Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
Член од
13 мај 2012
Мислења
180
Поени од реакции
206
Ќе иде некој на 16 у Хавана на Beyond The Horizont на 16 ???

Член од
13 мај 2012
Мислења
180
Поени од реакции
206
Колку се картите за на Exodus ??
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 21:05 ---
Глеј го ова прво па одлучи се
овие твоите по суратите се гледаат дека се чкарт
Извини брат овака знам секој има свое мислење али A7X , Trivium , BMTH , SS , не биле метал ??? кој го направил тоа видео има мн пропустено само слуша тамо Пјевалки ко Iron Maiden -.-" аман више...

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259

500 ден. (Во Импакт Шоп и БРАВО), а на влез 700 ден.
За Marduk и Immolation, сеуште не се знае.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Еден од најмасивните и највлијателните "Thrash Metal" бендови на светската метал
сцена конечно во Македонија! "Exodus" на нивната турнеа решија својата бруталност и
енергичност да ја претстават и на македонската публика заедно со Атињаните "Suicidal
Angels" и нашиот добро познат "Thrash" бенд "Last Act of Defiance" во горната сала
во „Младинскиот Културен Центар" во Скопје. Спремете се за бескомпромисен "Thrash
Metal" вртлог!
Почеток:19:30 часот во Младински Културен Центар
Карти во пред продажба 500 денари, на врата 700 денари.
Карти во: Импакт Шоп и кафе бар БРАВО

SkyWalker

HorrificMind
Член од
12 октомври 2007
Мислења
58
Поени од реакции
1

Извини брат овака знам секој има свое мислење али A7X , Trivium , BMTH , SS , не биле метал ??? кој го направил тоа видео има мн пропустено само слуша тамо Пјевалки ко Iron Maiden -.-" аман више...
hahahaha, ako mi gi stavas A7X i BMTH u dobar metal, odkazi se od pravoto da razgovaras za toa sto e dobar metal

Член од
26 август 2011
Мислења
94
Поени од реакции
33
MetallicA, edni od najgolemite metal giganti (spored mene zad Iron Maiden).
Deckite pocnaa so mnu energija i mnogu kvalitet koga go pushtija "Kill em all" stanaa poznati samo od koncerti, ne pushtaa nivni pesni po radio (ili na bilo koja metal grupa vo toa vreme). James dobro se pokazuva zaedno so ostatokot od ekipata. Posle sleduva Ride The Lightning. Mojot vtor najomilen album. So pesni kako Ride The Lightning ili Creeping Death (mojata najomilena pesna od Metallica), Metallica se usovrshuvaat ushte povekje. Posle sleduva Master Of Puppets (mojot najomilen album) so pesni kako Battery, Damage INC, Metallica se izdignaa ushte povekje. And Justice for all isto taka donese golem pridones na nivnata kariera (tuka e i prviot spot "One"). E sega drugarchinja..........ako me prashate mene jas mislam deka od Black album pochna kvalitetot poleka da se namaluva (tip: glasot na James, na pr. Ride the lightning i Enter sandman), posle Load, ReLoad, i Garage, ne sakav da chujam za Metallica, a i St. Anger ne pomogna mnogu. Metallica totalno se zaebaa, iako uzivam vo straite albumi sepak krivo mi e shto moraa taka da zavrhat i mislam deka nema da gi dobieme straite Metallica nazad.
Sad But true.
Иако ти е старо мислењето, бидејки јас неможам да читам повеќе од 300 страни, а Металика ми е најнајомилен бенд, морав да го цитирам ова. Точно дека секој има свое мислење, ама јас како што имам читано Ride The Lightning со квалитетот се извишува на повисоко ниво од Kill 'em all.. А The Black Album e најраспродаден од сите албуми и да критикуваш сите албуми ама тој албум да го критикуваш? Па таму се Nothing Else Matters (појдов од песната која цел свет ја знае иако не слушаат сите Металика), после My friend of misery, Wherever I May Roam, Sad But True, да не зборувам за The Unforgiven? Плус не заборавај дека во 1992 James на Fade to Black се запалил на сцена, што тоа имало големо влијание на неговите гласни жици..Мое мислење дека Mama Said е најдобра, не само што вака песната е одлична, туку и текстот и ЗОШТО е всушност напишана..Reload? Ако ништо друго, па Fuel i The Unforgiven 2 зарем не се одлични? Итн, да не продолжувам понатаму.
Јас слушам секакви бендови и Iron Maiden и Godsmack и Rammstein, ама за мене Металика се едни и единствени . zz

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
За бубњарите или љубителите на добар бубањ, Mark Mironov (Поранешен член на My autumn ) се приклучува на Betraying the Martyrs.
Очекувам новиот материјал на BTM да им е партал, попрогресивен од претходно.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23

Се слушаш ли ти што лупеташ?? RoxX од Македонија и балкан, област што има 20 години сцена со судни муки ќе ги негира Iron Maiden...

А за Kreator имам да ти го кажам ова што твојот мизерен мозок нема никад да го разбере!

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.063
Поени од реакции
7.022

Глеам 15 годинки имаш, со тек на време како што ќе почнеш да слушаш поише бендови и разни стилови сам ќе си дојдеш до заклучок зашто A7X , BMTH и остали не се метал. Они свират "метал" али сите песни и албуми ги прават по формула, по шема, рециклажа, највише за пари и ради немање доволно креативност или инспирација. Нема ништо лошо у тоа ги преслушаш од време на време (исто како што нема ништо лошо да изглеаш некој филм пун со пички, експлозии и брзи коли) али брзо здосадуваат и се многу далеку од квалитетна метал музика.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
stvar na ukus ali pak ke kazam posto povtoruvanjeto e majka na znaenjeto deka mene najvise mi pashe punkerski metal ona speed thrash crust crossover bez mnogu zanesuenje nego da ima voznja ona tupa tupa trrrr i sve isto da e mokno neso ko Toxic Holocaust sea, a pioniri bea Eclipse of the sun, Plasmatics, Motorhead, Venom, mislam thrashot nastana inspiriran od hard core punkot, taka da bez mnogu zanesuenje kratko zestoko mokno ona za sutka a bashka za psihoterapija e dobro te potsecha deka ne treba da ebes ziva sila i so site ostro.
Imas recimo i kaj Iron Maiden Purgatori zacetoci ona takvi brzi tupa tupa pesni i imas uste i kaj Purple Burn. taka da toa e stvar ukusa normalno sea black metalot e poblizok do crust punkot nego do metal kao mainstrem nema blage veze plus imas red and anarcho black metal ko sto ima oi red skinheads taka da ok e,

Член од
13 мај 2012
Мислења
180
Поени од реакции
206
Глеам 15 годинки имаш, со тек на време како што ќе почнеш да слушаш поише бендови и разни стилови сам ќе си дојдеш до заклучок зашто A7X , BMTH и остали не се метал. Они свират "метал" али сите песни и албуми ги прават по формула, по шема, рециклажа, највише за пари и ради немање доволно креативност или инспирација. Нема ништо лошо у тоа ги преслушаш од време на време (исто како што нема ништо лошо да изглеаш некој филм пун со пички, експлозии и брзи коли) али брзо здосадуваат и се многу далеку од квалитетна метал музика.
Ок секој си има свое мислење ти мислиш дека не се , ја мислам дека се , сеа време ке каже шо како ...
--- надополнето: 2 јули 2012 во 19:00 ---
Се слушаш ли ти што лупеташ?? RoxX од Македонија и балкан, област што има 20 години сцена со судни муки ќе ги негира Iron Maiden...

А за Kreator имам да ти го кажам ова што твојот мизерен мозок нема никад да го разбере!

eve ova a ne kreator pozz ....

Kajgana Shop

На врв Bottom