Lyoness

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Имаат намерно многу компликуван систем на бодови и поени. Тешко дека кој може да го разбере. Ти велат ти само користи ја картичката и вложувај и верувај на системот (веб страната Лајконет на кој работат куп луѓе), пикај нови луѓе во шемата и се што е твое ќе си дојди. Најдете еден маркетер кој ќе ти зборува за бројки. Нема оти не може. Се знае - толкуинвестираш, по точно одреден период толку и толкудобиваш, а ако бидни ова и она добиваш бонус од толку и толку. Значи во Кешбек имаш равенкја со мин 5 непознати и практично си ставен во ситуација купувај и надевај се дека купувачите во италија, фановите на Јуве...итн купуваат и ќе ти врати. Исто ко на некој да му гарантираш да инвестира во одредена акција на берза и да му гарантираш заработка. Се што е неизмерливо е шема. Еве еден текст кој пробува да ги најде непознатите во равенката и да пресмета колку треба да трошиш и тие под тебе. https://lyoness.pissedconsumer.com/lyoness-scam-stay-away-20130812438519.html

Значи, она што е реално функционално е дека од нивните продавници добиваш 1% кешбек и по некој ШП. За облаци не се надевај. По 5 години. Куп пари им даваат, тие си ги инвестираат и од заработката им праќаат по некоја трошка. Читав текст за казната во Италија и Норвешка која ја добија. Судот во Норвешка им пресмета дека тие не можат практично да заработат доволно (врз основа на бројот на членови, бројот на луѓе кои ја користат картичката, бројот на направени трансакции и понудениот кешбек - чисто множење на овие бројки) за да им го исплатат на членовите тоа што им го ветуваат. Значи шемата не генерира доволно приход, туку мора тоа да се прави со вовлекување на нови луѓе во шемата.

Додека пак ова со криптовалутата им има повеќе смисла. Инвестираш и стекнуваш право да купиш токени по повластена цена кои подоцна можеш да ги продадеш поскапо. Прелесно за сфаќање во споредба со Лајконет шемата. Меѓутоа и тука има хинт. Не може секој да вложи. Мора да си Ројал Маркетер, а тоа чини скапо. Е сега дали ќе биде криптото е друго прашање. Но турбо работат, а ги имаат тука за партнери https://cryptix.ag/ кој би требало да се добри од она што имам прочитано на нивната веб страна и да си ја збркаат работата за нив. Тие би си добиле % и ми има смисла тоа.

Светот се дижи кон блокчеин и криптовалутите и сите сакаат дел од колачот. Сега некој ќе успее, а некој ќе плаче.
Автоматски споено мислење:

Норвешка случајот
https://lottstift.no/en/om-oss/aktuelt/lyoness-must-stop-illegal-pyramid-activtiy-in-norway/

Последно уредено:
Додека пак ова со криптовалутата им има повеќе смисла. Инвестираш и стекнуваш право да купиш токени по повластена цена кои подоцна можеш да ги продадеш поскапо. Прелесно за сфаќање во споредба со Лајконет шемата. Меѓутоа и тука има хинт. Не може секој да вложи. Мора да си Ројал Маркетер, а тоа чини скапо. Е сега дали ќе биде криптото е друго прашање. Но турбо работат, а ги имаат тука за партнери https://cryptix.ag/ кој би требало да се добри од она што имам прочитано на нивната веб страна и да си ја збркаат работата за нив. Тие би си добиле % и ми има смисла тоа.

Светот се дижи кон блокчеин и криптовалутите и сите сакаат дел од колачот. Сега некој ќе успее, а некој ќе плаче.

Тоа со криптовалутата е поголема превара од сите останати превари што ги има Лајонес.
Бидејќи вредноста на криптовалутата е врзано со покачување на вредноста на останатите нивни производи ;)

Малку да ти работи мозокот ќе знаеш дека поголема потрошувачка = помала цена. Како може бе да лажат дека сега ако го купиш криптото по 3 месеци ќе има 10х поголема цена. Како може да има и недоносени кои веруваат во тоа. Тој пазар нит е регулиран нит нешто може да се предвиди, но она што се знае е дека доколку сите продаваат тогаш цената оди прудолу.
Денар нема да видат тие што ќе вложат во ова, исто како што не видоа од Ружа со OneCoin или најголемата превара што беше BitConnect.

Малку да ти работи мозокот ќе знаеш дека поголема потрошувачка = помала цена. Како може бе да лажат дека сега ако го купиш криптото по 3 месеци ќе има 10х поголема цена. Како може да има и недоносени кои веруваат во тоа. Тој пазар нит е регулиран нит нешто може да се предвиди, но она што се знае е дека доколку сите продаваат тогаш цената оди прудолу.
Денар нема да видат тие што ќе вложат во ова, исто како што не видоа од Ружа со OneCoin или најголемата превара што беше BitConnect.
Да си ми жив и здрав за муабетов! Поголема побарувачка, помали цени. На светот не му требаат нови милионери!

Брее овие турбо бичат. Почнаа и со недвижнини! Еве лично и персонално објаснето од гуруто. Оди сега сфати го ти што сака да кажи авторот. Гради мрежа и инвестирај во облаци и парите од киријата ги делиме за сите вас. https://www.youtube.com/watch?v=cIWiNDQMUFs

Лелелеле која лудница е видеово :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:
Цитирам:
  • „Колку повеќе вложите сега, толку повеќе заработувате во иднина. А, колку повеќе луѓе информирате и им помогнете да вложат и заработат, толку поголем мултипликлатор и поголема заработка во иднина за вас. Многу едноставно.“ :pos::pos::pos: Скроз е во право Зоки, многу едноставно е, само што има преглупи луѓе што ни на вака надробено не ја гледаат пирамидата :pos::pos::pos:
  • „Во Хановер е најголема разликата помеѓу понудата и побарувачката на недвижнини. Хановер нема недвижнина што не е издадена и затоа има најголеми кирии во Европа“ :cuc::cuc::cuc:
  • „После Хановер следи Виена, после Виена следи Марибор, после Марибор следи Франкфурт“. И така натаму после следи цел свет. Нема зграда да има што не е Лајонес, исто како што немаше картичка од Мастеркард да има што не е Лајонес.

Па овој хаос ни Декарт не би можел да го разбере :pos::pos::pos::pos:. На крајот вика „Ако ова го разбравте, ај да ве видам вечер спијте мирно!“. Цар!!!!!! :pos::pos:
1588807134696.png

А Орифлејм и Авон не би ги сврстил на исто ниво. Да, се МЛМ, ама не се на пирамидална основа како 99% од другите. Од тоа што знам немаш никакви стартни трошоци и не постои услов за купување залихи. Едноставно членовите се продажни агенти и мислам дека дури и каталогот го добиваат бесплатно. Производите се скапи за тој квалитет, али се лаже народ.

Екшли Орифлејм и Авон се на систем на продажни агенти и ако имаш некој „под“ тебе и од него мислам дека зимаш нешто ситно ќар. Иначе за ефтини машки парфеми се начекуваат. Нормално ако имаш некој близок што работи и ти ги земе кога се на голем попуст. Рецимо од 900 ден на 350. Више може 1 година така ми улетуваат парфемчиња за секој ден. Како за 250-400 денари парфемче топ си тера. Само ќар и леб од орифлејм, авон и фармаси и слични такви треба да се заборави. Знам луѓе што направиле доста кеш од тоа, ама и влогот од нивна страна бил преголем. Исто така и знам луѓе што доста се труделе ама од кеш дали некоја 1000рка месечно ќе им искочи, највише...

А за Лајонес, зарем уште постои тоа чудо ? Знам пред некоја година не можеше да седнеш на кафе а барем 2-3ца да не ти понудат лајонес. Знам у Рептил едно време прашуваа да не имам или да не сакам да земам лајонес картичка... Имаа изгледа некој договор... Дефинитивно по досадна шема од тоа немало!

Екшли Орифлејм и Авон се на систем на продажни агенти и ако имаш некој „под“ тебе и од него мислам дека зимаш нешто ситно ќар. Иначе за ефтини машки парфеми се начекуваат. Нормално ако имаш некој близок што работи и ти ги земе кога се на голем попуст. Рецимо од 900 ден на 350. Више може 1 година така ми улетуваат парфемчиња за секој ден. Како за 250-400 денари парфемче топ си тера. Само ќар и леб од орифлејм, авон и фармаси и слични такви треба да се заборави. Знам луѓе што направиле доста кеш од тоа, ама и влогот од нивна страна бил преголем. Исто така и знам луѓе што доста се труделе ама од кеш дали некоја 1000рка месечно ќе им искочи, највише...
Да, да, затоа викам тие си се „нормални, легални“ МЛМ-и, нема што од морална или законска страна да им замериме. Си го имаат пирамидалниот ранк и процентите, ама се занимаваат со вистински производи и прават реален обрт на пари (исто како Tupperware садовите што на времето Америте ги користеле и по 30 години), за разлика од сите други кои се реално измами - не продаваат ништо и се зависни единствено од уплати од своите членови.
Само дали треба да се плати одредена сума за да влезеш во бизнисот? И дали имаат некои други уплати кои што мора да ги направат, пример да платат за каталагот што го добиваат? Фаќање повисок ранг претпоставувам зависи единствено од прометот, па тука единствено можат да се зезнат и да испорачаат огромна залиха па да не можат да ја продадат после, немаат можност да фрлат пари в бунар а да не добијат буквално ништо за тоа.

За цените исто се согласувам. Со поголемо намалување или со членска цена се потполно океј, сум пробал некој крем за раце и нешто гел некој или сапун, сосема пристојно и задоволително. Ама 1200 за парфем со тој квалитет или 500 за тие шољите за чај е чиста кражба.

А за Лајонес, зарем уште постои тоа чудо ? Знам пред некоја година не можеше да седнеш на кафе а барем 2-3ца да не ти понудат лајонес. Знам у Рептил едно време прашуваа да не имам или да не сакам да земам лајонес картичка... Имаа изгледа некој договор... Дефинитивно по досадна шема од тоа немало!
Еве Витанов се фали дека и со Просветно дело почнале соработка, а и тие му ја продаваат и книгата, така да 100 метри подалеку од нивните книжарници.

Zdravo, ova ke go objasnam ednostavno.
Se stavas vo lyoness i za da zarabotis treba da vneses da receme 5-10 luge i potoa tie luge treba da vnesat drugi 5-10 i tie ke vnesat uste luge i taka. Piramidalna sema e i kraj, "Multi Level Marketing" hahaha, dobro ime za da mislite deka ste nekoj "pretpriemac". Sekako deka izgleda taka slozeno za da mislite deka e nesto dobro, no lugeto koi ja napravile semata se genijalci vo matematika. Vie koga idete vo prodavnicata i vi vrakaat 10 denari, toa ne se pari na prodavnicata, tuku pari od lyoness clenovote koi Plakat mesecno clenstvo i taka se vrtat parite vo krug. Vo 70-te mislam vo SAD pocna prevarata so osiguritelnite kompanii koi stvorija MLM i navodno "pretpriemaci". Pisuvaa knigi i vie gi citate. Sve se svodi na toa da vnesuvate luge i da ostavite na matematicarite da vi kazat kolku ke zememe. A da, pomaga ako ste devojka i lazete grdi decki deka se so "golem potencijal". Ednostavno ako ne mozete da vnesete luge pod vas togas nema da imate pari. Sum bil na kafe so devojce od lyoness, ne e nikakva prosvetlena pretpriemac, tuku samo naucila vestini i trikovi kako da ti gi doznae slabostite i ke vidi deka ne ti ide so devojcinja, asocijalen, nemas pojma od zivot i ke proba da ti gi resi problemite so toa sto ti vika ke zapoznaes nekoja zgodna devojka na tie sostanoci, ke stanes lider, ke imas podobra grupa na luge. Na kraj doznavas deka nema nisto da ebes, pravat samo lice kolku da se rece, nema nikakva podobra grupa na luge da zapoznaes tuku samo cudni luge koi imaat traumi od detstvoto i pobleceni vo sredno koi se smeskaat taka mislat gi zaebale site kakvi biznismeni se. Ovie "Pretpriemaci" i potrckovcite koi idat po mitinzi se vo mrtva trka koj e pogolem patazit

Zdravo, ova ke go objasnam ednostavno.
Se stavas vo lyoness i za da zarabotis treba da vneses da receme 5-10 luge i potoa tie luge treba da vnesat drugi 5-10 i tie ke vnesat uste luge i taka. Piramidalna sema e i kraj, "Multi Level Marketing" hahaha, dobro ime za da mislite deka ste nekoj "pretpriemac". Sekako deka izgleda taka slozeno za da mislite deka e nesto dobro, no lugeto koi ja napravile semata se genijalci vo matematika. Vie koga idete vo prodavnicata i vi vrakaat 10 denari, toa ne se pari na prodavnicata, tuku pari od lyoness clenovote koi Plakat mesecno clenstvo i taka se vrtat parite vo krug. Vo 70-te mislam vo SAD pocna prevarata so osiguritelnite kompanii koi stvorija MLM i navodno "pretpriemaci". Pisuvaa knigi i vie gi citate. Sve se svodi na toa da vnesuvate luge i da ostavite na matematicarite da vi kazat kolku ke zememe. A da, pomaga ako ste devojka i lazete grdi decki deka se so "golem potencijal". Ednostavno ako ne mozete da vnesete luge pod vas togas nema da imate pari. Sum bil na kafe so devojce od lyoness, ne e nikakva prosvetlena pretpriemac, tuku samo naucila vestini i trikovi kako da ti gi doznae slabostite i ke vidi deka ne ti ide so devojcinja, asocijalen, nemas pojma od zivot i ke proba da ti gi resi problemite so toa sto ti vika ke zapoznaes nekoja zgodna devojka na tie sostanoci, ke stanes lider, ke imas podobra grupa na luge. Na kraj doznavas deka nema nisto da ebes, pravat samo lice kolku da se rece, nema nikakva podobra grupa na luge da zapoznaes tuku samo cudni luge koi imaat traumi od detstvoto i pobleceni vo sredno koi se smeskaat taka mislat gi zaebale site kakvi biznismeni se. Ovie "Pretpriemaci" i potrckovcite koi idat po mitinzi se vo mrtva trka koj e pogolem patazit
Требало да инвестираш 4-5000 евра за да клецнеш :D

Уште ли не рикна ова?

• Хаха
Reactions: MSE
Ne riknuva deka mesecno uplakaat site i zatoa site se isplateni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom