Мачки (општи дискусии)

ViktorRedDEvil

Red Army
Член од
10 октомври 2009
Мислења
383
Поени од реакции
8
Iam 5 ma4inja i toa 2 maski 4-3 godini ma4ka 8 god i dve mali zenski 9 mese4ni i super se.

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Имав една мачка која ми се викаше Тошка.
Беше шарено маченце,секоја година ми се омачуваше и си чував секогаш по едно мало.
Многу ми беше интересна ситуацијата од кога мачката пак ќе се омачеше тоа старото маче секогаш бегаше.:salut:
Многу сакам мачка оти ако и дадеш љубов и таа ќе ти даде,ако не,не.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.935
Поени од реакции
73.470
Мачките ме исполнуваат. Мојот Мемо си го чувствувам како помало братче. Незнам што би правел без него:back:
http://forum.kajgana.com/album.php?albumid=2453 Еве линк од негови слики :)
А еве и некоја слика од постариот мачор, кој го чувавме поодамна нои откако се роди Мемо, го чуваат комшиите, затоа што не се трпат под исти покрив:jaj:

И еве една од Мемо со побратимот :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Многу убоо маче :) Среќен човек си (=

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Марчеее моето најмило мачорче :) Го чувам кај баба ми, бидејќи дома не можам.. Го имам веќе три години и е најзгодниот мачор евр :pipi:
Само тоа остана живо од сите три мачиња и мајката :(
Беа едно сиво, кое беше хронично болно и едно тигресто кое исто така умре. Мајката ја отруја.
Марко уште од мал го разгалив премногу и затоа денес е микс од одличен ловец и мрзливо топче од влакна. :преде:
Ќе ставам негова слика наскоро.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
91
Поени од реакции
1
Јас имам две мачки дома, одсекогаш сум имал исто како и проблеми со луѓето заради то шо секогаш ми ги труеле, тепале, малтретирале....стварно не знам шо луѓе се....и сега сум спремен да запалам жив чоек ако некој ми ги повредит овие две мачки(мајка и син) особено мајката.... иначе со долгогодишно живеење со животни сватив дека - Чоекот е најголемото животно од сите!

almostanangel

...за малку =)
Член од
22 декември 2008
Мислења
121
Поени од реакции
13
Мачките ми се живи ѓаволи. Некако не ги сакам... Не дека ги мразам, ама...

Е

експерт

Гостин
koga mackata ke ja krenite za gornata strana na vratot taa ima takov instinkt da se zdrvi i ne mrdnuva. ova i e vroden mehanizam da ne mrda koga majkata macka gi prenesuva. barav da pronajdam dali vozrasnite macki gi boli koga gi krevaat za vratot. procitav deka gi bolelo a na dokumentarnata sto ja gledav rekoa deka ne gi boli. sto mislite? i drugo za onoj sto cuvase macki i kanarinci i jas cuvav macka i papagal. koga prv pat go donesovme papagalot proba da go izedi. ama ja udriv i ottogas nikako ne go poglednuvase.

S

Sookie

Гостин
Во Македонија имам 4 мачки, ама сите живеат надвор.

Сега сум на гости и тие имаат 6 мачки внатре во мал стан. Ми се чини дека имам повеќе мачји влакна на фармерките отколку што имам мои сопствени на целото тело. ГАДНО!

Член од
7 јануари 2010
Мислења
28
Поени од реакции
1
како релаксираат овие животинчиња, тоа е чудо! Кога имам главоболка мачката ќе ми застане до глава, ќе ме промази, или незнам што енергија има во себе-ко аспирин ми делува :icon_lol:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
На која возраст мачките почнуваат да раѓаат?

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
не сум љубител на мачки ! зошто ми го нападнаа папагалот .

Kajgana Shop

На врв Bottom