Извини брат овака знам секој има свое мислење али A7X , Trivium , BMTH , SS , не биле метал ??? кој го направил тоа видео има мн пропустено само слуша тамо Пјевалки ко Iron Maiden -.-" аман више...Глеј го ова прво па одлучи се
овие твоите по суратите се гледаат дека се чкарт
Колку се картите за на Exodus ??
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 21:05 ---
hahahaha, ako mi gi stavas A7X i BMTH u dobar metal, odkazi se od pravoto da razgovaras za toa sto e dobar metalКолку се картите за на Exodus ??
Извини брат овака знам секој има свое мислење али A7X , Trivium , BMTH , SS , не биле метал ??? кој го направил тоа видео има мн пропустено само слуша тамо Пјевалки ко Iron Maiden -.-" аман више...
Иако ти е старо мислењето, бидејки јас неможам да читам повеќе од 300 страни, а Металика ми е најнајомилен бенд, морав да го цитирам ова. Точно дека секој има свое мислење, ама јас како што имам читано Ride The Lightning со квалитетот се извишува на повисоко ниво од Kill 'em all.. А The Black Album e најраспродаден од сите албуми и да критикуваш сите албуми ама тој албум да го критикуваш? Па таму се Nothing Else Matters (појдов од песната која цел свет ја знае иако не слушаат сите Металика), после My friend of misery, Wherever I May Roam, Sad But True, да не зборувам за The Unforgiven? Плус не заборавај дека во 1992 James на Fade to Black се запалил на сцена, што тоа имало големо влијание на неговите гласни жици..Мое мислење дека Mama Said е најдобра, не само што вака песната е одлична, туку и текстот и ЗОШТО е всушност напишана..Reload? Ако ништо друго, па Fuel i The Unforgiven 2 зарем не се одлични? Итн, да не продолжувам понатаму.MetallicA, edni od najgolemite metal giganti (spored mene zad Iron Maiden).
Deckite pocnaa so mnu energija i mnogu kvalitet koga go pushtija "Kill em all" stanaa poznati samo od koncerti, ne pushtaa nivni pesni po radio (ili na bilo koja metal grupa vo toa vreme). James dobro se pokazuva zaedno so ostatokot od ekipata. Posle sleduva Ride The Lightning. Mojot vtor najomilen album. So pesni kako Ride The Lightning ili Creeping Death (mojata najomilena pesna od Metallica), Metallica se usovrshuvaat ushte povekje. Posle sleduva Master Of Puppets (mojot najomilen album) so pesni kako Battery, Damage INC, Metallica se izdignaa ushte povekje. And Justice for all isto taka donese golem pridones na nivnata kariera (tuka e i prviot spot "One"). E sega drugarchinja..........ako me prashate mene jas mislam deka od Black album pochna kvalitetot poleka da se namaluva (tip: glasot na James, na pr. Ride the lightning i Enter sandman), posle Load, ReLoad, i Garage, ne sakav da chujam za Metallica, a i St. Anger ne pomogna mnogu. Metallica totalno se zaebaa, iako uzivam vo straite albumi sepak krivo mi e shto moraa taka da zavrhat i mislam deka nema da gi dobieme straite Metallica nazad.
Sad But true.
e ne kje gi slusam kreator -.-"hahahaha, ako mi gi stavas A7X i BMTH u dobar metal, odkazi se od pravoto da razgovaras za toa sto e dobar metal
Се слушаш ли ти што лупеташ?? RoxX од Македонија и балкан, област што има 20 години сцена со судни муки ќе ги негира Iron Maiden...Колку се картите за на Exodus ??
Извини брат овака знам секој има свое мислење али A7X , Trivium , BMTH , SS , не биле метал ??? кој го направил тоа видео има мн пропустено само слуша тамо Пјевалки ко Iron Maiden -.-" аман више...
Глеам 15 годинки имаш, со тек на време како што ќе почнеш да слушаш поише бендови и разни стилови сам ќе си дојдеш до заклучок зашто A7X , BMTH и остали не се метал. Они свират "метал" али сите песни и албуми ги прават по формула, по шема, рециклажа, највише за пари и ради немање доволно креативност или инспирација. Нема ништо лошо у тоа ги преслушаш од време на време (исто како што нема ништо лошо да изглеаш некој филм пун со пички, експлозии и брзи коли) али брзо здосадуваат и се многу далеку од квалитетна метал музика.Колку се картите за на Exodus ??
Ок секој си има свое мислење ти мислиш дека не се , ја мислам дека се , сеа време ке каже шо како ...Глеам 15 годинки имаш, со тек на време како што ќе почнеш да слушаш поише бендови и разни стилови сам ќе си дојдеш до заклучок зашто A7X , BMTH и остали не се метал. Они свират "метал" али сите песни и албуми ги прават по формула, по шема, рециклажа, највише за пари и ради немање доволно креативност или инспирација. Нема ништо лошо у тоа ги преслушаш од време на време (исто како што нема ништо лошо да изглеаш некој филм пун со пички, експлозии и брзи коли) али брзо здосадуваат и се многу далеку од квалитетна метал музика.
Се слушаш ли ти што лупеташ?? RoxX од Македонија и балкан, област што има 20 години сцена со судни муки ќе ги негира Iron Maiden...
А за Kreator имам да ти го кажам ова што твојот мизерен мозок нема никад да го разбере!