Мачки (општи дискусии)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.928
Поени од реакции
73.372
Откако ми исчезна Мемо, почнав да ја чувам неговата женска :)
Беше трудна тогаш и се омачи пред месец дена. Имам три нови мачиња, едно црно, едно сивкасто мешано со жолто, и жолто (веќе се решив дека тоа ќе ми биде примарно и нормално си го доби името на моето претходно милениче кое уште неможам да го прежалам :'( )
Уште не се припритомени али добро ми оди. Почнаа да не бегаат до толку и да си спијат пред врата. Многу ми се интересни кога ќе се наредат околу мајката и цицаат сите три. Прееска ги испоснимав и испосликав па ќе ставам на кајгана за некое време :wub:

Еве конечно ставив слики. Малку се темни сликиве, иначе во живо е уште посветло и поубаво :) МНовиот Мемо лека полека го припитомувам. Ми јаде од рака, седи дома без страв, го галам по малку... Али морав да ги зачувам и неговите братчиња/сестричиња и мајката, па така сега во двор и низ куќа ми шетаат 3 мачиња и мачката :wub:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Хехе, фали уште едно маченце од лева страна (моја лева) за сликата да биде топ. Како застанале едно зад друго :):). Супер маченца, овие сигурно се врсници со моето маче.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.928
Поени од реакции
73.372
Хехе, фали уште едно маченце од лева страна (моја лева) за сликата да биде топ. Како застанале едно зад друго :):). Супер маченца, овие сигурно се врсници со моето маче.
Паааа сивото маче неможам никако да го сликам само, а од ова црново имам слики, ама џабе не се познава пошто е многу црно и само очињата му светкаат :pos: Имам слики како спијат сите едно до друго, или како цицаат од мајката, ама слабо се гледа, пошто немам асален апарат а кога ќе сликам од мобилен после на компјутер сликите се премногу темни :(

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Пред 3 дена земав сијамско маче старо е 1 месец,топ ми е сеа за сеа,понекоаш му давам од шприц,понекоаш само си јаде,сеа за сега го хранам само со млеко(јогурт,кислео млеко...),а проблем ми е само мочањето низ стан вчера 2 пати се измоча и а денес еднаш ама во песокта.Иначр првиот ден само спиеше и мјаукаше,вчера цел ден си играше,и еве го сеа врз мониторт е!
п.с.
Женско е и се вика Луња :smir:
Еј одамна не сум пишал на темава,значи се е во најдобар ред само кога бев да го вакцинирам ветеринарот ми кажа дека е машко односно мачор и се згазив од смеење.Машала порастен е...утре одам во скопје и ќе ставам слики.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Леле сеа до сега го барав мачето, и кај комшине го најдов ми го имаја земено. Утре пуздер ке се напрам со нив :). И сеа таман му дадов да јајт и влегов јас натре и ето ти една голема мачка ко Пит Бул му дошла и го давеше ама за среќа одма излегов и ја збркав.

Член од
29 јуни 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Jas sakam da zemam machence, si go bendisav sve no seushte e kaj majkata.Cica i staro e 1 mesec i nesto.. Prasanjeto e na koja vozrast da go zemam..

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Леле сеа до сега го барав мачето, и кај комшине го најдов ми го имаја земено. Утре пуздер ке се напрам со нив :). И сеа таман му дадов да јајт и влегов јас натре и ето ти една голема мачка ко Пит Бул му дошла и го давеше ама за среќа одма излегов и ја збркав.
Другар и кајмене во двор што беа мачињата од 3 сеа 1 остана ...Тој барем што ги краде барем да праша ке му ги даев и така ...ама то е македонска работа ...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Jas sakam da zemam machence, si go bendisav sve no seushte e kaj majkata.Cica i staro e 1 mesec i nesto.. Prasanjeto e na koja vozrast da go zemam..
мин. 2 месеца. Ја ептен мало го зедов месец и пол, сега има 5-6 месеца и уште го цица пешкирот пред да заспие на него. Иам и клип :D

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Имет мачкиве гајле од парфем? Ја пикна глана во конзерва од гулаш и сеа цела поткреват на манџа. Ја искапив ама џабе. Ако не треба да се прска со парфем за луѓе, можам негде да најдам специјализиран за мачки?

Kajgana Shop

На врв Bottom