Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Е сега вака......
MSV дојде кај мене пред некој ден и ми вика дека почнал да го слуша St.Anger албумот.....ја останав ваков :shock: .....он порано слушаше Металика ко луд ама кога дојде у допир со NOFX ги батали.....што ли стана сега со него???? :lol:

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Ништо....
Ми лежи тој албум......
Некако HC ми звучи........
Инаку не се грижи.....Совршено ненормален сум......... :lol: :lol: :lol: :wink:

btw.....тоа со металика не е најстрашно....Пред некој ден си ја симнав дискографијата од Green Day.....и деновиве не престанав да ги слушам....... :lol: :lol: :lol: :wink:

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
guitardemon666 напиша:
Да ги "онадам" јас металика во газо. Јас го почнав топикот ама ако стварно рекле за учк племето нивно да го "онадам"!
pliz...ne sum u tek so ova....sto e rabotava.......si gi skratija frizurite i sea nemat ic pamet,ili sto???????

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Интересни коментари, и јас да додадам нешто.
Ги видов двапати до сеа (2003 и 2004) и во двата концерта можам на една рака да ги избројам песните шо ги имат отсвирено од 1991 па наваму; тоа беа: Frantic, Fuel, Memory Remains, Bleeding Me и Saint Anger. Останатото се беше од 1981-1991 според мене, правиот стил на бендот. Сепак ги почитувам што малце изменија од 1991, направија песни како шо они сакат а не како шо трендовите ке им речат. Во 2004 за прв пат у 11 години се пееше The Unforgiven :)
Симфонијата е нешто најако шо иам чуено до сеа, во живо де:) Slayer се исто одлични ама нивниот стил е "repetitive"; сепак концертите им се уникатни --> "There ain't no pit like Slayer's Pit"

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
причината поради која што металика се изменија е што од 90 наваму не се веќе андерграунд, ама мене ми се свиѓаат и тие песни после 90-та осве албумот St.Anger

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Гижо напиша:
причината поради која што металика се изменија е што од 90 наваму не се веќе андерграунд, ама мене ми се свиѓаат и тие песни после 90-та осве албумот St.Anger
Е кај мене е обратно........

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
MSV напиша:
Гижо напиша:
Е кај мене е обратно........
St Anger ти се свиѓа а другите не

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Многу му звучи HC aлбумот затоа му се свиѓа.....

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Mesaja напиша:
мене ми звучи како неуспешен обид да си ја вратат старата слава

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Гижо напиша:
Mesaja напиша:
Така можеби велиш зашто можеби незнаеш како стојат работите кога ти создаваш музика.......

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
MSV напиша:
Гижо напиша:
Mesaja напиша:
Така можеби велиш зашто можеби незнаеш како стојат работите кога ти создаваш музика.......
Ти знаеш бе......
Ама не ми се свиѓа мене тој албум.....

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
MSV напиша:
ама види сега, да земеа луѓето да го сожалуваат секој бенд, немаше да има кој да ги критикува, а знам дека ти мрзиш тие што критикуваат :lol: :lol: :lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom