Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2:
моето маче има име но никогаш не реагира на него
Епа треба од мало да го научиш за да реагира на името :wink: И било кој да го викне ќе реагира ако е од мало научено...Ете на пример комшиите имаат мачка се вика Ајша и секогаш кога ќе и викнам реагира :pipi:

Епа треба од мало да го научиш за да реагира на името :wink: И било кој да го викне ќе реагира ако е од мало научено...Ете на пример комшиите имаат мачка се вика Ајша и секогаш кога ќе и викнам реагира :pipi:

Не мора да значи. Кај мене мачето реаги само коаг м одговара и кога му е ќеф, ако е легнато и ти го викаш не се мрда не се движи ецка не го мава. А си го знае името. Зависи од мачјата може да препознава дека го знае и пак да не реагира.

Не мора да значи. Кај мене мачето реаги само коаг м одговара и кога му е ќеф, ако е легнато и ти го викаш не се мрда не се движи ецка не го мава. А си го знае името. Зависи од мачјата може да препознава дека го знае и пак да не реагира.
Епа може и да е до тоа...:toe:

Хммм знае ли некој колку видови на мачки има во Македонија. Знае ли некој колку видови на мачки постојат??? Ај нека ме информира :) Јас сум слушнал само за Ангорка и Сијамска:toe:

Нај омилено животно ми е мачката. Имав порано дома една мачка и роди 3 мали маченца, али дома правеа џумбус па моравме да ги раздадеме, а мачката ни ја отровија:(
Сега планирам повторно да земам некое маченце:)

Обожавам мачкиии!! Имам чувано за цел мој живот околу 8, али само една ми е уште у срцето, бог да го прости мојот најубав мачор... :pipi:

ZZZZ baram macor za parenje od ovaa rasa : NORWEGIAN FOREST CAT ili PERSIAN CAT .. ako ima nekoj neka pise i macorot da e cuvan vo domasni uslovi !! pozzz

Ај почекај го мојот уште 4-5 месеци, младо теле е уште а се пали ненормално, само срам ми е да не ме избрука па после ова она :icon_lol: се шалам...да беше таман за парење, ќе праевме секс одма :pos: али другпат.

има три мани:1. многу е мирен колку и да го малтретираш да го тргаш за уши и за опашка не драска, досега нема ниту драснато ниту каснато некој, 2 пошто е нешто како полуангор кога ке почне да се митари треба да го чешлам секој ден и 3 кога му е времето за парење човек не може око да му види дома си иди само за јадење
picture.php

Ми треба помош.

Мачката ми е стара 7 месеци и по прв пат се разболува, заболени и се крајниците, на секој саат ја чистам од лиги, а и несака/неможе да јаде. И давам антибиотик, се распрашав и ми рекоа колку и како, таман е.

Е сега, дали некој имал искуство такво и како можам да делувам во ситуацијава?

Веднаш да ја носиш на ветеринар.
Со шприц ке и даваш млеко ако одбива со сила ке и даваш немој друга храна да и даваш бидејки и онака нема да ја јаде. Ако знаеш дека и се крајниците со сигурност, тогаш ке земеш антибиотикот во млеко ке го раствориш (ОСПЕН,АМОКСИКЛАВ;АУГМЕНТИН). ПАРАЦЕТАМОЛ никако зашто не е добар за нив .За температура може Аналгин да и даваш или Андол исто растворен.
Али најдобро е на ветринар зашто ке и стават инфузија и преку инфузијата ке и стават лекарства.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom