Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
N

NightFuneral

Гостин
Риф, умирачки вокал, виолина, поезија = My Dying Bride.

Necrophagist is good.

игнорирајте го pcjodamaster и неговите препорачки за AILD :D
Hell yeah..поумирачки е вокалот во The Cry Of Mankind oд албумот Тhe Angel And The Dark River..тотална умирачка :)))0

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Ја никого не задржав од проценување. Еве изволте нека проценат, еве и песничка нивна.

http://youtube.com/watch?v=BhYT-7bzHis

Тоа што мене не ми се свиѓа не го гледам како пречка на некому друг да не му се свиѓа...wtf

Па ја најде "песната"...:tapp:

Ние збориме за новиот албум иначе... старите не ми се мене ништо посебно... веруј немаат ништо заедничко старите албуми со новиот...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Колку можат да бидат различни бе чоек?

Металкор свират уште. Сејм покемон/металкор генерација. Исти одвратни вокали...

ајде еве и од новиот албум
[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=XOLgBgnnUUE[/MEDIA]

коа јадам гомна за нешто, тоа го правам издржано, прво се запознавам со него. :wink:

едит: ваљда за овие две години на форум што сме сфати како критикувам.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ние те закачивме тебе за твојот избор за музика?

Не.

За твоите препораки и слично?

Не.

Пеер, шо го тупиш само не ми е јасно. Сам си кажа, јадеш гомна само...

За мене се ѕверои, ти шо сакаш кажи, за да се напраи тој албум треба стварно нешто посебно...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Закачете ме де, увек сум спремен за дискусии, доколку има нешто што не ви се свиѓа.

Моите препораки се Free speech, тенкју.

Не реков дека јадам гомна само, туку реков дека јадам гомна кога претходно ке се запознаам со материјалот за кого треба да јадам гомна.

И верувам дека се зверови, во некој нивни свет.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Никој не збори. Ке си турам спотови

Carcass - Heartwork

[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=i_xs1OHafBI[/MEDIA]

U

UnholY

Гостин
Никој не збори. Ке си турам спотови

Carcass - Heartwork

http://youtube.com/watch?v=i_xs1OHafBI
Eј Heartwork...многу добар албум многумина викаат дека тоа е надоброто нешто направено од Carcass ама ја сум љубител на побруталното па мене ми е омилен Reek Of Putrifection....ама не можам да не го спомнам Necrotism/Descanting The Insalubrious албумот со кој навлегов во бендот поубаво....сепак мислам дека медицинската терминологија во текстовите не е разбирлива за многу луѓе што немаат допирни точки со тоа....

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Баш ради тоа сакамда им ги најдам првите албуми, ама неуспешно

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Eј Heartwork...многу добар албум многумина викаат дека тоа е надоброто нешто направено од Carcass ама ја сум љубител на побруталното па мене ми е омилен Reek Of Putrifection....ама не можам да не го спомнам Necrotism/Descanting The Insalubrious албумот со кој навлегов во бендот поубаво....сепак мислам дека медицинската терминологија во текстовите не е разбирлива за многу луѓе што немаат допирни точки со тоа....
Си слушнал нешо од O.L.D.?

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Лееееееееееееееее...конечно да најдам некој шо ги сака...абе 2та албума на не да се ремек дела..нема збор шо може да ги опише,треба да се слушнат..посебно Onset On Putrifection....германците имаат стварно многу добри технички дет метал бендови ама нив можам да ги издвојам како едни од најдобри не само на германската туку и на светската сцена....
zakon se necrophagist ,super tech/extreem metal, ludnica a onset on putrifecation e super, a i epitaph e dobar album

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Carcass ми е еден од најомилениот бендови. Од првите албуми кои се едни од најбруталните па се до помелодичните Heartwork и Swansong. Овај последниот, многумина го критикуваат заради наводната помелодичност, полесните текстови и помекиот вокал. Сепак тоа не го намалува неговото значење и секогаш кога го слушам се повеќе ми се допаѓа и е еден од оние албуми кои ми се репер за совршенство во музиката.
Necrophagist, исто одличен технички бенд. Иако не обожавам многу вакви прогресив ствари [super tech/extreem metal :icon_bigg] Epitaph ми се допадна уште од прво слушање и пред некоја година редовно ми беа на плејлиста

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
you should, еден од првите Grindcore бендови, и тоа од оние комичните, без медицински замарања, туку чист црн хумор.

zakon se necrophagist ,super tech/extreem metal, ludnica a onset on putrifecation e super, a i epitaph e dobar album
Мал совет до сите оние што се палат на техника а ја бараат во погрешни бендови: Necrophagist и остали technical бендови.

U

UnholY

Гостин
you should, еден од првите Grindcore бендови, и тоа од оние комичните, без медицински замарања, туку чист црн хумор.

Гижо ги слушнав О.Л.Д. прееска искрено не се по мој вкус...не ми се свиѓаат ама сепак фала за предлогот...повеќе сакам deathgrind....

Kajgana Shop

На врв Bottom