Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Повеќето метал артисти ми се исфорсирани. Ваљда мислат дека што пошредерски гитари имаат, толку појаки се, а е толку мртво и бездушно.

А да, тој албумот на Хроматик Поинт, тие дечките со Далтон шо свират: facepalm. Глупости. Дрим Тиатар се глуп бенд, овие се лошата верзија на Дрим Тиатар.
:tapp:
Покомплексна макро и микро форма, поразнобојна хармонија од било кој друг медиокритетски бенд што некогаш бил напоменат во темата и DT биле шредери... биле глуп бенд.
Change of Seasons e шред? Count of Tuscany e шред? Octavarium е шред?
Вакви металски муабети...

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
:tapp:
Покомплексна макро и микро форма, поразнобојна хармонија од било кој друг медиокритетски бенд што некогаш бил напоменат во темата и DT биле шредери... биле глуп бенд.
Change of Seasons e шред? Count of Tuscany e шред? Octavarium е шред?
Вакви металски муабети...
И шо ако е технички средено? Шо ако имаат некоја си таму комплексна структура а-у гитарски муабети? Крева ова емоции? Такво, да те ежи додека го слушаш? Мене не, еве. И сега, оти е технички сложено, ќе ја тупиме на гитарски работи? Добро.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
И шо ако е технички средено? Шо ако имаат некоја си таму комплексна структура а-у гитарски муабети? Крева ова емоции? Такво, да те ежи додека го слушаш? Мене не, еве. И сега, оти е технички сложено, ќе ја тупиме на гитарски работи? Добро.
Крева емоции? Мене да. Уште на еден куп луѓе, да. Не викам дека ad populum бендот е добар, ама не можеш да карактеризираш бенд како шредерски ако не е.
Rusty Cooley е шред, не ова.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209

Незнаев баш кај да го сместам бидејќи малце специфични се со жанровско сместување, па решив тука, бар сите почитуваат техника.
Денес искочи најавава за нов албум на прогресив бендот Periphery (такоџе наречени Djent што лично ми е мало глуп термин) во кој учевствуваат и John Petrucci и Guthrie Govan.

Прва прилика, pre-order на албумов, мислам ќе вреди да се преслуша.
Periphery направија мала стилска промена со вториот албум. Сепак, и овој пат се покажаа одлични во експериментирањето. Можеби и едни од подобрите на djent сцената откако Meshuggah го роди жанрот. Тука спаѓаат и Vildjharta кои ги следам од првата песна.
Еве уште нешто квалитетно од djent сцената
Ако Meshuggah се татковци на djent-от, тогаш овие се кумови.

Еве нешто тазе, подалеку од djent сцената. Дури и на youtube скоро да ги нема.

И да не го заборавам(ако веќе зборувам за djent), вака опишан:Visualize an instrumental Dream Theater meets Toto, arranged by Vangelis and produced by Devin Townsend, with Frederik Thordendal on rhythm and Steve Vai on lead guitars.

Член од
13 мај 2012
Мислења
180
Поени од реакции
206
System of a Down се едни од нај-преценетите бендови што сум ги сретнал, зад Linkin Park. Звучат премногу alternative-rock, незнам зашто ги ставаш во тема metal??
Викаш дека SOAD не се метал ?? а кажи ми кој се според твое мислење ( без Пантера , Металика etc) ???

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Викаш дека SOAD не се метал ?? а кажи ми кој се според твое мислење ( без Пантера , Металика etc) ???
SOAD се Њу метал ако можи да се речи така. Е сега олд скул металците демек ги мразат и мразат се шо е Њу, на пример тука би спаднале и Tool. Тоа ти се вика ограничување. СОАД се бучен бенд, порано во средно ги слушав поактивно, да се преценет не се, само се бенд за поширука публика.

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Па јас слушам Heavy Metal, и од овој жанр највеќе ги сакам Black Sabbath, соло бендот на Ozzy, Iron Maiden, Black Label Society и Whitesnake.
Металика се исто еден срање и преценет бенд, незнам како хетфилд воопшто може да биде спомнат во top 100 guitarists листите, кога освен вокалот друго не му држи вода. Ова е само мое мислење, слободно кажи си го ти твоето, па ќе дискутираме.

Kajgana Shop

На врв Bottom