Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
А да го кастрираш? Не е некоја страшна процедура, али бар знаеш дека ти ќе бидеш мирен и он нема да се мачи...
Неможам да му го направам тоа,сакАМ да ми биде жив цело време(мислам жив во смисла на енергичност) сакам да скока да каса гребе сакам среќен да биде а не да му го скратам нивото на хормони да ми спие по цело време и да не сака да мрдне,нека се сек*а несакам од тој процес да го лишам,ова сега се случи така спонтано се нашле и двете мачки надвор и се испокасапиле а овој мојот оти е млад и ете.. :D

Неможам да му го направам тоа,сакАМ да ми биде жив цело време(мислам жив во смисла на енергичност) сакам да скока да каса гребе сакам среќен да биде а не да му го скратам нивото на хормони да ми спие по цело време и да не сака да мрдне,нека се сек*а несакам од тој процес да го лишам,ова сега се случи така спонтано се нашле и двете мачки надвор и се испокасапиле а овој мојот оти е млад и ете.. :D
А ако го кастрираш нема да биде жив? Какво размислување ти е тоа? Ништо нема да се промени во карактерот на мачката, единствено што нема да се мачи кога нема да може да се спари, и нема дома да ти се враќа изеден од други мачки... тоа е единствената разлика. Процес кој е многу подобар отколку крвав грб на секои три месеци- ако навистина го сакаш, ондак нема да размислуваш така, туку ќе проццениш што е најдобро за него и неговото здравје и ќе се одлучиш на тој чекор...

А ако го кастрираш нема да биде жив? Какво размислување ти е тоа? Ништо нема да се промени во карактерот на мачката, единствено што нема да се мачи кога нема да може да се спари, и нема дома да ти се враќа изеден од други мачки... тоа е единствената разлика. Процес кој е многу подобар отколку крвав грб на секои три месеци- ако навистина го сакаш, ондак нема да размислуваш така, туку ќе проццениш што е најдобро за него и неговото здравје и ќе се одлучиш на тој чекор...
Не не несакам,се консултирав со ветеринари ми рекоа дека ќе падне и на сила и на карактер и на све,нескаам ко ротвајлерот шо го кастрираа така и мачорот без волја за живот...просто секоја година овој период нема да го пуштам а и сучајно настана тоа да излезе тој и да се сретне со мачор шансите се 100:1 зашо овде само ние и комшииите имаме така да подобро си го нека вака ;)

Абе не за друго, греота е. Јас затоа несакам да го кастрирам мојот мачор... Подобро нека ми досадува дома додека да му најдам женска отколку да го лишам од тоа . Ај ти немај секс :D Си сака и тоа :D
Патем, на Фигаро мој му се родија децата. 3 мртви, едно живо :(

Абе не за друго, греота е. Јас затоа несакам да го кастрирам мојот мачор... Подобро нека ми досадува дома додека да му најдам женска отколку да го лишам од тоа . Ај ти немај секс :D Си сака и тоа :D
Жалнечко :/ ај другото нека биде живо и здраво.Претходно татко ми ми кажува имале мачка која била глува,кога раѓала веднаш ги јадела оти неможела да слушне дали мјаукаат и морале да ја приспат зашо секоја година само мачење било а салам кастринации сигурни не правеле тогаш.

Жалнечко :/ ај другото нека биде живо и здраво.Претходно татко ми ми кажува имале мачка која била глува,кога раѓала веднаш ги јадела оти неможела да слушне дали мјаукаат и морале да ја приспат зашо секоја година само мачење било а салам кастринации сигурни не правеле тогаш.
Овде мислам дека не е до Фигаро проблемот. Мачката ја држеле под апчиња година дена за да не бара, па може и од тоа се пореметило нешто, па ги родила мртви:(

Нема никаква врска кастрацијата со "живоста" на мачката, или па мојот е некаков феномен. Во секој случај мислам дека е уште помрднат откако го кастриравме лани. Единствена разлика е што не се качува по раце и блузони веќе кога му е време за парење :) А кој се сомнева во енергичноста, нека повели кај мене :icon_lol:

Него кога сум веќе овде да прашам нешто :) Сакам да го парам со сијамка нареден пат, и сакам да бидам сигурна дали ќе излезат бушави ко него а со боја и фаца како неа. Можно ли е да излезе обратно :confused: На пример да излезе со фаца и боја како него, а со кратко влакно како неа?

Него кога сум веќе овде да прашам нешто :) Сакам да го парам со сијамка нареден пат, и сакам да бидам сигурна дали ќе излезат бушави ко него а со боја и фаца како неа. Можно ли е да излезе обратно :confused: На пример да излезе со фаца и боја како него, а со кратко влакно како неа?
Може сите комбинации да ти излезат :/ зависи кои гени ќе заземат прво место! А фигаро што сортА Е?

Може сите комбинации да ти излезат :/ зависи кои гени ќе заземат прво место! А фигаро што сортА Е?
Персиски е. И мене тоа ми е страв, да не се родат дегенчиња со кратко влакно, а смачкани фаци и сиви:eek: Па и уште ако имаат очи на сијамска:eek: Каша попара ќе стане, нема да можам да ги вдомам никој нема да ги сака:confused:

Персиски е. И мене тоа ми е страв, да не се родат дегенчиња со кратко влакно, а смачкани фаци и сиви:eek: Па и уште ако имаат очи на сијамска:eek: Каша попара ќе стане, нема да можам да ги вдомам никој нема да ги сака:confused:
Супер би било хималајска да најдеш со неа да го спариш.ТИе се исто ко сијамски само шо се бушави повеќе дури и од персиски :D

Абе све е у реду со тоа почитување на природа и тоа, али додека не си во можност да го правиш тоа, а за да си ја исполни желбата мораш да го пуштиш да скита по улици, мислам дека попаметна е кастрација- прво, придонесуваш во тоа да се запре растењето на бројот на скитници, второ, го заштитуваш од болести и рани, трето, нема да се мачи ако не си најде партнерка, четврто, нема да јаде од контејнери и да се отруе, нема да го згази кола, нема да го шутираат ретардирани деца... и да не бројам колку попозитивно е кастрирањето од се останато што ми е низ глава. Јас верувам дека е жално, но реално, тоа е правилна одлука за мачка чувана во домашни услови. Јас за кучево сеуште се мислам што да правам, не е лесна одлука, верувам во тоа, но мора да се стават а кантар позитивни и негативни страни, па да се донесе заклучок нели.
--- надополнето: 3 април 2012 во 02:00 ---
Зависи кој ген преовладува, али сигурна сум, дека од сите мачиња, бар едно ќе се погоди какво што сакаш :)
--- надополнето: 3 април 2012 во 02:01 ---
Не не несакам,се консултирав со ветеринари ми рекоа дека ќе падне и на сила и на карактер и на све,нескаам ко ротвајлерот шо го кастрираа така и мачорот без волја за живот...просто секоја година овој период нема да го пуштам а и сучајно настана тоа да излезе тој и да се сретне со мачор шансите се 100:1 зашо овде само ние и комшииите имаме така да подобро си го нека вака ;)
Па во тој случај, кога никој не може да те убеди што е боље, ондак бар користи инекции у тие периоди за да не се малтретира животното и бар ако се спари да не биде плоден, значи само со тоа, спасуваш многу животи освен неговиот, не размислувај себично;)

Да ви се пофалам :D
пс. кај има од тие ампули за болви или за шо и да се? Прегледај го приврзокот 41773
ЕДИТ:

Од коа го донесов дома се утепа од спиење :cautious: му дадов млекце малце лизна, вода нејќе и нешо касна храна што му дадов.. и незнам зошо не преде :( не ме сака изглеа :D

ЕДИТ:

Од коа го донесов дома се утепа од спиење :cautious: му дадов млекце малце лизна, вода нејќе и нешо касна храна што му дадов.. и незнам зошо не преде :( не ме сака изглеа :D
Им по пет шоповите ампули. Јас му земав на мојот, наредната недела ќе биде крваво (ќе го бањаме :D )па после тоа ќе му ставам од тоа :D Ќе го овековечам бањат, и ќе ставам слика :pos:
Научи го на купечка храна, гледам не е ептен мало. На мојот мачор од третата недела почнале да му даваат купечка храна, од онаа Вискас Џуниор :)
И избегавај млеко да му даваш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom