите се водат скоро во секое село, и дека тука живее народ кој е поразличен од бугарскиот,српскиот, грчкиот и албанскиот) е сеа тоа што не секогаш биле на наша страна е друг проблем... и друго нешто е интересно (глупо) во твојот цитат демек '' ни било дадено на тацна '' wooooow ај бе не зезај ...сигурно ни било дадено на тацна??? викаш ??? само плитките умови како тебе што освен од учебниците по историја од 5-то до 8-мо оделение немаат прочитано ништо друго по историја и си земаат за право да зборат дали нашава земја е платена со крв или некој ни рекол еве ви македончиња држава и кулирајте си ;)....хахах тоа што шеташ покрај албанците со наведната глава твој проблем СЛАБАК СИ ! незначи дека сите шетат со наведната глава, во војната во 2001 направивме онолку колку што ни беше дозволено од големите сили... со 14 000 регуларна војска 6000-7000 резервисти и 13 000 полицајци можевме да ја заземеме секоја педа од Опае, Ваксинце,Никуштак,Матејче,Лопате,Слупчане,Липково, Арачиново, Гајре,Бродец,Шипковица,Порој,Радуша, итн... ми викаш јас да станам од компјутер ??? па човеку не планирам да си правам маркетинг на себе а и незнам што ти правиш во животот освен што си повторуваш во паметот дека треба да веднеш глава кога поминуваш покрај албанец, ама јас за мене знам дека доста добро ја познавам ситуацијата во Македонија, одлично ја познавам историјата, со спорт се занимавам откако знам за себе (ако мислиш дека седам пред компјутер само и читам книги) служев и војска, учам факултет и пратам што се случува во државата и во светот ...како сакаш свани, мислам... немам ништо против тебе а и против оние кои изгубиле надеж за државава наша (едноставно слаби се) ;)[DOUBLEPOST=1395942142][/DOUBLEPOST]

Абе таман си е дека секој различно гледа на зборот предавник, ама не секој може да биде предвник (не секој има таква душа) и за тоа треба да имаш талент :pos:, треба да имаш талент да можеш да работиш против интересите на твојот народ :( ... а се надевам дека вакви во моментот ги имаме што е можно помалку, оти ако ги имаме повеќе, ...наеб*вме ! ;)

Ти што сакаш и како сакаш можеш да трескаш глупости на темава. Знам колку македонците се храбри и силни, и колку од нив успеале да издејствуваат нешто.

Го извртуваш мојот пост како тебе ти одговара. Јас никаде не реков дека НЕМАЛО македонци кои што се бореле. Јас реков дека не сме способни ниту сме биле да си изградиме своја држава. Сигурен си дека ја знаеш историјата? Ај те молам вака прашај баба, дедо што имаш и не се брукај повеќе ок? Македонија како држава знаеш од кога постои? Од времето на Александар? Уште веруваш во тие глупости?

Бидете реални за некои работи. Неможеме да се правиме нешто што не сме, може само да се подобриме за да изградиме подобра иднина. А тоа дали јас сум гледал надоле или не, е моја работа. Јас немам комплекси за да се докажувам на форумов и да те цитирам по сто пати.

За тоа дали сум слабак знаат тие што биле со мене во тешки ситуации и го наебале гадно. Таквите како тебе за жал ниту една пријава немаат, ниту еднаш бокс не удриле во животот а солат памет на другите како требало и какви сме ние. Смачено ми е да слушам експерти за се и сешто а во животот трошка песок не помрднале

Да те прашам додека беа тепачките во Скопје, дејствуваше некако? Или дремеше дома пред телевизор да викаш чиста македонија и како ние ќе им вратиме еден ден.

И кажими кој е предавник во нашата држава? Тие што бегаат од неа или тие што ја водат? Се дур не си ги решиш и одговориш овие прашања нема потреба да правиме муабет. Од куцање на компјутер до борба на улица и на политички план има голема разлика.[DOUBLEPOST=1396079059][/DOUBLEPOST]
Не знам со што ве дрогираат, ама и јас сакам.

Богами на сите ни требаат такви. Само глуп народ, силна држава. Затоа едните исти луѓе маме ебаваат до ден денес.[DOUBLEPOST=1396079760][/DOUBLEPOST]

Ова е само мое мислење.

Се додека не тргнеме од ваквото размислување, никогаш нема напредок да имаме. Браво за убавиот пост. Е сега кога ќе споредиш вакви вистински податоци со постови на чиста Македонија, ние сме деца на Александар, ние сме најдобри, најсилни, најпаметни, ти иде да плачеш.

Сите народи постигнале напредок на интелектуално ниво.
Пример: Црнците долго време биле робови. Не затоашто не биле силни, туку затоашто биле прости. Многу пати како слуги ги бричеле газдите со жилет, а никогаш не се обиделе да го убијат тој што ги поробува, со истиот тој жилет.

Ако англичаните можеа цел свет да го покорат, континенти да освојат. Се е можно за сите народи. Сега неможеме ние секогаш да бидеме најдобрите, кога не ни се трудиме да се подобриме.

Тие куртоните од државниот врв коњи ставаат, а многу фамилии пропаѓаат ради финансиските проблеми што ги имаат. Работава возам ферари ама немам леб за да јадам. Епа нема напредок на никое поле, епа ќе нема.

Додека прават реклами за Македонија цела Западна отиде. Ја незнам дали некој бил во скоро време во Струга. Па тоа е Ирак,Иран, ја не гледам ништо македонско таму.

Последно уредено:
Македонците можат да се жалат , но реалноста е друга , они се богати и живеат во мирна средина. Да не беа богати немаше да имаат станови во Скопје.

Знам дека во Тетово и општо во Полошкиот регион има толеранција, а тие што велат поинаку: не биле во Тетово никогаш , или од Скопје се (каде реално има повише проблеми) или се луѓе кои вршат пропаганда.

Точно дека македонците од Полог се иселуваат, но се иселуваат и од Велес и од секаде.

За 6 години Велес го напуштиле 353 македонци.
Тетово: 421
Гостивар: 128
Прилеп: 248

Треба опуштање само , знам дека барем за во Полог има соживот, тоа би го потврделе и тие што се реални , и што исто така сакале соживот. А на тие кои им пречи што вечина се албанци , нема што да им правиш.

За жал, во полошко, фреквенцијата на напади врз Македонците и нивниот личен интегритет и имот, е таква да секој обид целата состојба таму да се претстави како нормална, или да се означи со зборот соживот, делува како циничен испад, на некој кој бескрупулозно и очигледно замижува пред маките на луѓето таму, кои ете не се родиле како Албанци.
Демантот можете, повторно за жал, да го видите со свои очи и ако не сте од Тетово. Само отворете било кој дневен весник и ќе видите - или сквернавена црква во тетовско или претепано кафирче или понекогаш и по лошо. Примери има безброј, во минатиов период.
Но, тоа не е се. Веќе ни е позната е ориентацијата на нашите медиуми, да ги ставаат под тепих ваквите случки. Но тоа не значи дека тие што нема да ги стаат на Курир или било кој друг владин (или сороски) медиум, - не се случуваат.
Луѓето таму што живеат, самите си знаат и самите се приморани тоа да го трпат. Но, не секој сака детето да му биде претепувано секогаш кога ќе излезе надвор да си игра, или не секој сака секоја недела да ја најде црквата, во која оди, опљачкана и осквернавена. Таквите се одселуваат и да ви кажам право, не ги обвинувам повеќе. Не може секој да се бори и против Албанците и нивните валкани методи и против власта.
Многу по лесно е да се фати магла.

За жал, во полошко, фреквенцијата на напади врз Македонците и нивниот личен интегритет и имот, е таква да секој обид целата состојба таму да се претстави како нормална, или да се означи со зборот соживот, делува како циничен испад, на некој кој бескрупулозно и очигледно замижува пред маките на луѓето таму, кои ете не се родиле како Албанци.
Демантот можете, повторно за жал, да го видите со свои очи и ако не сте од Тетово. Само отворете било кој дневен весник и ќе видите - или сквернавена црква во тетовско или претепано кафирче или понекогаш и по лошо. Примери има безброј, во минатиов период.
Но, тоа не е се. Веќе ни е позната е ориентацијата на нашите медиуми, да ги ставаат под тепих ваквите случки. Но тоа не значи дека тие што нема да ги стаат на Курир или било кој друг владин (или сороски) медиум, - не се случуваат.
Луѓето таму што живеат, самите си знаат и самите се приморани тоа да го трпат. Но, не секој сака детето да му биде претепувано секогаш кога ќе излезе надвор да си игра, или не секој сака секоја недела да ја најде црквата, во која оди, опљачкана и осквернавена. Таквите се одселуваат и да ви кажам право, не ги обвинувам повеќе. Не може секој да се бори и против Албанците и нивните валкани методи и против власта.
Многу по лесно е да се фати магла.

