Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Ок секој си има свое мислење ти мислиш дека не се , ја мислам дека се , сеа време ке каже шо како ...
--- надополнето: 2 јули 2012 во 19:00 ---

eve ova a ne kreator pozz ....

Не викам дека не возат и Suicide Silence и BMTH и Whitechapel , ама тоа е веќе накај деткор што е прилично понов жанр .
Старата е точна, за вкус не се зборува, и ја немам навика да ги преслушувам Креатор по дома, ама неможам да кажам дали се или не се „доволно метал“, жанровски таму си припаѓаат и Креатор и BMTH.
Е сеа некој ненадркани што фатиле и праеле видеа како Real metal vs Fake metal и еден игнорантен момак што напред за Periphery (кој се патем прогресивен бенд што на чело со Bulb води цела една гитарска еволуција, и Matt Helpern кој што е силно инфлуенциран од Meshuggah и се служи со полиритмики) кажа дека се „геј фејк метал“ пошто пеачот им пеел clean, тоа е друга ствар.

Како и да е, има по квалитетен и по неквалитетен метал, ама нема пометал или неметал.

Патем, прогресив деткор е прилично укусна ствар што може да ти се свиѓа, а не е толку репетитивни. Бендови како Veil of Maya, Structures, Volumes итн, итн.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Патем, прогресив деткор е прилично укусна ствар што може да ти се свиѓа, а не е толку репетитивни. Бендови како Veil of Maya, Structures, Volumes итн, итн.
Veil of Maya е светлосни години над Suicide Silence шо имаат 2 break down riffs у цела песна. Mене лично VoM не ми се по вкус (генерични вокали и многу глупа death-core продукција) али музиката како музика им е профи склопена. И самото име ти кажуе кој им е директно влијание (Veil of Maya земенo од песна на Cynic).

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Veil of Maya е светлосни години над Suicide Silence шо имаат 2 break down riffs у цела песна. Mене лично VoM не ми се по вкус (генерични вокали и многу глупа death-core продукција) али музиката како музика им е профи склопена. И самото име ти кажуе кој им е директно влијание (Veil of Maya земенo од песна на Cynic).
Пиздат генеричните вокали, цел ебан жанр може еден човек да го пее и нема да познаеш разлика.
Само, гитарите на VoM ми се извонредни, од тон до рифажа. После 10 години генеричка рифажа во деткорот, освежувачки е да се чујат вакви инструментални склопови.

Член од
13 мај 2012
Мислења
180
Поени од реакции
206
Не викам дека не возат и Suicide Silence и BMTH и Whitechapel , ама тоа е веќе накај деткор што е прилично понов жанр .
Старата е точна, за вкус не се зборува, и ја немам навика да ги преслушувам Креатор по дома, ама неможам да кажам дали се или не се „доволно метал“, жанровски таму си припаѓаат и Креатор и BMTH.
Е сеа некој ненадркани што фатиле и праеле видеа како Real metal vs Fake metal и еден игнорантен момак што напред за Periphery (кој се патем прогресивен бенд што на чело со Bulb води цела една гитарска еволуција, и Matt Helpern кој што е силно инфлуенциран од Meshuggah и се служи со полиритмики) кажа дека се „геј фејк метал“ пошто пеачот им пеел clean, тоа е друга ствар.

Како и да е, има по квалитетен и по неквалитетен метал, ама нема пометал или неметал.

Имаш право за тоа што го кажа , секој си има свое право а он ако мисли дека A7X само им пеел "clean" нека иде и нека ги слушне : http://www.youtube.com/watch?v=JyXhMS3zsHc ... Па да го видам он да го напраи :)

D

Deleted member 53418

Гостин
Sakam da prasam da ne znae nekoj od kaj mozam od net da naracma albumi od bendovite so gi slusam so dostava do mkd :D ebay mi rekoa nemozelo :D a kaj nas se po 2-3k a na net 10 dolari ako znae nekoj neka pise :D

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Повеќето метал артисти ми се исфорсирани. Ваљда мислат дека што пошредерски гитари имаат, толку појаки се, а е толку мртво и бездушно.

А да, тој албумот на Хроматик Поинт, тие дечките со Далтон шо свират: facepalm. Глупости. Дрим Тиатар се глуп бенд, овие се лошата верзија на Дрим Тиатар.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Повеќето метал артисти ми се исфорсирани. Ваљда мислат дека што пошредерски гитари имаат, толку појаки се, а е толку мртво и бездушно.

А да, тој албумот на Хроматик Поинт, тие дечките со Далтон шо свират: facepalm. Глупости. Дрим Тиатар се глуп бенд, овие се лошата верзија на Дрим Тиатар.
Мирен :) утка имаш, етното цени го како го развиваат низ песни, батали Дрим Мрим, тука ти се шредери собрани на едно место , а ретко можи во Македонијава да зачекаш такво нешто, па оти е ретко, има основа за почит.
п.с да знај народов за шо прајме муабет.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135
Мирен :) утка имаш, етното цени го како го развиваат низ песни, батали Дрим Мрим, тука ти се шредери собрани на едно место , а ретко можи во Македонијава да зачекаш такво нешто, па оти е ретко, има основа за почит.
п.с да знај народов за шо прајме муабет.
Се тоа убаво, брат. Наши деца се, и почит за тоа, ама да ги сакам ради тоа шо се наши, не би.

jombastik

Misfit Kid
Член од
23 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
6
Кој го има да ми го прати, или пак да ми каже каде да го најдам албумот Sadistic Blessings од Last Act Of Defiance?

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Некој случајно да не го има албумот Paradogma од Hour of Penance, или па да каже некој сајт кај да го симнам ова торентиве што ги најдов некако не ги бива.

Kajgana Shop

На врв Bottom