Jas imam dvajca macorista gi cuvam od mali i ne pravea nikakov problem ali so tek na vreme dodeka rastea nevozmozno e da se cuvaat zaedno ednostavno se davat megju sebe dobro sto e sega leto i nadvor gi cuvam ama minatata zima bea nepodnoslivi i rasturaa se po doma koga ke gi vidam mi se temni pred oci iskubani i izgrizani :nesvest: sho vikate treba da se resam od eden a mozda i od dvajcata :pop:
Сега е дел од тој период кога мачките се парат ... пошто се машки и двата можат да бидат агресивни меѓу себе за одбрана на територија или партнерка.
Имат видој на мачки ама не тигри и обични мачки него од обчниве мачку да се разликуваат по нешто, например некои да се легачи некои да ловџии на гуштеричиња и глувци итн? Мачено мое веќе гледам дека живна, навечер почна да шеткат и да си освојуват територија. Само да ве прашам дали му давате да јадит на земја или во пајнче? Јас му давам во пајнче и тро ке каснит и го остават, а ако му дајш на земја ќе го изејт цело и уште ке ти барат. И вистина е дека мачките не сакаат да јадат замрзната риба наводно јаделе само свежа? Ајде утре ке го сликам и ке ви го ставам моето Маче![]()
Па како и секое животно и мачката си имат свои раси, персиска, ангорка, сијамска, тигреста мачка и многу други ... Во пајнца бе чоек.:smir: Ко ќе и се јајт така ќе појт сама ќе си зејт, така ако ја научиш не биват многу, ама како сакаш. Успат всушност каква мачка имаш дома ?:helou:
Абе другари незнам за проблемов али со години проследува ,секогаш кога ке се омачи мачка мора некое од мачињата мора да боледува со паѓање на влакната на страничниот дел од главата од едната страна под увото и притоа имаше мали ранички...што може да е ? Инсект ,змија,друга мачка или болест ? Да беше случај со една мачка ке беше во ред али редовно секое лето мора ова да се деси, пред 2 години мачето со антибиотици го излекував ...но зошто се повторува на друго маче истото?
Мене не ми се имат десено то досеа а иам имано 3 пати досеа малечки. Не е природно. Беше на ветеринар ?