Макарска

Одиш преку Косово-Албанија автопатот и влегуваш некаде после Скадар во Црна гора. Оттаму фаќаш приморска рута Бар - будва и после тоа ако сакаш малку да кружиш можеш преку Котор за Херцег Нови, ако не, одиш до тиват и имаш траект да го сечеш заливот и пак до Херцег нови. Оттаму фаќаш граница ЦГ-Хрватска. Тука малку скршнува патот во континентален дел се` до Цафтат и Дубровник. Од Дубровник фаќаш патот за Плоче (отстана ќе почнат да се појавуваат островите, Мљет Корчула, Хвар, Брач. После некаде кај Брач ти е Макарска.

Некои 700 - 800 километри би требало све да фати. Се сеќаам од Котор коа идев за Брач (преку Сплит), патот беше малте не исто толку долг колку Скопје - Улцињ. За Макарска е сигурно пократок пошо временски се губи на траектот за брач по час.

Препораки, коа веќе го фаќаш овој пат, не е лошо да застанеш во Дубровник и Цафтат. Истотака ако идеш во Макарска на подолг престој посети го Сплит и некој од островите. Едно од најубавите патувачки искуства.

Фала :sneaky:

Заинтересиран сум да одам оваа година во Макарска. Од една агенција нудат во тие 9 ноќевање, со доплата од 145 евра да имаш појадок и вечера(три мени за да одбериш). Ме интересира дали се исплати да се уплати за полупансион или не? Зошто не сум бил, некои познаници што биле таму пред 4-5 години ми кажуваа, ама од тогаш може да е сменето.
Ако има некој информација колку е просечно еден оброк(ручек и вечера) нека ми пиши за да знам да одлучам дали со или без јадење да уплатам. Фала

Заинтересиран сум да одам оваа година во Макарска. Од една агенција нудат во тие 9 ноќевање, со доплата од 145 евра да имаш појадок и вечера(три мени за да одбериш). Ме интересира дали се исплати да се уплати за полупансион или не? Зошто не сум бил, некои познаници што биле таму пред 4-5 години ми кажуваа, ама од тогаш може да е сменето.
Ако има некој информација колку е просечно еден оброк(ручек и вечера) нека ми пиши за да знам да одлучам дали со или без јадење да уплатам. Фала
Ручек ти е просечно околу 10-12 евра.Ова ти кажувам состојба од пред 3 г. крај на август.

дали најде искуство за тоа дали се исплати полупансион или не ... какво јадење е вклучено ... ?

дали најде искуство за тоа дали се исплати полупансион или не ... какво јадење е вклучено ... ?
Tука е некаде. Не беше до толку скапо како што очекував да биде, стандард, цените како Охрид и Скопје што се по рестораните. Значи кој сака нешто поразлично секој ден да не уплаќа, според мене.
Плус има голем Лидл маркет, може и ода таму доста да се купува за доручек и евентуално вечера па може да се помине доста ефтино ;)

Tука е некаде. Не беше до толку скапо како што очекував да биде, стандард, цените како Охрид и Скопје што се по рестораните. Значи кој сака нешто поразлично секој ден да не уплаќа, според мене.
Плус има голем Лидл маркет, може и ода таму доста да се купува за доручек и евентуално вечера па може да се помине доста ефтино ;)
а колку е пат со автобус до Макарска и дали е неопходна клима ноќе за спиење?

а колку е пат со автобус до Макарска и дали е неопходна клима ноќе за спиење?
12-14 часа се патува ако мислиш на тоа, и не е неопходна клима ;)

да, на тоа мислев ... и за сред лето не е неопходна клима?
Па доста е свежо така да немаше потреба од клима. Ако има не е на одмет, ама да речам дека е неиздржливо без клима ќе излажам ;)

Јас во понеделник одам на одмор во Макарска,и ме интересира како се движат цените во кафиќите и дали има македонци таму?

Па доста е свежо така да немаше потреба од клима. Ако има не е на одмет, ама да речам дека е неиздржливо без клима ќе излажам ;)
а дали се плаќа во евра или ќе треба да се разменува куни (од мкд или таму, како е поповолно)?

Плажите во Макарска се дел песочни дел со ситни каменчиња, а зафаќаат должина од околу 60 км.

Песочни плажи јас таму не најдов, со ситни каменчиња, а на некои плажи во вода има и покрупни камења ... инаку местото е супер ... на 10 км од Макарска, плажата Брела била прогласена од Форбс за најдобра во Европа, а 6 во светот ...
--- надополнето: 22 август 2013 во 11:07 ---
Сместување во соби близу плажата е 30, во студио 40, а во апартман 50 ЕУР за двајца. Макар што Макарска е мало гратче, па така да мислам и да си подалеку, нема да е проблем за до плажа. Инаку останатите цени се повисоки од овде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom