Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144
U

UnholY

Гостин
Нешто надвор од постов: многу бендови треба да сфатат, дека вокалниот дел е деликатна работа, и не треба да се нуди на медиокритети. Што ако некој знае да направи growl или scream ако незнае да ги искористи своите способности и пред се доколку нема трунка креативност.
Така е Гижо...И ја баш размислував точно за воа пред некое време....

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
iron madien, Led Zepelin i Metalica (stvarno najdobra muzika)

Член од
12 октомври 2007
Мислења
78
Поени од реакции
0
MetallicA se the best site albumi i site pesni...legendi so gi sluset site i nivnine pesni ke se pamtet sekogas..posle niv Iron Maiden paa da dobri se i Pantera i Led Zeppelin a Megadeth hmm gi gleam ko imitacija na Metallica...\m/ Metallica the best!!!!!\m/

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
MetallicA se the best site albumi i site pesni...legendi so gi sluset site i nivnine pesni ke se pamtet sekogas..posle niv Iron Maiden paa da dobri se i Pantera i Led Zeppelin a Megadeth hmm gi gleam ko imitacija na Metallica...\m/ Metallica the best!!!!!\m/
Зошто јадење бурек за Megadeth?

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Мегадет имаат далеку подобар квалитет од металика.

Fallen`Angel напиша:
Power е баш закон бе .. шо ви е на вас !? .. а за Алекси шо е педер , педер е ! и Shadow не збори така за Cradle , закон се !
Гледај го видеото од Temptation, па самиот ќе видиш.

Член од
26 ноември 2007
Мислења
30
Поени од реакции
0
spored mene metalot e mn.dobra muzika koja sto jas ja slusam sekojdnevno no mnogu ludje ne ja razbiraat metal muzikata bidejki oni samo go slusaat derenjeto vo taa muzika neznaat da go pro4itaat tekstot na taa muzika za da ja razberat,neznaat da gi slusnat solazite vo taa muzika ritamot na tapanite na basot itn itn.t.e neznaat so e vsusnost metal muzikata.Od metal pravci slusam death,black,doom,gothik itn.Ali vo posledno vreme gi slusam dimmu borgir,my dying bride,opeth,behemoth najveke i toa e moeto mislenje.......

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
U

UnholY

Гостин
Абе луѓе како може да викате дека Мегадет се поквалитетен бенд од Металика....не негирам дека Мегадет се квалитетен бенд ама дека се поквалитетен од Металика :tapp:....Сигурно имам многу истомисленици на форумов шо ќе потврдат дека Металика се далеку поквалитетен бенд, а и плус луѓе споредете ги делата на двата бенда бе...не може тие просечни дела на Мегадет да се рамнат со би рекол ремек делата на Металика или поточно кажано албумите од 80те....А кога сме кај Cradle би рекол дека Последниов албум е катастрофа и е далеку од оние Cradle шо сите ги знаеме....прво слушнете ги нивните постари албуми па тогаш да ве видам кажете дека дали Cradle не се добри...

Член од
4 јануари 2008
Мислења
84
Поени од реакции
2
Абе луѓе како може да викате дека Мегадет се поквалитетен бенд од Металика....не негирам дека Мегадет се квалитетен бенд ама дека се поквалитетен од Металика :tapp:....Сигурно имам многу истомисленици на форумов шо ќе потврдат дека Металика се далеку поквалитетен бенд, а и плус луѓе споредете ги делата на двата бенда бе...не може тие просечни дела на Мегадет да се рамнат со би рекол ремек делата на Металика или поточно кажано албумите од 80те....А кога сме кај Cradle би рекол дека Последниов албум е катастрофа и е далеку од оние Cradle шо сите ги знаеме....прво слушнете ги нивните постари албуми па тогаш да ве видам кажете дека дали Cradle не се добри...
bravos! definitivno se slagam vo celost so posledniov post

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Megadeth си останаа на тоа што си беа, а Мetallica се искомерцијализираја максимално. Новиот албум на Мегадет го потврдува тоа. Ај да го цитирам Kerry King (гитаристот од Slayer):
"Metallica is a sinking ship".
Но ќе го почекам уште малку новиот албум на Металика и потоа ќе можеме да дискутираме кој бенд е поквалитетен.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Новиот албум на металика ке биде гомно .. полош и од Ст.Ејнгр .. батали го ти Кери Кинг .. шо знае он , будала :pos: .. иначе коа ке видиш .. првите 5 албуми на Метаљика вредат повеке него сите албуми на Мегадет и Слеер .. па сеа ти види !

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Новиот албум на металика ке биде гомно .. полош и од Ст.Ејнгр .. батали го ти Кери Кинг .. шо знае он , будала :pos: .. иначе коа ке видиш .. првите 5 албуми на Метаљика вредат повеке него сите албуми на Мегадет и Слеер .. па сеа ти види !
Тука си во право, но Мегадет и Слеер ќе го продолжат и понатаму тоа што го започнале, додека Металика ќе станат историја или ќе изведуваат концерти со некои поп-рок бендови како предгрупи :pos:.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Тука си во право, но Мегадет и Слеер ќе го продолжат и понатаму тоа што го започнале, додека Металика ќе станат историја или ќе изведуваат концерти со некои поп-рок бендови како предгрупи :pos:.
Епа јебига .. од кај знаеш , можда Клиф Бартон да останеше жив , уште ке свиреа треш .. можда имаат друга причина што се сменија .. ја мислам дека е крајно време Метаљика да се појават на стејџ заедно со Пусикет Долс :pos:

а ти Кери Кинг , ЈАДИ ГОМНА :pos:

U

UnholY

Гостин
Дечко ти нормален ли си шо зборуеш да те прашам.....првите 5 албуми на Металика вредат повеќе од сите албуми на Megadeth i Slayer!!!!???
Ти имаш ли престава коо прво шо значат Slayer за металот....Коо прво да ти кажам да фатиш и да слушнеш барем еден албум од нив па после да коментираш...тоа шо го имаат направено Slayer нема никогаш да биде направено од ниеден друг бенд...и одозгора најде да го нарекуваш будала Кери Кинг еден од најдобрите метал гитаристи...браво не знам шо да ти кажам....

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Дечко ти нормален ли си шо зборуеш да те прашам.....првите 5 албуми на Металика вредат повеќе од сите албуми на Megadeth i Slayer!!!!???
Ти имаш ли престава коо прво шо значат Slayer за металот....Коо прво да ти кажам да фатиш и да слушнеш барем еден албум од нив па после да коментираш...тоа шо го имаат направено Slayer нема никогаш да биде направено од ниеден друг бенд...и одозгора најде да го нарекуваш будала Кери Кинг еден од најдобрите метал гитаристи...браво не знам шо да ти кажам....
Шо ти е бе ?:pos: .. Тоа не го мислев буквално така, сакав да кажам дека металика се боље и од двата бенда .. металика не се зеебанција .. кери кинг е ѕвер.. го поштуем многу , затоа не се љути што му реков да јаде гомна:pos: .. земи било кој од првите 4 албуми на металика и спореди го со било кој албум на Слеер .. али споредиго у све , поготово у текстовите .. ке видиш ..

Kajgana Shop

На врв Bottom