Во целиот Полог во 2013 имало помалку меѓуетнички инциденти него во Аеродром (мое верување , осврнувајќи се на црните хроники).

Меѓуетничките инциденти во Тетово конкретно се многу ретки.

Кривичните дела врз имотот се 99% на штета на албанците.
Насилствата исто така огромно мнозинство се меѓу самите албанци.

Имаш неколку средни училишта кои гравитираат во населби со мнозинство албанци ... во истите училишта учат многу пати повише ученици албанци ... проблемите се ептен ретки.

Во целиот Полог има СОЖИВОТ.

Проблемот на овие наречени "угнетени" македонци е што навистина се малку , и можда им е досадно.

Иначе објасни ми ти мене зошто повише македонци се иселуваат од Македонска Каменица , Македонски брод , Прилеп , Радовиш , Пробиштип , Велес , Берово ... него ли од Гостивар ?

Прочитав дека македонците биле обесправени и дека не можеле да се вработат заради албанците , ќе се обидам со бројки да ги демантирам:

Во Општина Тетово живеат 70% албанци и 23% македонци. (а општините кои гравитираат се мнозинство албанци)

Процент на вработени према институции:

ЈКП Тетово: 68,6% албанци ... 23,7% македонци
Центар за социјални работи Тетово: 61,2% албанци ..... 32,7% македонци
Основен суд Тетово: 46% албанци .... 48,9% македонци
Општина Тетово: 75,2% албанци .... 23,3% македонци
Здравствен дом Тетово: 54,6% албанци .... 39,7% македонци
Клиничка болница Тетово: 40,4% албанци ..... 54,9% македонци
Музеј Тетово: 5,9% албанци ,.... 82,4% македонци

Ајде да зборуваме со факти , нигде македонците не се застапени под 23% ... ваква правична застапеност нема во ниедна македонска општина во корист на албанците.

Во сите фабрики македонците се застапени над тие 23% , во јавните институции исто така над 23% ,... уште и лебот да им го месат дома.
Дај Боже и албанците да бидат обесправени вака еден ден.

Дај Боже и албанците да бидат обесправени вака еден ден.
И јас би сакал мене да ми стане голем како рака, одкога ќе напишам дека ми е толкав, на форум. Но за жал, можам колку сакам да пишувам тука дека ми е толкав, сепак мене во реалноста нема да ми биде колку рака. Ќе морам да се помирам со моите 25 сантиметри :(

Едни од најинтересните случаи се каменувањата на возови, од страна на Албанците.
Секој месец, од прилика има по една таква случка и тоа или кај кичево или кај Скопје Север. Често камењата знаат и да повредат по некој патник, што е несомнено голем успех, бидејќи возот се движи, а клетите кафири знаат и да се тргнат од прозорите, кога минува кај Кичево.

Интересен е овој анимозитет на Албанците кон јавниот превоз. Верувам дека повеќето форумџии го помнат поучното видео од настанот, кое е и тука на форумот објавено, некаде - кога го запалија автобусот на ЈСП (секако беа хумани и претходно им дозволија да излезат на патниците, кои мораа притоа да минат низ кордон од клоци и боксови). Со извиците "Алаху Акбар" и "Умри", тие ја окончаа егзистенцијата на ова неверничко средство за превоз. Автобусот ги послуша и умре, тоест изгоре. Не може еден обичен предмет да не се повинува на вољата на божјите луѓе (мора да се такви, бидејќи што и да прават се повикуваат на Бог).

Деновиве, повторно имаме таков случај, колку да не биде март, без каменување возови. Не знам дали немало патници или не биле прецизни, но само помошникот машиновозач завршил во болница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom