Макарони

• Креатор на темата Креатор на темата Lavanda
  • Време на започнување Време на започнување
Макарони? Секогаш посебно припечени со топено сиренце, оригано и кечап. Ммммм....

МАкарони јадам преку еден ден. Само тоа знам да зготвам (и сос :) ). Друго не ни сакам да знам, тоа ми е највкусно од се

не поминува викенд без макарони со рендано сирење и доматен сос:pipi:ммм... јадам се од италијанската кујна!

моментално си правам :vozbud: и тоа со козјо тврдо солено сиренце. мх мх мх...

ммм... јадам се од италијанската кујна!

F...k yeah!

prince_spaghetti_white1.jpg

Денес то ќе јам бе. Добра идеја.
Ќе јам и то окото нема да ми трепни!! :vozbud:

Јас веќе јадев, со фета сирење :baeh:

Драги нареден пат земи солена хопла, кашкавал, печурки и шунка, и доматен сос.

За една порција ќе ти биде доволно, на загреаното тавче, стави хопла колку малце да се покрие целата површина на тавчето, и со една супена кутлача стави од доматниот сос во средината на тавчето и почни со кутлачата да мешаш спротивно од стрелките на частовникот(така најбоље се помешуваат две течности) од кога ќе почнат да излгаат меурчиња малечки да пукаат значи време е да се додадат предходно варените макарони, после 30 секунди ставија и шунката предходно исецкана на коси парчиња, грамажа и не е битна пример 5-6 парчиња тенко исечена шунка вертикално и косо, кога ќе ја додадеш шунката додади и печурки( зависи колку сакаш) и на крај ренданиот кашкавал колку да се покрие целата смеса :)

Потоа мешај 2-3 минути и на крајот ставија во поголема рамна чинија, околу макароните стави пармезан на самата чинија исто така и над макароните, но не премногу само колку да се осети мирисот, и само малце додај рендан кашкавал колку да се стопи додека јадеш за подобар шмек. И на крајот ете добиваш Болоњезе без да одиш во ресторант.:pipi:

Јас сум еден вид манијак за италијанска храна.Макарони можам да јадам секој ден на сите начини зготвени.:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom