Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Откако ми исчезна Мемо, почнав да ја чувам неговата женска :)
Беше трудна тогаш и се омачи пред месец дена. Имам три нови мачиња, едно црно, едно сивкасто мешано со жолто, и жолто (веќе се решив дека тоа ќе ми биде примарно и нормално си го доби името на моето претходно милениче кое уште неможам да го прежалам :'( )
Уште не се припритомени али добро ми оди. Почнаа да не бегаат до толку и да си спијат пред врата. Многу ми се интересни кога ќе се наредат околу мајката и цицаат сите три. Прееска ги испоснимав и испосликав па ќе ставам на кајгана за некое време :wub:

dsc01541s.jpg

dsc01544j.jpg

dsc01560sl.jpg

Еве конечно ставив слики. Малку се темни сликиве, иначе во живо е уште посветло и поубаво :) МНовиот Мемо лека полека го припитомувам. Ми јаде од рака, седи дома без страв, го галам по малку... Али морав да ги зачувам и неговите братчиња/сестричиња и мајката, па така сега во двор и низ куќа ми шетаат 3 мачиња и мачката :wub:

Хехе, фали уште едно маченце од лева страна (моја лева) за сликата да биде топ. Како застанале едно зад друго :):). Супер маченца, овие сигурно се врсници со моето маче.

Хехе, фали уште едно маченце од лева страна (моја лева) за сликата да биде топ. Како застанале едно зад друго :):). Супер маченца, овие сигурно се врсници со моето маче.

Паааа сивото маче неможам никако да го сликам само, а од ова црново имам слики, ама џабе не се познава пошто е многу црно и само очињата му светкаат :pos: Имам слики како спијат сите едно до друго, или како цицаат од мајката, ама слабо се гледа, пошто немам асален апарат а кога ќе сликам од мобилен после на компјутер сликите се премногу темни :(

Пред 3 дена земав сијамско маче старо е 1 месец,топ ми е сеа за сеа,понекоаш му давам од шприц,понекоаш само си јаде,сеа за сега го хранам само со млеко(јогурт,кислео млеко...),а проблем ми е само мочањето низ стан вчера 2 пати се измоча и а денес еднаш ама во песокта.Иначр првиот ден само спиеше и мјаукаше,вчера цел ден си играше,и еве го сеа врз мониторт е!
п.с.
Женско е и се вика Луња :smir:
Еј одамна не сум пишал на темава,значи се е во најдобар ред само кога бев да го вакцинирам ветеринарот ми кажа дека е машко односно мачор и се згазив од смеење.Машала порастен е...утре одам во скопје и ќе ставам слики.

Леле сеа до сега го барав мачето, и кај комшине го најдов ми го имаја земено. Утре пуздер ке се напрам со нив :). И сеа таман му дадов да јајт и влегов јас натре и ето ти една голема мачка ко Пит Бул му дошла и го давеше ама за среќа одма излегов и ја збркав.

Jas sakam da zemam machence, si go bendisav sve no seushte e kaj majkata.Cica i staro e 1 mesec i nesto.. Prasanjeto e na koja vozrast da go zemam..

Леле сеа до сега го барав мачето, и кај комшине го најдов ми го имаја земено. Утре пуздер ке се напрам со нив :). И сеа таман му дадов да јајт и влегов јас натре и ето ти една голема мачка ко Пит Бул му дошла и го давеше ама за среќа одма излегов и ја збркав.

Другар и кајмене во двор што беа мачињата од 3 сеа 1 остана ...Тој барем што ги краде барем да праша ке му ги даев и така ...ама то е македонска работа ...

Jas sakam da zemam machence, si go bendisav sve no seushte e kaj majkata.Cica i staro e 1 mesec i nesto.. Prasanjeto e na koja vozrast da go zemam..

мин. 2 месеца. Ја ептен мало го зедов месец и пол, сега има 5-6 месеца и уште го цица пешкирот пред да заспие на него. Иам и клип :D

Имет мачкиве гајле од парфем? Ја пикна глана во конзерва од гулаш и сеа цела поткреват на манџа. Ја искапив ама џабе. Ако не треба да се прска со парфем за луѓе, можам негде да најдам специјализиран за мачки?

Back
На врв Bottom