- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Дали добро забележав од фотографиите - плажите не се песочни туку каменити?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да,каменити се,ама не е толку крупен каменотДали добро забележав од фотографиите - плажите не се песочни туку каменити?
Плажите во Макарска се дел песочни дел со ситни каменчиња
Бев летото 2010 во Макарска.Симпатично гратче со гостопримливи луѓе,па уште ако им кажете дека сте од Македонија.Јас бев крај на август така да цените беа нормални,скоро како во Мк.Има една гратска плажа која за време на викенди кога ќе навалат викендаши од Босна и не е баш нешто чиста,така да би препорачал да ги посетувате плажите што се малку настрана.Градот ви е поврзан со автобус со Сплит(90 мин.возење),Дубровник(2 и пол саати) и помали гратчиња блиску до Макарска.Мој совет обавезно да го посетите Сплит,а Дубровник е малку подалеку па не знам за таму.
За ноќниот живот има доста кафиќи и една дискотека во карпа.
Исто препорачувам да одите на крстарење Макарска-Брач-Хвар.Околу 25 евра мислам дека беше,цел ден ,со вклучен ручек.
Од туристите најбројни се Босанците и Италијанците.
Кој има можност да ја посети Макарска.
Ме интересира патот до Макарска преку Косово и Албанија? Дали има некој искуство, каде се вози, каков е патот, колку км и сл?
Фала. А мозес на кратко да напишеш што каде како? Имам смартфон . Ќе пробам со таа апликација за навигација ама добро би ми дошло и вака описноДали имаш смартфон? Со GPS?
Ако да, тогаш можеш да инсталираш апликација за навигација кога ќе ти каже речиси се што сакаш да прашаш (растојание во километри, потребно време, рута и тн.). Пред месец дена бев во Дубровник преку Косово, Албанија и Црна Гора. Патот во Косово и Албанија беше одличен. Особено автопатот во Албанија.
Фала. А мозес на кратко да напишеш што каде како? Имам смартфон . Ќе пробам со таа апликација за навигација ама добро би ми дошло и вака описномислам ако не ти е тешко
Значи одиш во Косово, преку Скопје или преку Тетово, подобар е патот од Скопје и возиш така до Призрен, влегуваш во Албанија и возиш по автопат и после се исклучуваш кај Скадар. Тука имаш две опции да одиш кон магистрала преку Муриќан или да одиш кон Подгорица. Јас одев кон Подгорица преку преминхот Хани и хотит и тука имаш 3-4 км лош пат одиш кон Подговрица, а Никшиќ па влегува во Република Српска и се спушташ во Дубровник, после тоа Макарска ти е на 2-3 саати еден е патот.. Другото ти е да си симнеш кон магистрала и да си продолжиш, ама во летниот период ти е доста оптоварен па во Хрватска ќе влезеш преку Херцег Нови и потоа одиш кон Макарска.
Фала. А мозес на кратко да напишеш што каде како? Имам смартфон . Ќе пробам со таа апликација за навигација ама добро би ми дошло и вака описномислам ако не ти е тешко