Мака ми е!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
мака ми е што треба да вежбам математика, хемија, физика, историја, право за утре а сега само што станав а утре сум прва смена

Мака ми е што се ближат колоквиумите а мене никако да ми се вроди желба да земам да учам
Мака ми што времето оди бавно и сакам автоматски да се преместам во месец јуни
Мака ми е што не можам да направам поинаков распоред на мебелот во собава (од причина што сите можни варијанти ги испробав)
Мака ми е што секој ден станувам доцна попладне место рано претпладне и ми поминува цел ден

Мака ми е што и верував на најдобрата другарка.

Mака? Море каква мака, чист ебан налет на склет!
Луѓе, раја проста.
Шо е работава, разочараност ЕДЕН ТОН бидејќи не го следам вашиот ценет пример на залепеност со пет миљарди незаобиколувачки површни контакти? Ич, ич не ме боли дали некакво мрчало со к./п. во раце денес ќе пие кафе и ќе мрчи за копчињата на даљинското и отсабајле трипати ќе ми го има муабетот на уста, а потоа ќе отиде во школо, ќе ги гледа останатите како живеат и ќе грицка семки уз горчливи долго време ковани сарказми, па вечер кога ќе си легне конечно лажната насмевка ќе избледи и у сонот несвесно ќе дојде солзичката.
Ќе си го правам ќејфот се додека имам блискост со вистинските луѓе кои ги почитувам и сакам, и ништо повеќе, ама баш ништо повеќе, бидејќи не постои ниту еден примитивен човечки однос на светов на кој некој може да ме натера или пак да ми всади во глава дека според етички, морални, љубезни, социјализирачки стандарди треба да го негувам и да губам време на него доколку не-ми-е-по-тре-бен, не-ми-е-ќејф и не-го-са-кам! Лицемерие, по стоти пат, фак-оф!
цигарче.

Мака ми е што сум немоќна да и помогнам и да ја средам државава.
Грутка имам во грлово и во срцево заради тоа што го гледам мојот народ разединет, се плука меѓу себе, наместо да биде сплотен во овие тешки моменти.
Солзи ми доаѓаат на очиве, тешко ми е... зарем ништо не научивме од нашата историја?

Мака ми е шо заиграв WoW минатото лето и изгубив повеќе другари и прилики за стекнување нови другари!

Мака ми е што имам глуп карактер и што не кажувам што ми смета на време и се станува полошо..
Мака ми е од луѓево околу мене ..
Мака ми е од една посебна личност ..и МАКА МИ Е затоа што не треба да ми биде...:tapp:

Мака ми е што нема да успеам да ја видам снимката убаво уште еднаш, а може таму се крие одговорот...
Мака ми е што мислам дека се заљубувам во погрешен тип
Мака ми е од школово веќе....

Мака ми е шо нема да положам ниеден колкоквиум!

Мака ми е од кавги, карање, вадење очи!

Мака ми е...што си има одродници погани оваа света земја...Мака ми е Македонијо!

Не ни сонував дека ова вака ќе ме погоди.
Ме боли ко за никој и ништо до сега.
Не можам ни да спијам. Еве и температура кренав. Од мака, од гнев...

Добро бре копилиња, овци без мозок, полтрони валкани, како ве држи земјава? Како можете навечер да заспиете?
Која мајка ве раѓала, како се погледнувате во огледало?

Ух, Македонијо моја како да ти помогнам? Како да ги очистам твоите црнила? Мака ми е мајчице. Сакам исправена да те видам најубава!

Ветрови

О, ветрови уривачки
Што ги растуривте
Виденијата на надежите
О ветрови истребувачки
Што ни ги исушивте
Бакнежите на пролетта,
Што ни искорнавте
Што ни истребивте
Откако го разгоривте
Пламенот на некој знак,
За да се потврди пак
Мислата на мудроста стара:
„Само малата тага зборува -
Големата е безмолвна“

О, таго наша бескрајна
Што срцата ранети ги кинеш
А солзите пресушуваат
Заедно со ’ртулците
Во циметовата светлина
Таму каде што останаа
Понекои завеани траги
Од една вечна љубов
За се што е возвишено
Ах, љубов нерасцутена,
Љубов изневерена...

*Овие ветрови нека останат само во песните!

Мака ми е, мака ми е, мака ми е...
Зошто гледам како страдаат прекрасните? За да им кажам дека со тоа ќе се возвишат подалеку од обичните.

Мака ми е што дали ќе ме приметиш или не зависи од внесеното, се зависи од внесеното, преку кур со внесеното!!
Мака ми е за навредите од сопствената крв...

Мака ми е многу ми е мака.
Мака ми е што не се запишав средно гимназија.
Мака ми е што сум пропуштила многу од математика.
Мака ми е што се запишав електро.
Мака ми е што ми е многу тешко на факултет.
Мака ми е што многу сакам да го завршам факултетот а што најверојатно нема.
Мака ми е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom