Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
I

Intex

Гостин
G'n'R се некој вид хард рок, а Skid Row ги сметаат за Heavy али што знам, не можам да ги ставам во ист кош со Мејден на пример.
Имаат бе некоја метал жичка ... демек.
Ама не ги сметам за метаљци, повеќе ми се Tokyo Hotel пред 20 години. Исти педерски стил, шминкање, пеење за жени, сечење вени.

Туку, у Death mood сум деновиве, ако го интересира некого.:D

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Пер овие се техника и нишо поише.Ја свирам 22 ноти у секунда али тоа не е музика.Им ја слушам оваа Expulsion of Fury,безвезални шредови има.Бубањот има некои добри делови али воглавно е безвезален blast.
Абе во ред е брату. Тоа шо го кажуваш си е сосема во ред. Али јас на пример од метал слушам апсолутно се, така да ништо не ми пречи :)

S

smexy

Гостин
Абе во ред е брату. Тоа шо го кажуваш си е сосема во ред. Али јас на пример од метал слушам апсолутно се, така да ништо не ми пречи :)
Сфаќам бе, не викам слушај ги или не ги слушај :)
Само кажуем ја како ги перцепирам :)

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Сфаќам бе, не викам слушај ги или не ги слушај :)
Само кажуем ја како ги перцепирам :)
Во ред е. Иначе да..дечките се технички настроени..не е за секого оваа музика

S

smexy

Гостин
Во ред е. Иначе да..дечките се технички настроени..не е за секого оваа музика
Абе ја иам слушано вакви ствари еден куп :)
Necrophagist,Obscura,Cryptopsy и слично.
Али им фали комплексност музикална,ја знам шо значи да имаш техника да пичиш вакви ствари,ја иам техниката,али музичка вредност има многу мала.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Абе ја иам слушано вакви ствари еден куп :)
Necrophagist,Obscura,Cryptopsy и слично.
Али им фали комплексност музикална,ја знам шо значи да имаш техника да пичиш вакви ствари,ја иам техниката,али музичка вредност има многу мала.
Се знае кој има најголема музичка вредност. Прогресивците.

S

smexy

Гостин
Да. Најголема вредност прогресивците дефинитивно
well,не знам дали ова го кажуеш у иронија или не,ипак,пример хармонски,prog е доста покомплексно од tech death.Сеа не викам дека ако е покомплексно има поголема музичка вредност,али во глобала прогерите знаат комплексното да го напраат да звучи добро,али и да има смисла.
Не викам дека е увек така.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
well,не знам дали ова го кажуеш у иронија или не,ипак,пример хармонски prog е доста покомплексно од tech death.Сеа не викам дека ако е покомплексно има поголема музичка вредност,али во глобала прогерите знаат комплексното да го напраат да звучи добро,али и да има смисла.
Не викам дека е увек така.
Многу потежок звук. Али стварно вреди.

Член од
13 февруари 2009
Мислења
12
Поени од реакции
2
mislam deka posle sto iljadi postovi od tipot "metalika se najbolje bend u svetot lars tropal najbolje kirk hamet bil zver" i sl., dobro bi doslo za osvezuvanje malce behemoth :D

za sea e dovolno ova :D :D :D
--- надополнето: Jun 4, 2011 11:29 AM ---
http://www.youtube.com/watch?v=bdXc-GxKrDE
http://www.youtube.com/watch?v=bdXc-GxKrDE
http://www.youtube.com/watch?v=3grXSAsxruw
ustvari moze i use ovie :D
--- надополнето: Jun 4, 2011 11:31 AM ---
http://www.youtube.com/watch?v=iMB7vyRx6UQ

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Новиот на Morbid Angel е тапа.
Новиот на Peste Noire е ѕверски, албумиште ипол
My Dying Bride ја усраа работата со новио, не дека е толку лош, али очајно му фалат дисторзии
Unexpect новио е солиден, они не попуштат од лудоста, секогаш се на врвот на креацијата
Amorphis новио не ме нешто имресионира баш
Pain го чув само еднаш, уште неам изградено мислење, али на прва не ми беше нешто посебно, онака, тоа па тоа.
симнав сеа новио на Rhapsody of Fire, треба да се чуе.
новио на Pestilence ми е некако .. не ми е баш по ќеф
Devin Townsend пак изненади со Ghost,тај човек од дека ја вади таа инспирација не ми е јасно, Deconstruction ми е ептен погоден, ремек дело.
U.S. Christmas извадија квалитетен албум со овај последнио, една песна од 40 мин, мелем
тоа би било така highlights од последната недела, плус уште некој добри изданија шо вредат да се спомнат како Leucosis - Pulling Down the Sky, нов квалитетен блек од америка. Saturnalia Temple - Aion Of Drakon stoner doom, бајаги опасен бенд. новио на A Storm Of Light, одличен албум...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Ремек дело на Steve Tucker 'n' Crew

Old School парталетина

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Мора да се преслуша машинеријата! :)
Албум за уживање..предходниот е подобар, али овај не е подолу...едноставно уживам во албумов :)

И сега можам да ја објавам мојата топ 20 листа најдобри албуми за годината според мене.

Исто така на нет излезе новиот од Sepultura, ама кизнај каков е албумот.

Kajgana Shop

На врв Bottom