Македонци во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Rocky990
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, на 1 октомври почнувам на работа во Grünheide кое е на 20 минути до Берлин, па би ве замолила ако можете да ми кажете како можам да најдам стан и ваши искуства, поздрав

Дечки, ми стигна потврда за почеток на курс. Требало да се оди секој ден од 8.15 до 12.15 арно ама работодавачот фала богу неќи ни да е чуе поради тоа што работиме од 8.30 до 17.00…

Некое решение ? Се јавив ми рекоа ако неидиш ти прекинува офенталот и цурук
BA51F13C-382E-4142-9E7B-A917DBA237B3.jpeg

Attachments

• DBD21B97-9D64-43EB-B4EA-575375A7BA46.jpeg
    DBD21B97-9D64-43EB-B4EA-575375A7BA46.jpeg
    83,1 KB · Прегледи: 9
Дечки, ми стигна потврда за почеток на курс. Требало да се оди секој ден од 8.15 до 12.15 арно ама работодавачот фала богу неќи ни да е чуе поради тоа што работиме од 8.30 до 17.00…

Некое решение ? Се јавив ми рекоа ако неидиш ти прекинува офенталот и цурук
Прегледај го приврзокот 299557
Нема попладне часови?

Нема попладне часови?
Нема тоа и јас побарав...не знам како да постапам...Се јавив овде ми велат мораш да збораш со Ауслендер бехорде..

Нема тоа и јас побарав...не знам како да постапам...Се јавив овде ми велат мораш да збораш со Ауслендер бехорде..
Обично има да бираш дали попладне или насабајле.

Обично има да бираш дали попладне или насабајле.
Нема упм да фатат....кој однос ако не треба да ја напуштиш германија пошто нив не му се работи дво кратно така ? идиоти сеа ќе се јавам во ауслендер и ќе се изнапцујам нема др решение

Нема упм да фатат....кој однос ако не треба да ја напуштиш германија пошто нив не му се работи дво кратно така ? идиоти сеа ќе се јавам во ауслендер и ќе се изнапцујам нема др решение
А сам си бираше школо кај да идеш или они директно те праќаат?

А сам си бираше школо кај да идеш или они директно те праќаат?
Тие самите ме пуштат тука и налет то ќе го плаќам сеедно… значи не постој работодавач кој ќе дозволи јас секој ден по 4 саати од 8 да ме нема на работа

Gledaj drug kurs ili nekoj drug sto nudi makar i da e malce podaleku.

Тие самите ме пуштат тука и налет то ќе го плаќам сеедно… значи не постој работодавач кој ќе дозволи јас секој ден по 4 саати од 8 да ме нема на работа
Имам пријател кој сега пред недела дена почна попладне.
У општина му дале листа на школи кај кои може да иде, се јавил, кажал дека му одговара попладне и сега иде три пати неделно од 18:30 до 21:30.
Не знам зашто вака кај тебе.

Имам пријател кој сега пред недела дена почна попладне.
У општина му дале листа на школи кај кои може да иде, се јавил, кажал дека му одговара попладне и сега иде три пати неделно од 18:30 до 21:30.
Не знам зашто вака кај тебе.
Кај мене викаат секој ден од 8.15 до 12.15 нема избор помалце денови и др термин не е можно ова вака да е нема смисла

Здраво, на 1 октомври почнувам на работа во Grünheide кое е на 20 минути до Берлин, па би ве замолила ако можете да ми кажете како можам да најдам стан и ваши искуства, поздрав

Ме чуди и мене као нема попладне часови. Сите што ги знам имаа опција да бираат и обично сите одеа попладне. И така е заебано па уште и попладне да не можеш да одиш мамата нивна.

Ме чуди и мене као нема попладне часови. Сите што ги знам имаа опција да бираат и обично сите одеа попладне. И така е заебано па уште и попладне да не можеш да одиш мамата нивна.
Според БАМФ сите кои работат не се поврзани да одат на интеграционен курс. Пишав до Ауслендер дека ми се поклопува со работно време кое ми е фиксно ај да висам што ќе вратат.

Германската амбасада почна со издавање на визи. Ме интересира конкретно дали сите ние шо аплициравме претходно, 2019/2020 че ги добијаме термините? Односно дали се поништени па за да аплицираме одново. То ме интересира. Имав едно бате прашано, рече дека не биле поништени туку стопирани термините за општ работник.

Германска амбасада повторно отворена за издавање визи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom