Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
virtuala напиша:
На почетокот беше љубов кон/за музиката, потоа им удри славата в гла
нормално е тоа за секој бенд што искача од андерграундот, но финтата е да не си го променат звукот за да добијат слава, тоа е целата филозофија

браво за Ред Хот што толку години се популарни а звукот им е практично ист, најмногу 10 % од својата музика ја имаат променето откако се славни

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Металика се променија колку толку со времето.
Едноставно е. Што знам.

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
браво за Ред Хот што толку години се популарни а звукот им е практично ист, најмногу 10 % од својата музика ја имаат променето откако се славни
aj slusni gi prvite stvari na rhcp
ke vidis kako pocnale, punk bato

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
neo-geo напиша:
aj slusni gi prvite stvari na rhcp
ke vidis kako pocnale, punk bato
ај важи, оооо ти сезналицо

како може старото на РХЧП да биде исто како новото, не ти текнува дека имаа друг гитарист :wink:

мојот пост беше у врска со периодот со Фрушианте

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
А да се вратевте на темата, то ест на Металика?

А ако ви се дискутира за Лутите Пиперчиња да си отворервте нова тема? А? :pos:

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
ај обеј мистер сторм ејнџел :pos:

си ги поштуев металика на времето
ама со кампањата против напстер и последниве албуми, што знам ме разочараа некако
не дека нема да мрднам глава у браво, на рецимо..........enter sandman или слично

поздрав

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Не дека сум нешто по оваа музика, ама ми се свиѓа Nothing Else Matters во живо од Сиетл, а и нејзината преработка од Apocalyptica(ако не се лажам).. Стварно се добри дечкиве...

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
guitardemon666
spomna za HIM???
Daj molim te....Ajde ke si kineme venite so Villo pedero...glasot mu e aren samo na loso mesto go koristi...

Vtoro...

Linkin Park...kratko i jasno funkcioniraa dobro dodeka ne dojde Crncisteto da se glupira so RAP do daska....mamicata i Beyonce vo Gazo...

kako treto...
Pocit kon postarite bendovi...kako sto se Scorpions i Bon Jovi i ostalo sto bese spomnato...

Kako 4to Metallica e zakon iako go izdade St Anger kako sranje....ama se e mozno...mozda ke dojde nesto podobro....

5to...KING DIAMOND zakon...

6to..Site menjaat stil ama Riblja Corba si ostana ista i pocit i kon niv isto taka....BORO zakon si zimi se ....da si ziv uste 100 godini...

:twisted: :twisted:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
....Epa poarno kasno otkolku nikogas.Preporacuvam da go slusnete Character od Dark Tranquillity i Nevermore-This Godless Endeavor....zakon mi e Dio-Holy Diver,Sabbat-History Of A Time To Come,A rose for the dead-Theater Tragedy,Iron Maiden-Number of the Beast,Metallica-Master of Puppets i etc.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
HGD напиша:
guitardemon666
spomna za HIM???
Daj molim te....Ajde ke si kineme venite so Villo pedero...glasot mu e aren samo na loso mesto go koristi...

Vtoro...

Linkin Park...kratko i jasno funkcioniraa dobro dodeka ne dojde Crncisteto da se glupira so RAP do daska....mamicata i Beyonce vo Gazo...

kako treto...
Pocit kon postarite bendovi...kako sto se Scorpions i Bon Jovi i ostalo sto bese spomnato...

Kako 4to Metallica e zakon iako go izdade St Anger kako sranje....ama se e mozno...mozda ke dojde nesto podobro....

5to...KING DIAMOND zakon...

6to..Site menjaat stil ama Riblja Corba si ostana ista i pocit i kon niv isto taka....BORO zakon si zimi se ....da si ziv uste 100 godini...

:twisted: :twisted:
Aj ne navreduvaj bez veza.Otkaj ja vkluci Beyonce u temava.So mu fali na peenjeto na Ville Valo,pa duri i stvarno da e peder...Gledaj si ja ti muzikata i batali privatnite zivoti na muzicarive.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
изгледа му е страв другарите да не му се смеат ако ги слуша ХИМ :pos: (мала шала)

еден совет:

важно е да ти се свиѓа тоа што го слушаш а не другите дали ке те заебаваат

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
:pos:

da neka dojde da gi procita sovetite...ne deka ja gi obozavam HIM kojznae kolku,ok mi se ama mrazam koga nekoj napagja nekoj bend bez DOBRA pricina...

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
:poos: :poos: :poos:

а бе... ќе треба пишење еден „метал устав„, кај шо ќе бидат дефинирани подгрупите, да нe се распраате, а и да нема такви лапсуси ко бон џови метал :pos:

се шо имал тој со метал се беџојте на јакната и рѓата на умот :eek:smeh:

една-две-три песни се вредни од толку изданија, чист бизнисмен е тој бе, никоаш не бил ни рокер, камоли нешо метал ова она...

како „продуцент„ и „промотер„ има такви срање проекти праено ко „Горки Парк - Парк Горкого„ и еден куп срцепарајучи „сентиш-сезонски рокери„... хехе

не ме сваќајте погрешно, вие вашето мислење го базирате на фактите шо ви се познати :wink:

иначе јас сум сељак, слушав(м) од блек сабат до слејр и морбид енџел, ама премногу сосељани станаа метаљци, па почнав хипик да се прам :eek:jea:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Ne biva ako napravime tema na koja jasno ke se odredat sub genre's (dobro de podgrupite) na rockot i na metalot,nema da bide interesno i nema da ima "skrsnuvanja" koi bas dokazuvaat kolku coekot so go kazal toa se razbira u muzika xe...

Kajgana Shop

На врв Bottom