Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Е вака сеа, како голем љубител на животни ќе го кажам следново, само да биде јасно дека не хејтам туку пробувам да бидам реален.

На почетокот, мачорот стварно се обидува да ја освести - оживее мачката, реакција при која осеќа дека нешто не е во ред...

Е сега после тоа во понатамошниот дел од видеото моментот кога ја гризе за врат, тоа е веќе инстинкт за парење, и нема што да се обидувате да го "оправдате" таквото однесување со цел да се направи по трогателно и точно тврдењето дека мачорот сака да ја разбуди партнерката, никој не го оспорува тоа но во првиот дел од видеото како што реков, понатаму е јасно дека се работи за обид за парење - интеракција.

Тоа е тоа, сепак се животни кај нив мозокот не е доволно развиен за да можат трезвено да прават разлика помеѓу живот и смрт, нивното однесување и социализација се повеќе засновани на инстинкт.

Hmm ... jas bi rekla deka vo toj moment se obiduva da ja digne i da bide na noze ...

:pos::pos::pos:
Извини ама неможев да се воздржам :ROFLMAO:
Добро твое е тоа дали ке се воздржеш или не ... ама неможе 5 минути да гази на неа и да види шо се случува, и еднашка да ја касне за врат со знак дека сака парење. И осети ја малце како легнува до неа и гледа тажно,сигурна сум оти не е поради парењето...

Добро твое е тоа дали ќе се воздржеш или не ... ама неможе 5 минути да гази на неа и да види шо се случува, и еднашка да ја касне за врат со знак дека сака парење. И осети ја малце како легнува до неа и гледа тажно,сигурна сум оти не е поради парењето...
Ако знаеш нешто за психологијата и начинот на размислувањето на мачките, ќе сватиш што всушност се случува во клипот.
Убаво објаснување за настанов даде Psyside неколку поста погоре.

dscn5581r.jpg

dscn5615p.jpg

еве го кај хрчакот в кафез -.-'

dscn5601b.jpg

dscn5663w.jpg

овде се кладам дека сонува како ја јади рибава.

Па да ти кажам мачоров нема име,пошо првата недела мислевме дека е женско...И очите му се сини.
Ако не сте му дале име на мачорот јас ќе ти дадам неколку:
-Артур
-Симон и др...
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 08:58 ---
7c2cf4fa0d077716.JPG

Нина кога ја собрав од улица и имаше само 3 недели. :pipi:

e5o3yh.jpg

Нина после 6 месеци.
Слична е како мојата Ајзи
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 09:08 ---
Така се изнасмеав, чудо!:pos:

Ја предлагам ваков начин на бањање маче: го фаќаш мачето, го наводенуваш неприметно галејќи го со мокри раце, ги сапуњаш рацете а после и мачето; потоа го фаќаш мачето и како топка, од далеку, го фрлаш во леген со вода-како кога се дава кош. Мачето излегува бањато од легенот. После можеш да го сушиш со тивок фен! Ако го фатиш. :pos:

Тивок фен, бе!:pos:

Ваљда полуто од избањато маче, може да биде бањато и исфенирано маче!:pos:

Абе, многу сте заебани, да му се сневиди!:pos:

А, сеа ќе бидам озбилна и кратка-маче НЕ СЕ БАЊА!

Да бидам искрена, не се бања ниту куче!:coffee:

Извини ама грешиш.Некои луѓе си ги бањаат миленичињата а некои не И....
НЕ СМЕ ЗАЕБАНИ!!! :mad:

На видеово не станува збор за мачка, али ова онака контрадикторно на сите што сметате дека животните немаат нагони да спасат друго животни. Моите мачки (повеќе не ги чувам, сите трагично ми завршија), беа толку поврзани меѓу себе, значи не можам да ви објаснам колку многу. Два мажјаци, браќа, едниот ми го удри кола пред очи, другиов цела вечер лежеше до него, кога јас и мајка ми се обидувавме да го вратиме во живот. Цела вечер. Утре дента, не не оставаше да му се доближиме. Не можевме, да го изнесеме од дома. Мачоров вриштеше, значи вриштеше... а тоа верувајте не беше никаков нагон за парење, легнуваше врз него, пробување да го крене со главата, го масираше цело време.... тоа, пак ќе кажам, не беше нагон за парење...
После три месеци, другиов ми го отрујаа... и се откажав од мачки.. немам душа повеќе за да го гледам тоа...
виде те го видеово...

:P оваа мачка ја најдовме кај баба ми, слатка е нели ?

Зошто мачките при парење се дерат како да ги кољаат?? Значи овој период неможам да спијам од нив човече се дерат ко ретардирани !!:confused:
Тоа звуцине што ги испуштаат се секогаш различни и некогаш многу личат на бебе како плаче + ноќно време = морничаво с*ање...:)

Зошто мачките при парење се дерат како да ги кољаат?? Значи овој период неможам да спијам од нив човече се дерат ко ретардирани !!:confused:
Тоа звуцине што ги испуштаат се секогаш различни и некогаш многу личат на бебе како плаче + ноќно време = морничаво с*ање...:)
Мајка природа,ваљда да се дознаат дека треба да се парат,да се слушнат кај се.

Еве го моето маченце (мачкиште е, веќе 13 години живее со нас)

photo0068sy7.jpg

photo0067men6.jpg
Личи на мојата црна мачка Зој, пред 3 години ја чуваме, ама таа кога се породи повеќе и ги сакавме малите (дека тие се малечки, а таа е голема) и незнам дали си отиде или уште е тука само се вртка дур нема никој бидејки ја нема од пред 1 година.
Сепак си имам други мачиња.

Зошто мачките при парење се дерат како да ги кољаат ?? Значи овој период неможам да спијам од нив човече се дерат ко ретардирани !!:confused:
Мачките секој Фебруари се парат, а еве иде Фебруари затоа стајте си слушалки (ама не за музика, туку тие другите {незнам како се викаат} за кога има врева) :coffee: или пак качете се на кров (ако звукот доаѓа од таму) или ако се на друго место ќе земете МЕТЛА и ќе ги БРКАТЕ ;)
И зашто кога се парат ги боли ********** :drk:и квичат како да ги коли некој.
Всушност мачорите ги силуваат мачкиците:vozbud:(им се качуваат на грб и ги е**т).

Не сум знаел дека и кај мачките е застапена некрофилијата :ROFLMAO:
ШТО? СЕРИОЗЕН СИ? МАЧКИТЕ СЕ БУДАЛИ ... ЛЕЛЕ СЕА ДОЗНАВАМ ДЕКА СЕ НЕКРОФИЛИ:facepalm:

Хах жива вистина е ова, имаше и едно стрипче на 9gag демек чоеков доаѓа дома од работа, и кучево му рипа, го лиже, радостии, а мачката мртва ладна само стои на страна не го ни погледнува хаха :D
И ШТО Е ФИНТАТА ???

Имам две мачиња, брат и сестра, стари се 2-3 години...со мачката си немам проблеми, али со мачорот да... веќе на 3-4 пати го снемува, го нема со недели да се врати, а понекогаш и со месеци, но сепак се враќа :)
Кога избега првиот пат и се врати после 2-3 месеци не сакаше очи да и виде на мачката, нз зошто :/
сега пак го нема, али убеден сум дека ќе се врати...
Му се случувало на некој нешто слично ?

еве и некоја слика од мачорот

149973_1442379822986_1337810170_30955916_1056049_n.jpg

155123_1442380903013_1337810170_30955923_8114869_n.jpg

150339_1442379982990_1337810170_30955917_1576695_n.jpg

76931_1442381023016_1337810170_30955924_4051254_n.jpg

еве и од мачката

155836_1442379422976_1337810170_30955913_443421_n.jpg

185846_1565684545527_1337810170_31193520_5501504_n.jpg

200116_1565684025514_1337810170_31193516_7628508_n.jpg

227788_1661947792048_1337810170_31314356_2622848_n.jpg

а еве ги тука заедно :)

150560_1442379582980_1337810170_30955914_8358057_n.jpg
КОЛТУ СЕ СЛАТКИИИИИИИИИ:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:ќе пукнаммммммммм:P :vozbud:

Хаха се моли да му се дате храна:love:

Хахаха, мачкава е кул играч, но на крај не е фер (детево му ја дава топкава а мачкава бега)

Дали ако две бели мачиња се спарат, ќе испаднат мачињата бели??? (но едното има премногу ситна шарка на главата) ???
Па зависи може да бите цело бело а и може да биде бело ама со таа шара.
А може да испаднат глуви малите.

Штом има 6 месеци можно е да е бремена.

Тачената храна Whiskas ( а понекогаш и Kitekat ) ја давам како десерт бидејќи таквите течни храни и храните од козерва имаат прилично слаб состав и не содржат доволно месо и протеини во составот.
Заразлика од сувите дехидрирани храни за мачки (дехидрати) кои што имаат многу подобар состав со поголемо количество на месо и протеини.

Инаку како што кажав, исто така му давам и варен ориз со варено пилешко месо, риба од конзерва сардина / туна ...
Значи не го хранам само со сува храна за мачки туку и домашна храна му спремам.

А за вода, сум слушнала и јас дека мачорите пијат помалку вода од мачките, али за чудо мојот мачор пие многу вода.

BTW што е работава со мачката :eek:

ЗЕВА

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom