Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
S

smexy

Гостин
Предавници?
Ме интересира дали изразуваш мислење како човек шо твори или само слуша музика?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Металика : Предавници , шиткачи , комерцијалисти (?).
И не припаѓале на dress code-от ?
Пу бе да сибеш , ова „металциве“ бетер од вратари на „елитен“ ноќен клуб се. Види , музички припаѓаат сеуште на метал , дали прекинаа да прават музика за себе и почнаа да праат за пари тоа си е нивно. Си имаат уше слушачи и факт е дека тоа што станаа познати помогна да се придобие огромна публика кон метал сцената , не за нив како бенд туку за другите бендови. Да не беа Металика четвртина од нас тука немаа ни да кликнат на темава.
Лично не сум им фан на новите ствари , ама тоа не ми мења ништо , си продужувам да ги слушам стварите од нив што ми се свиѓаат.
Шо се тиче до новиот албум на Morbid Angel - некако многу ми се ... хм , како да кажам а да не навредам - веќе чуено :) .

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Па, видов дека се дискутира и бидејќи сум металец од 1985 година и ги слушам Metallica од 1986 година, и имам мислење за ова прашање, решив да го изразам.
HURR DURR I LISTEN METAL LONGER THAT YOU

Кога ќе видам некој како ги сере металика мене почиња да ми се сере. Факт е дека секој ''металец'' ги има слушано металика во одреден период, нали пред да почне да слуша BLACK METALZ така не сфаќам зашто серете по нив. Да, станаа комерцијални за пари и слава. И јас да бев на нивно место исто ќе направев. Пред тоа имаа 4 одлични треш албуми и што требаше цел живот исти песни да прават? И што му фали на Black албумот? Да, не е треш ама пак е хеви метал, или хеви метал не ти е br00tal доволно а? ( yes i mad)

• Ми се допаѓа
Reactions: Ike

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас сеуште ги слушам Метлица (мој најбољи другар), имам дредови, се носам нешто измеџу рапер и гранџер (не генџер) и уживам у метал, алуминиум и бронза и свирки у живо.

Нон стоп сум си у шутка со некои момци кои се фарбаат *(шминкаат) по лицето...

I

Intex

Гостин
Јас сеуште ги слушам Метлица (мој најбољи другар), имам дредови, се носам нешто измеџу рапер и гранџер (не генџер) и уживам у метал, алуминиум и бронза и свирки у живо.

Нон стоп сум си у шутка со некои момци кои се фарбаат *(шминкаат) по лицето...
Ти си парадокс на универзумот.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Морбид Енџл гоуз техно :ROFLMAO:
Morbid Angel goes down the drain... Од ни еден бенд не сум бил волку разочаран, ова не е лош албум ова е катастрофа. И се некако ме влече на тоа дека David Vincent ја засра целата работа со тоа што по мои предпоставки му дале "blank check" за да може да го пуни албумов со гомна.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Morbid Angel goes down the drain... Од ни еден бенд не сум бил волку разочаран, ова не е лош албум ова е катастрофа. И се некако ме влече на тоа дека David Vincent ја засра целата работа со тоа што по мои предпоставки му дале "blank check" за да може да го пуни албумов со гомна.
Индустриалец станал :)

Идемо напред со албумиве од 2011. Следен е од Origin

S

smexy

Гостин
Пер овие се техника и нишо поише.Ја свирам 22 ноти у секунда али тоа не е музика.Им ја слушам оваа Expulsion of Fury,безвезални шредови има.Бубањот има некои добри делови али воглавно е безвезален blast.

Kajgana Shop

На врв Bottom